این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۱۰۸، صفحات ۱۱۳-۱۲۶

عنوان فارسی اثر بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده و لفاف‌های انعطاف‌پذیر بر رشد باکتری‌های کشک خشک
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه اثر غلظت‌های سه نوع مخلوط گازی (دی‌اکسیدکربن، نیتروژن، اکسیژن) و نیز شرایط تحت خلاء و بسته­بندی بدون تزریق گاز و 3 نوع فیلم قابل انعطاف چند لایه برای افزایش زمان ماندگاری کشک خشک در شرایط دمای محیط (0C20) مورد بررسی قرار گرفت. بسته‌بندی بدون تزریق گاز به عنوان نمونه شاهد با 4 نوع بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده با  ترکیب های گازی (30 َدرصد CO2 و 70 درصد N2) و (30 درصد N2 و 70 درصد CO2) و (48 درصد N2 و 48 درصد  CO2 و 4 درصد  O2) و تحت خلاء مقایسه گردید.آزمون‌های شمارش کلی‌فرم، کپک و مخمر و باکترهای هوازی و pH طی شصت روز نگهداری انجام شد. مدت ماندگاری کشک خشک در لفاف 4 لایه تحت شرایط ترکیبات گازی (30 درصد N2 و 70 درصد CO2) ، خلا و ( 48 درصد N2 و 48 درصد CO2 و 4 درصد O2) به ترتیب 55،60 و 40 روز ، تحت شرایط (30 َدرصد CO2 و 70 درصد N2) 40 روز و بدون تزریق گاز 30 روز، در لفاف 3 لایه (آلومینیم قوی) تحت شرایط (30 درصد N2 و 70 درصد CO2) ، خلا و (48 درصد N2 و 48 درصد CO2 و4 درصد O2) به ترتیب 50،45 و 35 روز تحت شرایط (30 َدرصد CO2 و 70 درصد N2) 30 روز و بدون تزریق گاز 25 روز همراه با لفاف 3 لایه (آلومینیم ضعیف) تحت شرایط (30 درصد N2 و 70 درصد CO2) ، خلا و (48 درصد N2 و 48 درصد CO2 و 4 درصد O2) به ترتیب 40،35 و 30 روز و تحت شرایط (30 َدرصد CO2 و 70 درصد N2) 25 روز و بدون تزریق گاز 20 روز گزارش شد . لفاف 4 لایه تحت شرایط ترکیبات گازی (30 درصد N2 و 70 درصد CO2)، زمان ماندگاری طولانی تری داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بسته‌بندی تحت اتمسفر اصلاح شده،باکتری‌های هوازی،کشک خشک،لفاف‌های انعطاف‌پذیر چند لایه

عنوان انگلیسی The effect of modified atmosphere packaging and flexible films on growth of bacterias of dried kashk
چکیده انگلیسی مقاله In this study the effect of different concentrations of three gas mixture (carbon dioxide, nitrogen, oxygen), vacuum conditions and also ordinary conditions as control and flexible multi-layer films for extending shelf life of dried kashk at 20 0C were evaluated. Ordinary conditions as control packaging were compared with four type of modified atmosphere packaging: ((70% N2 + 30% CO2), (48% CO2 +48% N2 +4% O2), (30% N2 + 70% CO2)), and vacuum conditions, in this project. These samples, (Dried Kashk) were packaged in different flexible multi-layer films under modified atmosphere packaging, 3-layer {PET(12)/ AL(12) (100)},4-layer {PET(12)/AL(7) /PET(12)/LLD (100) } and 3-layer {PET(12)/AL(7)/LLD(100)}. Experiments were performed on samples as follows (total aerobics count, total anaerobics count, pH ، organoleptical evaluations, and analyzed by SPSS. The shelf life , dried kashk were reported in 4-layer , under conditions (70% CO2 + 30% N2 ) & (vacuum) & (48% CO2+ 48% N2+ 4% O2) 60, 55, 45 days in (30% CO2 + 70% N2 )  and in ordinary conditions were 40 , 30 days, in 3 layer (AL:12), under conditions (70% CO2 + 30% N2 ) & (vacuum) & (48% CO2+ 48% N2+ 4% O2) 50, 45, 35 days and in (30% CO2 + 70% N2 ) and in ordinary conditions were about 30,25 days, with 3 layer (AL:7), under conditions (70% CO2 + 30% N2) & (vacuum) & (48% CO2+ 48% N2+ 4% O2) 40, 35, 30 days, in (30% CO2 + 70% N2 ) conditions 25 days and in ordinary condition were 20 days. So,the usage of 4-layer , under conditions (70% CO2 + 30% N2) for shelf life prolongation of dried kashk was evaluated better for long times.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Modified atmosphere packaging,aerobic bacteria,dried kashk,flexible multi-layer films.

نویسندگان مقاله نازنین زند | Nazanin Zand
1. Assistant professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran.
استادیار، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

علیرضا شهاب لواسانی | Alireza Shahab Lavasani
Innovative Technologies in Functional Food Production Research Center, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran.
مرکز تحقیقات فناوری های نوین تولید غذای سالم، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-21039-4&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات