این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۲۷۱-۲۸۴

عنوان فارسی بررسی ویژگی‌های فوکوئیدان استخراج شده از جلبک قهوه‌ای پادینا (.Padina sp) و سارگاسوم (.Sargassum sp)
چکیده فارسی مقاله در مطالعه حاضر خصوصیات ساختاری و پاداکسندگی فوکوئیدان استخراج شده از دو ماکروجلبک سارگاسوم و پادینا از سواحل خلیج فارس مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. فوکوئیدان خام به کمک اتانول و آب داغ استخراج و پس از محاسبه بازده استخراج، قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و توانایی کاهندگی آهن (FRAP)، تصویربرداری با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) صورت گرفت. در نهایت محتوای مونوساکاریدای آن با دستگاه HPLC مورد بررسی قرار گرفت. میانگین بازده فوکوئیدان در جلبک سارگاسوم (0/00 ± 4/2 %) بیشتر از پادینا (0/28 ± 2/98 %) بود 0.05) < (P. میزان IC50 مهار رادیکال آزاد DPPH در فوکوئیدان استخراج شده جلبک سارگاسوم و پادینا به ترتیب برابر با 0/1 و mg/ ml 0/14 بود که این مقادیر بیشتر از پاداکسنده­ صنعتی بوتیل هیدروکسی تولوئن بود 0.05) < (P. میزان کاهندگی آهن هر دو نمونه فوکوئیدان، با افزایش غلظت افزایش یافت. نتایج حاصل از عکسبرداری SEM نشان داد فوکوئیدان هر دو جلبک دارای سطحی نامنظم هستند درحالیکه انسجام ساختاری دارند و جلبک پادینا دارای برجستگی‌های بیشتر در سطح بود. محتوای مونوساکاریدی شامل قندهای گلوکز، مانوز و زایلوز بود. میزان قند گلوکز و زایلوز در فوکوئیدان جلبک سارگاسوم بیشتر از پادینا بود 0.05) < (P. با توجه به نتایج مطالعه‌ی حاضر، پلی ساکاریدهای استخراج شده از دو جلبک سارگاسوم و پادینا توانایی پاداکسندگی قوی داشته و می‌توانند گزینه مناسبی برای جایگزینی پاداکسنده‌های صنعتی در مواد غذایی باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پلی ساکارید سولفاته، خلیج فارس، پاداکسنده طبیعی، FRAP، SEM.

عنوان انگلیسی Characterization of fucoidan extracted from brown macroalgae Padina sp. and Sargassum sp.
چکیده انگلیسی مقاله In the present study, the structural and antioxidant properties of fucoidan extracted from macroalgae (Sargassum and Padina) from the Persian Gulf coast were evaluated. The fucoidan was extracted by ethanol and hot water and after calculating the extraction yield, DPPH radical scavenging activity, ferric reducing antioxidant power (FRAP), scanning electron microscopy (SEM), and its monosaccharides by HPLC method were examined. The yield of fucoidan in Sargassum (4.2 ± 0.00%) was higher than Padina (2.98 ± 0.28%) (P < 0.05). The IC50 of DPPH free radical scavenging in fucoidan extracted from Sargassum and Padina were 0.1 and 0.14 mg/ ml, respectively, which were higher than BHT as a commercial antioxidant (P < 0.05). The rate of FRAP in both samples increased with an increase in the concentration of fucoidan. The SEM results showed that fucoidan from both macroalgae had strong structural cohesion and irregular surfaces, but Padina had more surface protrusions. The glucose, mannose and xylose sugars in different amounts were detected by the HPLC method, in which the amount of glucose and xylose sugars were higher in the fucoidan derived-Sargassum (P < 0.05). According to the results of the present study, the fucoidan extracted from the Sargassum and Padina can be a good alternative to an industrial antioxidant in food
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sulfated Polysaccharide, Persian Gulf, Natural antioxidant, FRAP, SEM.

نویسندگان مقاله فرزانه وردی‌زاده | Farzaneh Vardizadeh
Department of Natural Resources and Environmental Engineering, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، ایران

صدیقه بابایی | Sedigheh Babaei
Department of Natural Resources and Environmental Engineering, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

محمود ناصری | Mahmood Naseri
Department of Natural Resources and Environmental Engineering, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

محمد تقی گلمکانی | Mohammad-Taghi Golmakani
Department of Food Science and Technology, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مینا اسمعیلی | Mina Esmaeili
Department of Fisheries, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran.
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-1-59060-1&slc_lang=other&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات