این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۰، صفحات ۱۶۵-۱۷۶
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و شناسایی باکتریهای غالب چند نمونه سرکه خرمای سنتی
چکیده فارسی مقاله
کشف سویه های جدید با قابلیتهای مفید صنعتی و دارویی و پرهیز از واردات سویههای میکروبی از سه منظر اقتصادی، پدافند غیرعامل و حفظ ذخایر ژنتیکی میکروبی کشور دارای اهمیت فراوان میباشد. حضور و فعالیت میکروبهای مناسب، عاملی ضروری برای موفقیت فرآیندهای تخمیری محسوب میشود. غذاها و نوشیدنیهای تخمیری، یکی از مهمترین و بهترین منابع و زیستبومهای طبیعی برای کشف سویههای مفید میباشد. در این پژوهش، نمونههایی از سرکه خرمای سنتی از بازار کرمان تهیه شد و ویژگیهای فیزیکوشیمایی (pH، اسیدیته، مواد جامد محلول، فنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی)، رئولوژیکی (شاخص قوام و اندیس جریان) و جمعیت میکروبی آن با کمک روشهای مولکولی (ARDRA و توالییابی ژن 16S rRNA) از نظر حضور باکتریهای اسید استیک بررسی شد. حاصل این تحقیق، شناسایی دو گونه از باکتریهای اسید استیک به نامهای استوباکتر پاستوریانوس و کوماگاتئیباکتر اروپائوس بود. علاوه بر این سه باکتری لاکتوباسیلوس، پانیباسیلوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس در نمونههای سرکه مشاهده گردید. از طرف دیگر مشخص شد که نمونههای مختلف سرکه از نظر بار میکروبی و نوع میکروبهای موجود با یکدیگر متفاوت میباشند که رقم خرما، روش تولید و سن سرکه از جمله دلایل احتمالی این تنوع میباشد. در نهایت، به کارگیری باکتریهای اسید استیک شناسایی شده در این پژوهش به عنوان کشت آغازگر برای تولید سرکه میوه پیشنهاد میشود. این باکتریها با کدهای FCC-10971 و FCC-10973 در کلکسیون میکروبهای غذایی دانشگاه شهید باهنر کرمان ذخیره شدند و قابل سفارش توسط سایر پژوهشگران میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خرما،تخمیر،سرکه،16S rDNA،استوباکتر
عنوان انگلیسی
Investigation of physicochemical properties and identification of dominant bacteria in several samples of traditional date vinegar
چکیده انگلیسی مقاله
Discovering new strains with useful industrial and pharmaceutical capabilities and avoiding the import of microbial strains from three economic perspectives, passive defense and conservation of the country's microbial genetic resources are of great importance. The presence and activity of appropriate microbes is an essential factor in the success of fermentation processes. Fermented foods and beverages are among the most important and best natural sources for discovering useful strains. In this study, samples of traditional date vinegar were obtained from Kerman market and their physicochemical (pH, acidity, total soluble solid, total phenolic compounds, and antioxidant activity) and rheological properties (consistency coefficient and flow behavior index) were investigated, also their microbial population were assessed by molecular methods (ARDRA and 16S rRNA gene sequencing) for the presence of acetic acid bacteria. The result of this study was to identify two species of acetic acid bacteria, namely Acetobacter pasteurianus and Komagataeibacter europaeus. In addition, Lactobacillus sp., Paenibacillus sp. and Staphylococcus epidermidis were detected in vinegar samples. On the other hand, vinegar sample were different in terms of microbial load and the type of available microbes. Date cultivar, production method and vinegar age are the possible causes of this variations. Finally, the application of acetic acid bacteria identified in this study as starter culture for fruit vinegar production is suggested. These bacteria were stored with FCC-10971 and FCC-10973 codes in the Food Culture Collection of Shahid Bahonar University of Kerman and can be ordered by other researchers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dates,Fermentation,Vinegar,16S rDNA,Acetobacter
نویسندگان مقاله
رضا حاجی محمدی فریمانی | Reza Hajimohammadi Farimani
Shahid Bahonar University of Kerman
دانشگاه شهید باهنر کرمان
محمد بلوردی | Mohammad Balvardi
Shahid Bahonar University of Kerman
دانشگاه شهید باهنر کرمان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-15938-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات