این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۲۴۴-۲۵۶

عنوان فارسی اثرات مصرف خوراکی سدیم دی فرمات و اسید سیتریک بر برخی شاخص‌های ایمنی مخاطی پوست قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تحت چالش با عامل یرسینیوزیس
چکیده فارسی مقاله پژوهش پیش رو با هدف بررسی اثرات مصرف خوراکی سدیم دی فرمات همراه با اسید سیتریک بر برخی شاخص‌های ایمنی مخاطی (پروتئین کل، ایمونوگلوبولین کل (TIg)، لایزوزیم، پروتئاز، استراز و آلکالین فسفاتاز (ALP)) پوست قزل‌آلای رنگین کمان تحت چالش با عامل یرسینیوزیس (Yersinia rucheri) انجام شده است. پس از تعیین میانه دوز کشنده (LD50) هفت روزه Yersinia ruckeri ماهیان به طور تصادفی در قالب هشت تیمار و دو تکرار ذخیره‌سازی شدند. افزودن اسیدی کننده‌ها (Acidifiers) به صورت منفرد با دوز0/2 درصد و توامان 0/1+0/1 درصد به خوراک تجاری بوده است. مدت زمان 5 روز پس از تلقیح، خوراک دهی ماهیان با اسیدی فایرها آغاز شد و پس از گذشت 15 روز، از موکوس پوست ماهیان بیهوش شده، نمونه برداشته شده و شاخص‌های ایمنی سنجیده شدند.. در آزمایش اصلی، یافته‌ها حاکی از وجود اثر معنی‌دار سدیم دی فرمات بر افزایش سطح پروتئین کل و فعالیت پروتئازی مخاط ماهیان سالم و بیمار بود. جیره غذایی حاوی اسیدی فایرها با دارا بودن ظرفیت هم‌افزایی، سبب القای TIg مخاطی گردید. به نظر می‌رسد که مصرف دست کم 15 روزه اسیدی فایر خوراکی سدیم دی فرمات در دوز 0/2 درصد جیره غذایی به تنهایی یا به صورت توام با اسید سیتریک (دوز 0/1+0/1 درصد) می‌تواند سبب بهبود بیشتر شاخص‌های ایمنی مخاطی پوست شود، که برآیند آن نیز افزایش درصد زنده مانی ماهیان قزل‌آلای پرورشی است.   
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدی کننده، ایمنی مخاطی، قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)، محرک ایمنی،Yersinia ruckeri .

عنوان انگلیسی Effects of the Na diformate and citric acid oral use on some skin mucosal immunity indices of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) following experimental challenge with Yersiniosis
چکیده انگلیسی مقاله The present study intends to assess the effects of Na diformate oral use with citric acid on some skin mucosal immunity indices (total protein, total immunoglobulin (TIg), lysozyme, protease, esterase, and alkaline phosphatase (ALP)) of rainbow trout following experimental challenge with Yersiniosis agent (Yersinia ruckeri). Subsequent to the determination of the 7-day median lethal dose (LD50) of Yersinia ruckeri, fish were stocked in eight groups and two repetitions. The acidifiers separately with a dose of 0.2%, and combined 0.1+0.1% was added to the commercial diet. Five days after inoculation, feeding of fish with acidifiers commenced, and following 15 days, the mucus samples were gathered from the skin of anesthetized fish to measure immune indices. Results showed that the 7-day LD50 of Y. ruckeri was 8.91×105 CFU/ml. In the main experiment, findings indicated the significant effect of Na diformate on the increased levels of mucoid total protein and proteolytic activity of healthy or diseased fish. The acidifiers-contained diet because of potentially having synergistic effect caused inducing the mucus TIg. It seems that the orally use of Na difirmate in 0.2% of the diet separately or combined with citric acid, at least for 15 days, can improve the cutaneous mucus immunological indices that its result is an increase in the survival rate of farmed rainbow trout.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Acidifier, Immunostimulant, Mucosal immunity, Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), Yersinia ruckeri.

نویسندگان مقاله نیما شیری | Nima Shiry
Department of Clinical Sciences, School of Veterinary Medicine, Shiraz University
بخش علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز

محمدجواد محمدی |
Department of Fishries, Faculty of Marine Natural Resources. Khorramshahr University of Marine Scince and Technology.
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-1-48688-4&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات