این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۶، صفحات ۲۳-۳۱
عنوان فارسی
مدلسازی فرآیند خشککردن موسیلاژ دانه ریحان با خشککن فروسرخ توسط شبکه عصبی مصنوعی
چکیده فارسی مقاله
امروزه صمغهای گیاهی و تجاری بهمنظور بهبود خصوصیات رئولوژیکی، بافتی و حسی مواد غذایی استفاده میشوند. دانههای ریحان دارای مقادیر قابلتوجهی صمغ (موسیلاژ) با خواص عملکردی مناسب هستند که بعد از استخراج از دانهها و خشک شدن، میتوانند بهصورت پودر در فرمولاسیون محصولات مختلف استفاده شود. در این مطالعه جهت خشککردن موسیلاژ دانه ریحان، از روش پرتودهی فروسرخ استفاده گردید. اثر توان لامپ فروسرخ (150، 250 و 375 وات)، فاصله نمونه از لامپ (4، 8 و 12 سانتیمتر) و ضخامت موسیلاژ (5/0، 0/1 و 5/1 سانتیمتر) بر زمان خشک شدن موسیلاژ دانه ریحان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج خشککردن موسیلاژ دانه ریحان با روش فروسرخ نشان داد با افزایش توان لامپ و کاهش فاصله نمونهها از منبع حرارتی، زمان خشککردن کاهش مییابد. با افزایش فاصله لامپها از 4 به 12 سانتیمتر، میانگین زمان خشک شدن موسیلاژ دانه ریحان از 37/131 دقیقه به 41/336 دقیقه افزایش یافت. با افزایش ضخامت نمونهها از 5/0 به 5/1 سانتیمتر، میانگین زمان خشک شدن موسیلاژ دانه ریحان از 67/103 دقیقه به 67/367 دقیقه افزایش یافت. این فرآیند توسط یک شبکه عصبی مصنوعی با 3 ورودی (توان لامپ ، فاصله لامپ و ضخامت) و 1 خروجی (زمان خشک شدن) مدلسازی شد. نتایج مدلسازی به روش شبکه عصبی مصنوعی نشان داد شبکهای با تعداد 8 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعالسازی سیگموئیدی میتواند زمان خشک شدن موسیلاژ دانه ریحان با استفاده از خشککن فروسرخ را پیشگویی نماید (96/0r=). نتایج آنالیز حساسیت توسط شبکه عصبی بهینه نشان داد که ضخامت نمونه بهعنوان مؤثرترین عامل در کنترل زمان خشک شدن موسیلاژ دانه ریحان میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،آنالیز حساسیت،پرتودهی،تابع فعالسازی،زمان خشک شدن.
عنوان انگلیسی
Drying process modeling of basil seed mucilage by infrared dryer using artificial neural network
چکیده انگلیسی مقاله
Today, plant and commercial gums are used to improve the rheological, textural and sensorial properties of food. Basil seeds have significant amounts of gum (mucilage) with good functional properties that after extracting from the seeds and drying, can be used as a powder in the formulation of various products. In this study, to drying of basil seed mucilage, infrared radiation (IR) method was used. The effect of infrared lamp power (150, 250 and 375 W), the distance of sample from lamp (4, 8 and 12 cm) and mucilage thickness (0.5, 1 and 1.5 cm) on drying time of basil seed mucilage were investigated. The results of basil seed mucilage drying using infrared method showed that with increasing lamp power and decreases in sample distance from the heat source, drying time was decreased. With increasing in the lamps distance from 4 to 12 cm, the average drying time of basil seed mucilage increased from 131.37 minutes to 336.41 minutes. With increasing sample thickness from 0.5 to 1.5 cm, the average drying time of basil seed mucilage increased from 103.67 to 367.67 minutes. The process was modeled by an artificial neural network with 3 inputs (lamp power, lamp distance and thickness) and 1 output (drying time). The results of artificial neural network modeling showed that a network with 8 neurons in a hidden layer and using the sigmoid activation function could predict the drying time of basil seed mucilage using the infrared dryer (r=0.96). The results of sensitivity analysis by optimal neural network showed that sample thickness is the most effective factor in controlling the drying time of basil seed mucilage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Activation function,Drying time,Radiation,Sensitivity analysis
نویسندگان مقاله
غزاله امینی | Ghazale Amini
MSc Student, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
فخرالدین صالحی | Fakhreddin Salehi
Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
مجید رسولی | Majid Rasouli
Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-12003-12&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات