این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۱۵۶-۱۶۹

عنوان فارسی عصاره گیری از جلبک قهوه ای Sargassum angustifolium و ارزیابی میزان ترکیبات فلوروتانین و خواص آنتی اکسیدانی آن
چکیده فارسی مقاله جلبک­های قهوه­ای منبعی ارزشمند از ترکیبات آنتی­اکسیدانی طبیعی به ویژه فلوروتانین­ها می­باشند. در این مطالعه تأثیر غلظت حلال (آب/ اتانول) بر میزان ترکیبات فلوروتانین و خواص آنتی­ اکسیدانی عصاره­های استخراج شده از جلبک قهوه­ای Sargassum angustifolium مورد بررسی قرار گرفت. استخراج به روش غوطه­وری در دمای اتاق (26-28 درجه سانتی­گراد) توسط حلال آبی/ اتانولی با سه نسبت (30:70)، (50:50) و (70:30) صورت گرفت. میزان فلوروتانین­، محتوای فنول کل، فعالیت کاهندگی آهن، فعالیت خنثی کنندگی رادیکال آزاد DPPH و فعالیت آنتی­ اکسیدانی کل عصاره­های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بازده استخراج فلوروتانین وابسته به غلظت حلال بوده و با افزایش قطبیت حلال، میزان آن افزایش یافت؛ به طوری که میزان آن در تیمار آبی/ اتانولی 30:70 به طور معنی­داری بیش­تر از دو تیمار دیگر بود (P< 0.05). همچنین بالاترین میزان جذب رادیکال آزاد DPPH در تیمارهای آب/ اتانول 50:50 و 70:30 که حاوی فلوروتانین کمتری بودند به دست آمد و با تیمار آب/ اتانول 30:70 دارای اختلاف معنی دار بود (P< 0.05). در نهایت مشخص گردید که عصاره آب/ اتانول 30:70 جلبک قهوه­ای S. angustifolium گزینه مناسبی برای استخراج ترکیبات فلوروتانین به عنوان یک ترکیب زیست­فعال طبیعی جهت اهداف غذایی و دارویی می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استخراج حلالی، جلبک قهوه ای، DPPH، ترکیبات فنولی، آنتی اکسیدان طبیعی

عنوان انگلیسی Extraction of brown alga Sargassum angustifolium and evaluation of its phlorotannin compounds and antioxidant properties
چکیده انگلیسی مقاله Brown algae are a valuable source of natural antioxidant compounds, especially Phlorotannins. In this study, the effect of solvent concentration (water / ethanol) on the the amount of Phlorotannin compounds and antioxidant properties of extracts from brown alga Sargassum angustifolium were investigated. The extraction was performed by solvent method at room temperature (28-26 °C) with ethanol/ water solvent with three ratios (30:70), (50:50) and (70:30). The amount of Phlorotannin, total phenolic content, ferric reducing antioxidant power, DPPH radical scavenging activity and total antioxidant capacity of different extracts were evaluated. The results showed that the yield of Phlorotannin extraction was dependent on the solvent concentration and with increasing polarity of the solvent, its amount increased, So its amount in ethanol/ water treatment (30:70) is significantly more than the other two treatments (P< 0.05). Also, the highest amount of DPPH radical scavenging activity was obtained in ethanol/ water treatments 50:50 and 70:30 which contained less Phlorotannin. Finally, it was found that the ethanol/ water treatment 30:70 of the brown alga Sargassum angustifolium was a good choice for extracting Phlorotannin compounds as a natural bioactive compound for food and medicine purposes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Solvent extraction, Brown algae, DPPH, Phenolic compounds, Natural antioxidant

نویسندگان مقاله علیرضا هدهدی | Alireza Hodhodi
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Guilan University, Sowmeh Sara, Iran


آریا باباخانی | Aria Babakhani
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Guilan University, Sowmeh Sara, Iran


هانیه رستم زاد | Haniyeh Rostamzad
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Guilan University, Sowmeh Sara, Iran



نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-1-13718-1&slc_lang=other&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات