این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۱۰۸، صفحات ۹۹-۱۱۱

عنوان فارسی بررسی اثرات فیلم بسته‌بندی ضدمیکروبی بر پایه پلی‌اتیلن سبک حاوی میکروکپسول های نایسین و لیمونن برروی زمان ماندگاری پنیر پروسس
چکیده فارسی مقاله هدف از این تحقیق استفاده از خصوصیات فیلم ضدمیکروبی پلی­اتیلنی تهیه­شده حاوی میکروکپسول­های نایسین و لیمونن در بسته­بندی پنیرپروسس بود. در این تحقیق میکروکپسول­های دارای نایسین(IU/mg5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2) و لیمونن (5، 7، 10، 14، 21 و 28 میکرولیتر بر میلی­گرم) با روش ژلاسیون تهیه شدند. پس از بهینه­سازی ، میکروکپسول­های نایسین و لیمونن در فرمولاسیون فیلم بر پایه پوشش پلی­اتیلنی استفاده شدند. پس از بسته­بندی پنیرپروسس در این فیلم که حاوی میکروکپسول­های اپتیمم شده حاوی غلظت­های (1، 5/1 و 2 میکرولیتر بر میلی­گرم نایسین و 5، 7 و 10 میکرولیتر بر میلی­گرم لیمونن)، جمعیت میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت، اشرشیاکلی در روز های اول تولید، بیستم، چهلم و شصتم نگهداری بررسی شدند.       نتایج آزمایش با روش آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون دانکن در سطح معنی­داری 05/0 درصد آنالیز شدند. در طی شصت روز نگهداری میزان شاخص­های میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس­کواگولازمثبت و اشرشیاکلی با کاهش معنی­داری مواجه بود(p≤0.05).  نتایج نشان داد که تیمار فیلم بسته­بندی حاوی نایسین با غلظت  IU/mg2 و لیمونن با غلظت 10 میکرولیتر بر میلی­گرم در طی دوره نگهداری منجر به حفظ کیفیت بالاتری در تیمارهای پنیر پروسس گردید و به عنوان تیمار بهینه انتخاب شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پنیرپروسس،نایسین،لیمونن،فیلم بسته‌بندی ضدمیکروبی

عنوان انگلیسی Investigate the effects Antimicrobial Packaging film Based on lightweight PE Contains nisiN and limonene microcapsules On the shelf life of process cheese
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the properties of polyethylene antimicrobial film containing niacin and limonene microcapsules in cheese process packaging. In this study microcapsules containing nisin (0.5, 1, 1.5, 2 and 2.5) and limonene (5, 7, 10, 14, 21 and 28 µg / mg) were prepared by gelation method. . After optimization, niacin and limonene microcapsules were used in polyethylene film based film formulation. After packaging cheese cheese in the film containing optimized microcapsules containing concentrations (1, 1.5 and 2 µg / mg nisin and 5, 7 and 10 µg / mg limonene), total microbial populations, mold and Yeast, Staphylococcus coagulase positive, Escherichia coli were examined on the first days of production, 20th, 40th, and 60th storage. The results were analyzed by two-way ANOVA and Duncan tests at the significant level of 0.05. During 60 days of storage, total microbial indices, mildew and yeast, Staphylococcus coagulas positive and Escherichia coli significantly decreased (p≤0.05).  The results showed that treatment with Nisin containing 2 IU / mg concentration and limonene with concentration of 10 µg / mg resulted in higher quality of processed cheese during storage period and were selected as optimal treatment.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Processed cheese,Antimicrobial packaging,Nisin and Limonene microcapsules

نویسندگان مقاله نیر مداح | nayyer maddah
Shahr-e-QodshcnarB , Islamic Azad University, Tehran, Iran
واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

تکتم مستقیم | Toktam mostaghim
tnemtrapeD fo Food Science , ygolonhceT dna Shahr-e-QodshcnarB , Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه علوم‌ و ‌صنایع ‌غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

اسماعیل حریریان | esmaeil haririan
Department of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Iran
گروه داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-51594-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات