این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۳۴۲-۳۵۴

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف دما، شوری و نسبت کربن به نیتروژن در تولید توده زیستی(Biofloc)، ترکیب شیمیایی آن و کنترل مواد دفعی نیتروژنی در سیستم آبزی‌پروری
چکیده فارسی مقاله فناوری بیوفلاک به عنوان ابزاری نوین در توسعه پایدار آبزی پروری مطرح و مشکل کمبود آب و خروج پساب­ آبزی­پروری به محیط زیست را رفع نموده است. در این سیستم مواد دفعی نیتروژن­دار (آمونیاک و آمونیوم)بوسیله باکتری­ها جذب و به پروتئین میکروبی قابل مصرف برای آبزی تبدیل می­گردد. هدف این طرح بررسی عوامل موثر بر تولید بیوفلاک و ارزیابی آن جهت استفاده در آبزی پروری بود. سطوح مختلف دما (24، 28 و 32 درجه سانتی­گراد)، شوری (صفر، 4 و 8 گرم در لیتر) و نسبت کربن به نیتروژن (1:10، 1:15 و1:20)که از فاکتورهای کلیدی در تشکیل بیوفلاک و نحوه عملکرد آن می­باشد با استفاده از روش سطح پاسخ مورد بررسی و اثر فاکتورهای مورد مطالعه بر میزان نیتروژن آمونیاکی کل(TAN)، نیتریت، نیترات، حجم بیوفلاک، پروتیئن و چربی بیوفلاک­ها ارزیابی گردید. نتایج نشان داد، دما بطور معنی­داری بر حجم بیوفلاک و میزان پروتئین آن اثرگذار است (P < 0.05) اما بر ترکیبات نیتروژن­دار و میزان چربی بیوفلاک اثر معنی­داری ندارد(P > 0.05). با افزایش شوری میزان پروتئین، چربی و رطوبت کاهش و میزان خاکستر بیوفلاک­ها افزایش یافت(P < 0.05). نسبت­ کربن به نیتروژن اثر معکوس و معنی­داری بر نیتروژن آمونیاکی کل و نیتریت داشت. بهینه سازی فاکتورها نشان داد فراهم نمودن دمای°C 27، نسبت کربن به نیتروژن 18 به 1 در آب لب شور و نیز دمای°C 29 و نسبت کربن به نیتروژن 14 به 1 در آب شیرین منجر به تولید بیوفلاک بسیار مطلوب از نظر محتوای پروتیئن و چربی و کنترل ترکیبات نیتروژن دار در آب می­گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دما،شوری،نسبت کربن به نیتروژن،بیوفلاک

عنوان انگلیسی Effect of different temperature, salinity and C/N ratio levels on biofloc production, proximate analyses and control of nitrogenous components in aquaculture system
چکیده انگلیسی مقاله Biofloc technology has mentioned as a new tool for sustainable aquaculture development and has overcome the problems of water scarcity and discharge of aquaculture effluents to the environment. In this system, nitrogenous wastes (Ammonia and Ammonium) are simultaneously recovered by bacteria and converted into microbial proteins that can be consumed by aquatic animals. The purpose of this study was to investigate the factors affecting the production of biofloc and evaluate it for use in aquaculture. The effect of different temperature levels (24, 28, 32 °C), salinity (0, 4, 8 g/l)  ,and C/N ratio (10:1, 15:1, 20:1) which are the main key factors to the formation and function of biofloc system was evaluated by using a response surface method designing. Moreover, the influence of those factors on total ammonia nitrogen, nitrite, nitrate, floc volume, protein, and lipid content of biofloc was investigated. The results showed that the temperature had a significant effect on floc volume and protein content of biofloc (P < 0.05), but it had no significant effect on other nitrogenous compounds and lipid content (p > 0.05). The protein, lipid and moisture of biofloc particles were decreased by increasing salinity significantly (P < 0.05). Also, TAN and nitrite concentration influenced by C/N ratio inversely. According to the factors Optimization, providing 27 °C and C/N ratio of 18:1 in brackish water and 29 °C and C/N ratio of 14:1 in fresh water resulted in high quality biofloc production and control of nitrogenous wastes in water.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Temperature,Salinity,C/N ratio,Biofloc

نویسندگان مقاله حبیب سرسنگی علی آباد | Habib Sarsangi Aliabad
Ph.D. student in Fisheries, Department of Fisheries, Faculty of Marine Science and Technology, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran.
دانشجوی دکتری رشته شیلات، گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس، ایران

ابوالفضل ناجی | Abolfazl Naji
Associate Professor in Department of Fisheries, Faculty of Marine Science and Technology, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran.
دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس، ایران

سید رضا سید مرتضائی | Seyed reza Seyed mortezaei
Assistant Professor in Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran.
استادیار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

ایمان سوری نژاد | Iman sourinejad
Associate Professor in Department of Fisheries, Faculty of Marine Science and Technology, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran.
دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس، ایران

آرش اکبرزاده | Arash Akbarzadeh
Associate Professor in Department of Fisheries, Faculty of Marine Science and Technology, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran.
دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس، ایران


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-22163-3&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات