این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۸۱-۸۸
عنوان فارسی
اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی مرزه کوهی بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس طی نگهداری گوشت چرخ کرده
چکیده فارسی مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین پاتوژنهایی است که مسمومیتهای غذایی مخصوصا در محصولات گوشتی ایجاد میکند. عصاره مرزه به دلیل میزان بالای ترکیبات فنولی تاثیر زیادی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی نشان داده است. بنابراین این تحقیق با هدف بررسی اثر عصاره متانولی مرزه کوهی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت چرخ کرده و تعیین غلظت موثر آن در این فرآورده صورت پذیرفت. پس از استخراج عصاره مرزه با استفاده از متانول این عصاره در غلظتهای 06/0، 125/0، 25/0، 5/0، 1 و 5/1 درصد به گوشت تلقیح شده به استافیلوکوکوس اورئوس اضافه و طی زمانهای 7، 14، 21 و 28 روز شمارش کلی و میزان رشد این باکتری بررسی گردید. همچنین خصوصیات حسی نمونهها نیز به روش هدونیک بررسی شد. نتایج حاصل از آزمایشات میکروبی، نشان داد که غلظتهای عصاره مرزه کوهی 25/0 درصد به بالا میتواند باعث ممانعت از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و شمارش کلی میکروبها در گوشت چرخ کرده گردد. از طرفی نتایج ارزیابی حسی نشان داد استفاده از عصاره مرزه کوهی تا 5/0 درصد تاثیر مثبتی بر خصوصیات حسی گوشت چرخ کرده دارد. بنابراین عصاره مرزه کوهی میتواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در فرآوردههای گوشتی بخصوص گوشت چرخ کرده استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مرزه کوهی،استافیلوکوکوس اورئوس،گوشت چرخ کرده
عنوان انگلیسی
Antibacterial Activity of Metanolic Extract of Satureja hortensis on the Growth of Staphylococcus aureus in Ground Meat During Refrigerated Storage
چکیده انگلیسی مقاله
Staphylococcus aureus is one of the most important pathogens that cause food poisoning, especially in meat products. Satureja hortensis extract has a excessive effect in preventing the growth of Staphylococcus aureus due to its high content of phenolic compounds in vitro. The aim of this study was to investigate the effect of methanolic extract of Satureja hortensis on the inhibition of growth of Staphylococcus aureus in ground meat and to determine its effective concentration in this product. After extraction of Satureja hortensis extract using methanol, the extract was added to inoculated meat with Staphylococcus aureus at concentrations of 0.06, 0.125, 0.25, 0.5, 1 and 1.5% and after 7, 14, 21 and 28 days total count and growth rate of this bacterium were studied. The results showed that concentrations of 0.25% or more of Satureja sativa extract could inhibit the growth of Staphylococcus aureus and total count in ground meat. On the other hand, sensory evaluation results showed that using up to 0.5% of Satureja sativa extract had a positive effect on sensory characteristics of ground meat. Therefore, the Satureja sativa extract can be used as a natural preservative in meat products, especially ground meat.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Satureja hortensis,Staphylococcus aureus,Ground Meat
نویسندگان مقاله
نجمه واحد دهکردی | najmeh Vahed Dehkordi
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
ابراهیم رحیمی | ebrahim rahimi
Department of Food and Aquatic Health, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، شهر کرد، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-19838-7&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات