این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۸۹-۲۰۲
عنوان فارسی
تولید و بهینه سازی نانو سامانه های کیتوزان برای حمل فراکسیون پپتیدی حاصل از هیدرولیز آنزیمی ضایعات سر میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق ضایعات سر میگوی وانامی تهیه و بصورت آنزیمی با کمک آنزیم آلکالاز (L 4/2( هیدرولیز و با اولترافیلرهای با اندازه چشمه 10 کیلو دالتون فرکشن بندی شد. فرکشن مورد نظر بر اساس روش ژلاسیون یونی (کیتوزان و تری پلی فسفات) در کپسول های نانوکیتوزان بر اساس غلظت های 1 و 2 میلیگرم بر میلی لیتر کیتوزان، نسبت های مختلف کیتوزان:تری پلی فسفات و غلظت های مختلف فرکشن پپتیدی شامل 1، 5 و 10 میلی گرم در میلی لیتر بهینه سازی شد. درجه هیدرولیز و طول پپتیدهای بدست آمده از هیدرولیز آنزیمی محاسبه شد. اندازه، پتانسیل زتا و متوسط قطر و توزیع اندازه ذرات توسط دستگاه انکسار نور پویا بررسی شدند. ساختار و شکل نانوکپسول ها شامل عکس برداری میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و طیف مادون قرمز (FTIR) انجام شد. اندازه ذرات در غلظت ها و تمیار های مختلف متنوع و در محدوده 30 تا 150 نانومتر بود. بهترین نتیجه حاصل از بهینه سازی کپسولیشن در تیمار نسبت 2:1 کیتوزان به پلی فسفات و غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد. اندازه، شاخص پراکندگی، پتانسیل زتا و اندازه نانوکپسول ها در شرایط بهینه مورد نظر به ترتیب 0٫375،202 و 13/30 نانومتر بودند و شرایط نگهداری در دمای 20- درجه سانتیگراد تاثیر چندانی بر کیفیت نانوکپسول ها نداشت. با توجه به کارایی بالا (18/0±04/91 درصد) کیتوزان می تواند برای نانکپسوله کردن فرکشن پپتیدی کوچکتر از 10 کیلودالتون مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوانکپسولیشن،نانوکیتوزان،پپتید زیست فعال،ضایعات میگو،هدرولیز آنزیمی
عنوان انگلیسی
Production and optimization of chitosan nanosystems loaded with peptide fraction resulting from enzymatic hydrolysis of vannamei shrimp (Litopenaeus vannamei) head wastes
چکیده انگلیسی مقاله
In this experiment, head wastes were prepared and enzymatically hydrolyzed using alcalase (2.4 L) enzyme. The hydrolysate was fractionated by ultrafiltration with 10 kDa molecular weight cut-offs and the desired fraction was encapsulated following ion coagulation method (chitosan and triphosphate (TPP)) in nanochitosan capsules. Encapsulation process was optimized based on different ratios of chitosan:TPP and different concentrations (1, 5 and 10 mg/ml) of peptidic fraction. Finally, the degree of hydrolysis and the length of the peptides obtained from enzymatic hydrolysis were determined. The nanocapsules were examined for size, zeta potential and polydispersity index (PDI) using dynamic light scattering (Malvern, England). Structural and surface morphology studies including scanning electron microscopy (SEM) and infrared spectroscopy (FTIR) of capsules produced under favorable conditions were also performed. Particle size was measured in various concentrations and treatments in the range of 30 to 150 nm. The best results were obtained in the treatment of 2: 1 ratio of chitosan to polyphosphate and concentration of 10 mg / ml. The size, dispersion index, zeta potential and size of nanocapsules in the optimal conditions were 0.375, 2020 and 30.13 nm, respectively, and storage conditions at -20 °C had no effect on the quality of nanocapsules. Based on the efficiency study, it was found that fraction with a concentration of 10 mg/ml is well encapsulated by chitosan with an efficiency of 91.04 ± 0.18 percent. The results showed that chitosan-TPP could be used for nanocapsulation of bioactive peptides with an approximate molecular weight of less than 10 kDa.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nanocapsulation,Nanochitosan,Bioactive peptide,Shrimp waste,Enzymatic hydrolysis.
نویسندگان مقاله
قاسم رشیدیان | Ghasem Rashidian
Tarbiat Modares University
دانشگاه تربیت مدرس
عبدالمحمد عابدیان کناری | Abdolmohammad Abedian Kenari
Tarbiat Modares University
دانشگاه تربیت مدرس
مریم نیکخواه | Maryam Nikkhah
Tarbiat Modares University
دانشگاه تربیت مدرس
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-10145-4&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات