این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۱۳-۲۰

عنوان فارسی اثر مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز(Capsicum annuum) و فلفل سیاه (Piper nigrum) بر مقادیر سرمی کلسترول خون در موش کوچک آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: انواع فلفل در طب سنتی کاربردهای گسترده‌ای دارند و شواهدی وجود دارد که بر بعضی از عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی عروقی مؤثرند. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز و سیاه بر غلظت چربی‌های سرم در مدل حیوانی بود. مواد و روشها: در این پژوهش از طرح پس آزمون دو گروهی همراه با گروه شاهد استفاده شد. بیست و یک سر موش سوری نر نژاد NMRI وزن شده و به طور تصادفی به سه گروه 7 تایی شامل یک گروه شاهد با تغذیه از غذای فاقد فلفل و دو گروه تجربی به ترتیب دریافت کننده پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه، هریک مخلوط شده با غذای معمولی موش با نسبت 1 به 15 (6/6% از وزن غذا) تقسیم‌بندی شدند. در پایان دوره تیمار 30 روزه، وزن موش‌ها تعیین شد و تحت بیهوشی عمیق مستقیماً از قلب آنها خون‌گیری به عمل آمد و مقادیر سرمی کلسترول کل، LDL-c و HDL-c با روش کالریمتری مورد سنجش قرار گرفت. یافتهها: فلفل سیاه باعث کاهش معنی‌دار وزن، مقادیر سرمی کلسترول کل و LDL-cو افزایش نسبتHDL-c/LDL-c (به ترتیب 003/0p=، 009/0p=، 001/0 p= و 01/0p=) گردید. فلفل قرمز، وزن و میزان کلسترول کل سرم را کاهش داد (به ترتیب 01/0p= و 009/0p=). نتیجه گیری: فلفل سیاه و قرمز در رژیم غذایی می‌توانند به کاهش وزن بدن و کلسترول خون کمک کنند و به نظر می‌رسد این کاهش، با مصرف فلفل سیاه نسبت به مصرف فلفل قرمز در غذا خود را بهتر نشان می‌دهد. واژگان کلیدی: فلفل قرمز، فلفل سیاه، کلسترول کل، LDL-c، HDL-c
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فلفل قرمز، فلفل سیاه، کلسترول کل، LDL-c، HDL-c

عنوان انگلیسی Effects of Oral Administration of Red Pepper (Capsicum annuum) and Black Pepper (Piper nigrum) Powders on Serum Levels of Blood Cholesterol in Male Mice
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Different varieties of peppers have wide applications in traditional medicine. There are evidences that peppers affect some of cardiovascular diseases risk factors. The present study investigated the effect of oral red and black pepper powders on the serum levels of blood lipid profile in animal model. Materials & Methods: In this study, two groups were used as post-test with control group. Twenty one NMRI male mice were weighed and randomly divided into three groups (n=7), including a control group, fed no chili (pepper) diets, and two experimental groups, fed the red pepper and black pepper powders, each mixed with standard pellet food at a ratio of 1/15 (6/6% of the weight of food) for one month. At the end of the 30-day treatment period, the body weight of the experimental animals was determined under deep anesthesia by chloroform. Then blood samples were collected from the heart directly. Serum levels of total cholesterol, LDL-c and HDL-c were determined by colorimetric method. Results: Black pepper significantly reduced weight, total cholesterol and LDL-c, and increased the HDL-c/LDL-c ratio (p=0.003, p=0.009, p=0.001 and p=0.01, respectively). Red pepper decreased weight and total cholesterol significantly (p=0.01, and p=0.009, respectively). Conclusion: Black and red peppers in nutrition regime can cause a reduction of weight and blood cholesterol. Cholesterol lowering properties in consumption of black pepper show better than consuming red pepper in diet. Keywords: Red pepper, Black pepper, Total Cholesterol, LDL-c, HDL-c
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Red pepper, Black pepper, Total Cholesterol, LDL-c, HDL-c

نویسندگان مقاله سپیده بابایی گرمخانی | s garmkhany


نامدار یوسف وند | n yousofvand
استادیار فیزیولوژی گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

گیتی نسودی | g nasodi
department of biology, faculty of science, razi university, bagh-e-abrisham, kermanshah, iran
گروه بیولوژی- دانشکده علوم دانشگاه رازی- کرمانشاه- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

کاظم حاتمی | k hatami
department of biology, faculty of science, razi university, bagh-e-abrisham, kermanshah, iran
گروه بیولوژی- دانشکده علوم دانشگاه رازی- کرمانشاه- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1718-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات