این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۳۸۶-۳۹۸
عنوان فارسی
بررسی اثر گلوتارآلدئید بر رهایش پلیاللایزین از فیلم ژلاتین استخراج شده از پوست تاسماهی سیبری (Acipenser baerii, Brandt, ۱۸۶۹)
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور بررسی خواص مکانیکی و فیزیکی فیلمهای ژلاتین ماهی و تأثیر عامل شبکهساز گلوتارآلدئید بر کنترل رهایش عامل ضد میکروب پلیاللایزین طراحی و اجرا شد. در این پژوهش تهیه فیلم به روش کاستینگ (casting)انجام گرفت و به فیلم تهیه شده از ژلاتین ماهی، 05/%0 گلوتارآلدئید(glutaraldehyde) و 05/0% پلیاللایزین اضافه شد. نتایج نشان داد افزودن گلوتارآلدئید به فیلم ژلاتین ماهی موجب افزایش مقاومت کششی (80/6 مگاپاسکال)، کاهش حلالیت (51/38 %)، کاهش رطوبت (05/8 %)، کاهش نفوذپذیری به بخار آب (03/2 گرم، میلی متر/ساعت، میلیمتر مربع کیلو پاسکال)، افزایش تراکم و انسجام و ایجاد سطحی صاف و بدون خلل فرج با توجه به تصاویر SEM گردید. همچنین رهایش پلیاللایزین از بیوپلیمر حاوی کراسلینکر (crosslinker) یا عامل شبکهساز گلوتارآلدئید به دلیل ایجاد اتصالات عرضی و به دام افتادن آن، آهستهتر و مداومتر بود. با توجه به خصوصیات مکانیکی و فیزیکی فیلمهای تولید شده و پایداری و کنترل رهایش ترکیب ضدمیکروبی پلیاللایزین، بنظر میرسد فیلمهای حاوی 05/0 %عامل شبکهساز گلوتارآلدئید میتوانند در جهت ماندگاری محصولات فاسدشدنی پیشنهاد شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،ژلاتین ماهی،گلوتارآلدئید،عامل شبکهساز،فیلم ضدمیکروبی،تاسماهی سیبری
عنوان انگلیسی
Effect of glutaraldehyde on poly-l-lysine release from gelatin film; extracted from Siberian sturgeon (Acipenser baerii, Brandt, 1869) skin
چکیده انگلیسی مقاله
This study was designed and conducted to investigate the mechanical and physical properties of fish gelatin films and the effect of Glutaraldehyde crosslinking on antimicrobial control of poly-l-lysine. In this study, the film was prepared by casting method and then 0.05% Glutaraldehyde and 0.05% poly-l-lysine added to fish gelatin film. After that, physical and mechanical properties, antimicrobial activity and release of poly-l-lysine from the film were observed. The results showed that the addition of glutaraldehyde to the fish gelatin film increased tensile pressure (6.80 MPa) and reduced solubility (38.51%), moisture (8.05%), and water vapor permeability (2.03 mm/h mm2kpa×10-6). The fish gelatin film with glutaraldehyde as a crosslinking agent was showed a smooth surface without porosity according to the SEM results. Moreover, the release of poly-l-lysine from the biopolymer containing the Glutaraldehyde was slower and more continuous due to crosslinking. Considering the mechanical and physical properties of the films and release control of the antimicrobial compound, it seems that films containing crosslinking agents can be used in food storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fish gelatin,Glutaraldehyde,Crosslinking agent,Antimicrobial film,Siberian sturgeon
نویسندگان مقاله
زهرا موسوی | Zahra Mousavi
Department of Natural Resources and Environmental Engineering, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
محمود ناصری | Mahmood Naseri
Department of Natural Resources and Environmental Engineering, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
صدیقه بابایی | Sedigheh Babaei
Department of Natural Resources and Environmental Engineering, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سید محمد هاشم حسینی | Seyed Mohammad Hashem Hosseini
Department of Food Science and Technology, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سید شهرام شکرفروش | Seyed shahram Shekarforoush
Department of Food Hygiene and Public Health, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran.
بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-21155-6&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات