این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۷۵-۹۲

عنوان فارسی بررسی پوشش خوراکی پروتئین آب پنیرحاوی نایسین بر میزان ماندگاری فیله ماهی سوف
چکیده فارسی مقاله عرضه ماهی و محصولات دریایی به صورت تازه با مشکل فسادپذیری سریع و عمر ماندگاری کوتاه آنها همراه است. لذا روش­هایی که بتواند عمر ماندگاری این گونه محصولات را افزایش دهند، همواره مورد توجه بوده است. در همین راستا هدف از این مطالعه بررسی اثرات پوشش خوراکی پروتئین آب پنیر حاوی نایسین در فیله ماهی سوف با چهار سطح 100، 200، 400 و 800 واحد بین المللی در هر گرم فیله ماهی به منظور افزایش زمان ماندگاری در دمای یخچال بود. برای این منظور آزمون‌های رطوبت، عدد پراکسید، شاخص تیوباربیتوریک اسید، بار میکروبی، فعالیت آبی و pH روی فیله ماهی‌های پوشش داده شده و فاقد پوشش صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که با افزایش زمان نگهداری در تمامی تیمارها میزان عدد پراکسید، شاخص تیوباربیتوریک اسید، تعداد باکتری‌ها، pH و فعالیت آبی نمونه‌ها افزایش یافت که این افزایش در نمونه‌های پوشش‌دار شده نسبت به نمونه فاقد پوشش کمتر بود. از طرفی یافته‌ها مشخص نمود که پوشش پروتئین آب پنیر و نایسین به خصوص در غلظت 400 واحد بین المللی در هر گرم فیله ماهی می‌تواند تا 16 روز نگهداری در مقایسه با نمونه فاقد پوشش سبب افزایش ماندگاری فیله ماهی سوف در دمای یخچال گردد. بر اساس نتایج به‌دست آمده می­توان نتیجه گرفت که استفاده از پروتئین آب پنیر حاوی نایسین با غلظت 400 واحد بین المللی در هر گرم فیله ماهی به‌عنوان پوشش خوراکی در فیله ماهی سوف سبب افزایش ماندگاری آن در یخچال می­گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین آب پنیر،پوشش خوراکی،فیله ماهی سوف،،دمای یخچال،نایسین

عنوان انگلیسی Effects of whey protein coating containing nisin on the shelf life of perch fillet
چکیده انگلیسی مقاله Supplying fresh fish and sea products is accompanied with the problem of their rapid spoilage and short shelf life. Therefore, solutions which help increase this shelf life have always been valued. Accordingly, the aim of this study was to evaluate the effect of whey protein coatings containing four different concentrations (100,200,400 and 800 IU/gr) of nisin in perch fillet for storage in refrigerator temperature. Humidity tests, Peroxide Value, Thiobarbituric acid Index, microbial load, water activity and pH were performed over coated and uncoated samples. The results indicated that increasing the shelf life in all treatments led to an increase in peroxide value, Thiobarbituric acid Index, the load of bacteria, pH and water activity, this increase was less in coated samples than the uncoated ones. On the other hand, the findings showed that whey protein and nisin coating with the of concentration 400 IU/gr of perch fillet can add 16 days to increase the shelf life in refrigerator temperature in comparison with the uncoated samples. Based on our findings, it can be concluded that using whey protein coating containing nisin with the concentration of 400 IU/gr of perch fillet as edible coating  can increase the shelf life in the refrigerator temperature.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Whey Protein,edible coating,Perch Fillet,Refrigerator Temperature,Nisin

نویسندگان مقاله سکینه کاظمی | Sakineh Kazemi
Department of Food Science and Technology, Maku Branch, Islamic Azad University, Maku, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایران

احمد قره خانی | Ahmad gharekhani
Department of Veterinary Medicine, Maku Branch, Islamic Azad University, Maku, Iran
گروه دامپزشکی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایران

امیر توکمه چی | Amir Tokmechi
Department of Microbiology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
گروه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-22001-13&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات