این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۲۳۲-۲۴۳

عنوان فارسی تاثیر انواع مختلف کیتوزان بر شاخص‌های شیمیایی فیله فیل ماهی (Huso huso) ماهی نگهداری شده در یخچال
چکیده فارسی مقاله هدف از تحقیق ، بررسی تاثیر کیتوزان به عنوان یک نگهدارنده طبیعی بود. نتایج تاثیر کیتوزان‌های مختلف بر میزان شاخص‌های شیمیایی فیله فیل ماهی نگهداری شده در یخچال هدف تحقیق حاضر بود. ماهی پرورشی شسته شده و فیله گردید. در این تحقیق 3 نوع کیتوزان بررسی شد: کیتوزان محلول در اسید، کیتوزان محلول در آب و کیتوزان الیگوساکارید. فیله‌ها 30 ثانیه در محلول‌های فوق غوطه‌ور بوده، سپس خارج شده و پس از 2 دقیقه، 30 ثانیه دیگر در محلول غوطه‌ور شدند. نمونه‌‌های شاهد فاقد پوشش بودند. سپس فیله‌ها 2 ساعت در دمای اتاق (20 درجه سانتی‌گراد) قرار گرفتند تا پوشش روی فیله‌ها تشکیل شود. 192 قطعه فیله ماهی 100 گرمی برای 4 تیمار و هر تیمار در 4 زمان تقسیم شد: تیمار یک به عنوان شاهد (بدون نگهدارنده)، تیمار دوم حاوی 1 درصد کیتوزان محلول در اسید، تیمار سوم حاوی 1 درصد کیتوزان محلول در آب و تیمار چهارم حاوی 1 درصد کیتوزان الیگوساکارید معین شدند. تمام نمونه‌ها در دمای 1±4 درجه سانتی گراد یخچال نگهداری شدند و در روز (0، 4، 8 و12) میزان شاخص‌های شیمیایی (پراکسید، pH، تیوباربیتوریک اسید و بازهای نیتروژن فرار) آن‌ها سنجیده شد. همه شاخص‌های تیمارهای مختلف با گذشت زمان روند افزایشی داشتند. تنها در شاخص pH تیمار کیتوزان محلول در اسید 1 درصد روند نامنظمی داشت. کیتوزان محلول در اسید 1 درصد بیشترین تاثیر مثبت را در تمامی تیمارها داشت. با توجه به افزایش میزان شاخص‌های شیمیایی در همه تیمارها، افزودن انواع کیتوزان به فیله ماهی سبب جلوگیری و کاهش آن شد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شاخص‌های شیمیایی، انواع مختلف کیتوزان، نگهداری

عنوان انگلیسی The effect of different types of chitosan on the chemical characteristics of huso fillet (Huso huso) stored in refrigerator
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the effect of chitosan as a natural preservative. Farmed fish were washed and filleted. In this study, 3 types of chitosan were investigated: acid-soluble chitosan, water-soluble chitosan and oligosaccharide chitosan. The fillets were immersed in the above solutions for 30 seconds, and then removed, and after 2 minutes, the immersion was repeated. Control samples were uncovered. The fillets were then placed at room temperature (20 °C) for 2 hours to form a coating on the fillets. 192 pieces of 100 g fish fillets were divided into 4 treatments and each treatment was divided into 4 times: treatment one as a control (without preservative), the second treatment containing 1% acid-soluble chitosan, the third treatment containing 1% water-soluble chitosan and the fourth treatment containing 1% Chitosan oligosaccharides. All samples were stored in refrigerator at 4±1 °C and their chemical parameters (Peroxide, pH, Thiobarbituric acid, Total Volatile Nitrogen) were measured on (0, 4, 8 and 12) days. All the indices of treatments had increasing trend over time. Only in the pH index of 1% acid-soluble chitosan had an irregular trend. 1% acid-soluble chitosan had the most positive effect in all treatments. Due to increase in chemical indices in all treatments, the addition different of chitosans to fish fillets could prevent or reduce them.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chemical indicators, Different types of chitosan, preservation

نویسندگان مقاله روح الله آهنگر | Rouhollah Ahangar
Seafood Processing Department, Fisheries and Environment Faculty, Gorgan University of Agricaltural Sciences and Natural Resources
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا عالیشاهی |
Seafood Processing Department, Fisheries and Environment Faculty, Gorgan University of Agricaltural Sciences and Natural Resources
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیده مریم دانشور |
Seafood Processing Department, Fisheries and Environment Faculty, Gorgan University of Agricaltural Sciences and Natural Resources
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سید مهدی اجاق |
Seafood Processing Department, Fisheries and Environment Faculty, Gorgan University of Agricaltural Sciences and Natural Resources
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حجت میرصادقی |
Seafood Processing Department, Fisheries and Environment Faculty, Gorgan University of Agricaltural Sciences and Natural Resources
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-1-23177-1&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات