این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۷، صفحات ۱۳۱-۱۴۵
عنوان فارسی
اثر حاملهای مالتودکسترین و صمغ عربی بر ویژگیهای فیزیکیشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی هیدرولیزشدههای کازئین خشک شده به روش پاششی
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، هیدرولیز آنزیمی کازئین با استفاده از آنزیمهای آلکالاز و پانکراتین در شرایط بهینه انجام گرفت. سپس، اثر نوع و ترکیب حاملهای مالتودکسترین و صمغ عربی بر ویژگیهای فیزیکی شیمیایی (مقدار رطوبت، فعالیت آبی، دانسیته توده، دانسیته ضربه، حلالیت، جاذب الرطوبه بودن)، حفظ فعالیت آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال آزاد ABTS، DPPH، مهار رادیکال هیدروکسیل، قدرت احیاءکنندگی، شلاته کنندگی یون آهن و مس)، مورفولوژی و میانگین اندازه ذرات هیدرولیزشده های کازئین خشک شده به روش پاششی ارزیابی شدند. نتایج نشان دادند که مقدار رطوبت، فعالیت آبی، دانسیته توده، دانسیته ضربه و حلالیت بهشکل یکسانی تحت تاثیر نوع و ترکیب حامل قرار دارند (05/0P<). مقدار جاذبالرطوبهبودن هیدرولیزشدههای کازئین پس از فرآیند ریزپوشانی به شکل قابل ملاحظه ای کاهش یافت. فعالیت آنتی اکسیدانی هیدرولیزشده ها بسته به نوع آنزیم متفاوت بود. به طور مثال، مهار رادیکالهای آزاد ABTS و هیدروکسیل در هیدرولیزشده های پانکراتین بیشتر از آلکالاز بودند (05/0P<). ترکیب مالتودکسترین و صمغ عربی بهترین اثر را در حفظ فعالیت مهار رادیکالهای آزاد ABTS (%94/93-92/72)، DPPH (%98/94-98/47)، مهار رادیکال هیدروکسیل (%94/95-88/59)، قدرت احیاءکنندگی (%99/65-98/94) و شلاته کنندگی یونهای آهن (%98/61-98/38) و مس (%97/12-82/86) نشان داد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان دهنده وجود ذراتی با اندازههای مختلف و چروکیده بودند. نمونههای تولید شده با صمغ عربی، میانگین اندازه ذرات بزرگتری نسبت به مالتودکسترین دارا بودند. در نهایت، نتایج حاصل از این مطالعه نشاندهنده کارایی فرآیند خشککردن پاششی بر تولید هیدرولیزشده های ریزپوشانی شده با ویژگیهای فیزیکی، پایداری و آنتیاکسیدانی مناسب بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خشک کردن پاششی، ریزپوشانی، هیدرولیزشدههای کازئینی، فعالیت آنتیاکسیدانی
عنوان انگلیسی
Effect of maltodextrin and gum Arabic carriers on the physicochemical properties and antioxidant activity of spray-dried casein hydrolysates
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, enzymatic hydrolysis of casein was performed using alcalase and pancreatin enzymes under optimal conditions. Then, the effect of type and combination of maltodextrin and gum Arabic carriers on physicochemical properties (moisture content, water activity, bulk density, tapped density, solubility, hygroscopicity), maintaining antioxidant activity (ABTS, DPPH and hydroxyl radical scavenging activities, reducing power, Fe2+ and Cu2+ chelating activity), morphology and mean particle size of spray-dried casein hydrolysates was evaluated. The results showed that moisture content, water activity, bulk density, tapped density and solubility as equally were affected by type and combination of carrier (P< 0.05). The hygroscopicity value of casein hydrolysates decreased significantly after the microencapsulation process. The antioxidant activity of the hydrolysates varies depending on type of enzyme. For example, ABTS and hydroxyl radical scavenging activities of pancreatin hydrolysates were higher than alcalase types (P< 0.05). The combination of maltodextrin and gum Arabic showed the best effect in maintaining of ABTS radical scavenging activity (92.72-94.93%), DPPH (98.47-98.94%), hydroxyl radical scavenging activity (88.59-94.95%), reducing power (98.94-99.65%), Fe2+ chelating activity (98.38-98.61%) and Cu2+ chelating activity (82.86-98.12%). The images of the electron microscope showed the presence of particles with different size distribution and wrinkles. In addition, the samples produced with gum Arabic had a larger particle size than maltodextrin. Finally, the results of this study showed the effectiveness of spray-drying process on the production of microencapsulated hydrolysates with desired physical, stability and antioxidant properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Spray-drying, microencapsulation, casein hydrolysates, antioxidant activity.
نویسندگان مقاله
زهرا اکبربگلو | zahra Akbarbaglu
Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
آسا کمالی شجاعی | Asa kamali shojaei
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Afagh Higher Education Institute, Urmia, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی. موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آفاق ارومیه
خشایار سرابندی | khashayar sarabandi
Faculty of Food Science & Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-18696-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات