این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۵۵-۶۴

عنوان فارسی بررسی تأثیرسطوح مختلف کورکومین(Curcumin) در جیره غذایی بر بازماندگی و میزان مقاومت در برابر عفونت با باکتری آئروموناس (Aeromonas hydrophila )در ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله باکتری آئروموناس هیدروفیلا یک عامل بیماری‌زای فرصت طلب و مسئول گستره وسیعی از بیماری‌های باکتریایی در ماهیان پرورشی گرمابی می‌باشد.در پژوهش حاضر تأثیر سطوح مختلف کورکومین(Curcumin) در جیره غذایی بر بازماندگی و مقاومت در برابر عفونت با باکتری آئروموناس هیدرو فیلا (Aeromonas hydrophila) در ماهی کپور معمولی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش تزریق صفاقی موردبررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف کورکومین بودند (تیمار 1:فاقد کورکومین (شاهد) تیمار 2: غلظت 2/0 تیمار 3: غلظت 4/0  تیمار 4:  غلظت 6/0 تیمار 5:  غلظت 8/0 تیمار 6:  غلظت 1درصد سطوح مختلف کورکومین  با خوراک مخصوص کپور ماهیان مخلوط گردید. تعداد 360 عدد ماهی کپور معمولی) با وزن متوسط) 7/4±50 گرم به شش گروه به شش گروه) هر گروه 60 ماهی و 20 ماهی در هر تکرار)  تقسیم شدند. ماهی‌ها به مدت 8 هفته با این خوراک تغذیه گردیدند. تیمارها در انتهای دوره با باکتری زنده آئروموناس هیدرو فیلا به مدت 10 روز تحت مواجهه با غلظت‌ Cfu/ml10از آئروموناس هیدرو فیلا قرارگرفته و تلفات بعد از چالش بین تیمارها مقایسه گردید. تیمارهای آزمایشی نسبت به گروه شاهد مقاومت آنها در برابر بیماری باکتری زنده آئروموناس هیدرو فیلا  افزایش یافت (p< 0.05)بین تیمارهای آزمایشی تیمار 8/0 و 1 درصد کورکومین بیشترین تاثیر بر آئروموناس هیدرو فیلا داشت . در کل با در نظر گرفتن نتایج  افزودن 8/0 و 1 درصد کورکومین به جیره غذایی پاسخ بهتری نسبت به افزایش مقاومت در برابر عفونت‌های باکتریایی آئروموناس هیدرو فیلا نسبت به دیگر تیمارها از خود نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ،عصاره گیاهی،تزریق صفاقی،ایمنی،ﮐﭙﻮرﻣﺎﻫﯿﺎن،جیزه غذایی،کورکومین

عنوان انگلیسی Investigation of the effect of different levels of curcumin in the diet on survival and resistance to infection with Aeromonas hydrophila in Cyprinus carpio
چکیده انگلیسی مقاله Aeromonas hydrophila is an opportunist pathogen in fish and responsible for wide range of fish diseases. In this study, the effect of different levels of curcumin in the diet on growth and resistance to infection with Aeromonas hydrophila in common carp (Cyprinus carpio) was investigated by peritoneal injection. For this purpose, six concentrations of 0.2, 0.4, 0.6, 0.8 and 1% of different levels of curcumin were mixed with a special feed for carp. 360 common carp with an average weight of 50±4/7 g (divided into six groups), each group was divided into 60 fish and 20 fish per replication. Live Aeromonas hydrophila was exposed to concentrations containing Cfu/ml10 of Aeromonas hydrophila for 10 days and post-challenge mortality was compared between treatments.The results showed that administration of 0.8 and 1% curcumin caused a significant increase In the reduction of losses after challenge with Aeromonas hydrophilis in bacteria in treatments of 0.8 and 1% curcumin showed significant compared to the control treatment (p < 0.05).In general, it can be said that the most appropriate concentration of curcumin in feed to increase resistance to infection Bacterial cells are 0.8 and 1%.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Herb extract,Intraperitoneally,Immunological,Cultured carp,Food diet,Curcumin

نویسندگان مقاله لفته محسنی نژاد | Lefteh Mohseninejad
Department of Fisheries, Faculty of Marine Natural Resources, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران

نسیم زنگویی | Nasim ةanguee
Department of Fisheries, Faculty of Marine Natural Resources, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr, Iran
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران

حسین هوشمند | Hossein Houshmand
Aquaculture Research Center-South of IRAN, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ahvaz, Iran. P.O. Box: 6147141390
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران

سید محمد موسوی | Seyyed mohammad Mousavi
Department of Fisheries, Faculty of Marine Natural Resources, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr, Iran
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران

مینا آهنگرزاده | Mina Ahangarzadeh
Aquaculture Research Center-South of IRAN, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ahvaz, Iran. P.O. Box: 6147141390
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-62642-2&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات