این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۷، صفحات ۸۱-۸۹
عنوان فارسی
بررسی رشد، متابولیسم اسیدهای آلی و قند و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در عصاره عناب
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش تولید نوشیدنی پروبیوتیک سلامت بخش بر پایه عناب از طریق تخمیر بوسیله لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس دلبروکی مورد ارزیابی قرار گرفت. کینتیک رشد و مصرف سوبسترا ، تولید اسیدهای آلی، تغییرات pH و زندهمانی پروبیوتیکها در طول نگهداری در سرما مورد ارزیابی قرار گرفته است. عناب استفاده شد. تخمیر تحت شرایط میکروائروفیل در دمای 37 درجه سانتی گراد بهمدت 72 ساعت انجام شد. نتایج نشان داد باکتری توانایی رشد در نوشیدنی عصاره عناب را دارد و در انتهای تخمیر جمعیت میکروبی به CFU/mL 108 افزایش یافت. باکتریهای استفاده شد در این پژوهش pH نمونههای تخمیری را به میزان قابل توجهی کاهش دادند و به حدود 5/3 رساندند. تغییرات مصرف قندهای گلوکز و فروکتوز، توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم در سطح 05/0 افزایش معنیدار پیدا کردبه طوری که از 8/4 و 4/4 به ترتیب به 3/3 و 1/3رسید. لاکتوباسیلوس پلانتاروم توانایی زندهمانی بیشتری نسبت به لاکتوباسیلوس دلبروکی نشان داد، در انتهای هفته سوم جمعیت میکروبی لاکتوباسیلوس پلانتارومCFU/mL 101× 2/3 شد در حالیکه لاکتوباسیلوس دلبروکی زنده مشاهده نشد. در مجموع میتوان چنین نتیجه گرفت نوشیدنی عناب تخمیر شده توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس دلبروکی جایگزین سلامت افزای مناسبی برای مواد غذایی حاوی پروبیوتیک میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،پروبیوتیک،نوشیدنی غیر لبنی،عصاره عناب،لاکتوباسلوس پلانتاروم،لاکتوباسیلوس دلبروکی
عنوان انگلیسی
Evaluation of growth, sugar and organic acid metabolism and cell viability of probiotic lactic acid bacteria in jujube extract
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the production of a probiotic drink based on jujube extract by means of fermentation with Lactobacillus plantarum and Lactobacillus delbrueckii as probiotic lactic acid bacteria has been studied. The fermentation was performed for 72 hours at 37°C. The changes in microbial population, pH and titratable acidity as well as sugar and organic acid metabolism during the fermentation period were evaluated. Appropriate growth of L. plantarum and L.delbruckii resulted in an increase in acidity to 1.86 and 1.75, and a decline in pH to 3.4 and 3.56, respectively after 72 hours. Glucose and fructose were significantly consumed by the strains. Citric acid concentration reduced to 1.12 g/l and 5.8 g/l in the extract fermented by L. plantarum and L. delbrueckii, respectively after 72 hours. Lactic acid was produced by L. plantarum and L. Delbrueckii with 23.8 and 11.4 g/l lactic acid, respectively at the end of fermentation. L.plantarum cells exhibited more resistance toward cold storage conditions. So that at the end of the third week of cold storage conditions, the viable cells of L. plantarum was 3.2 × 101 × CFU / mL, while no viable cells of L.delbruekii was observed at this week. In general, it can be concluded that the fermentation of jujube by L. plantarum and L. delbrueckii could be considered as an appropriate way to improve the functional properties of beverages.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Probiotics,Non-dairy beverage,Jujube extract,L. plantarum,L. delbrueckii
نویسندگان مقاله
بهناز محمودی | Behnaz Mahmoudi
Alumni student, Bioprocessing and Biodetection Lab, Department of Food Science & Technology, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran, Karaj, Iran.
دانش آموخته، آزمایشگاه فرایندهای زیستی و تشخیص سریع-گروه علوم و صنایع غذایی،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
زینب السادات ابراهیم زاده موسوی | Zeinab E.Mousavi
Associated professor, Bioprocessing and Biodetection Lab, Department of Food Science & Technology, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran, Karaj, Iran.
2- استادیار، آزمایشگاه فرایندهای زیستی و تشخیص سریع-گروه علوم و صنایع غذایی،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
فرامرز خداییان | faramarz khodaiyan
Bioprocessing and Biodetection Lab, Department of Food Science & Technology, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran, Karaj, Iran.
آزمایشگاه فرایندهای زیستی و تشخیص سریع-گروه علوم و صنایع غذایی،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-43535-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات