این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱۰۲-۱۱۹
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای شیمیایی، میکروبی، حسی و تازگی فیله تیلاپیای نیل سیاه و قرمز (Oreochromis niloticus) بستهبندی شده به روشهای هوازی، تحت خلأ و اتمسفر تغییر یافته در یخچال با استفاده ازQuality Index Method
چکیده فارسی مقاله
چکیده هدف از این تحقیق اندازهگیری فاکتورهای حسی، شیمیایی، میکروبی، تازگی و زمان ماندگاری فیله تیلاپیای نیل سیاه و قرمز بستهبندی شده به روشهای تحت خلاء و اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با فیله بستهبندی شده به روش هوازی در دمای یخچال بود. شش تیمار شامل فیلههای تیلاپیای نیل سیاه و قرمز بستهبندی شده به روشهای تحت خلاء و اتمسفر اصلاح شده در نظر گرفته شد. فیلههای بستهبندی شده به روش معمولی به عنوان نمونه کنترل بودند. فیلهها در دمای 3 درجه سلسیوس نگهداری گردیدند. فاکتورهای pH، TVB-N، PV، TBARS، تعداد کلی باکتریها، باکتریهای استافیلوکوکوس و سودوموناس و شاخصهای حسی و تازگی طی زمان نگهداری در تیمارها تفاوت معنیدار نشان دادند (p< 0.05). فاکتورهای مورد بررسی در تیمارهای اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با تیمارهای تحت خلاء تفاوت معنیدار نشان ندادند (p< 0.05). ارزیابی حسی و تازگی در تیمار اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با تیمار تحت خلاء از کیفیت بهتری برخوردار بودند. تیمارهای اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با سایر تیمارها کیفیت بهتری داشتند. تیمارهای آزمایشی و شاهد طی مدت زمان 14 و 6 روز در یخچال کیفیت مطلوبی داشتند. با توجه به عدم وجود تفاوت معنیدار در کیفیت میکروبی و شیمیایی تیمارهای آزمایشی و ارزیابی حسی و تازگی بالاتر تیمار بستهبندی شده به روش اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با سایر تیمارها این روش برای بستهبندی فیله تیلاپیا در یخچال پیشنهاد می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارزیابی حسی، بستهبندی، تازگی، کیفیت، ماهی تیلاپیای نیل سیاه و قرمز، شاخص کیفیت
عنوان انگلیسی
Study of chemical, microbial, sensory, freshness and shelf life of tilapia fillet (Oreochromis niloticus) packaged by aerobic, vacuum and modified atmosphere methods at refrigeration by Quality Index Method
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study was to measure sensory, chemical, microbial, freshness and shelf life of packaged Tilapia fillets by vacuum and modified atmosphere methods compared to fillets packaged by aerobic method at refrigeration. Methods: Treatments consisted of Tilapia fillets packaged by vacuum and modified atmosphere methods. The fillets packaged by aerobic method were as control samples. Findings: TVB-N, PV, TBARS, total bacterial count, Staphylococcus and Pseudomonas bacteria, sensory parameters and freshness showed significant differences in experimental and control treatments (P< 0.05). The studied factors did not show significant difference in modified atmosphere treatments compared to vacuum treatments (p> 0.05). Coliform, Escherichia coli and anaerobic bacteria were not observed in experimental and control treatments. Sensory evaluation and frshness were better in modified atmosphere treatment compared to vacuum treatment (p> 0.05). Chemical, microbial, sensory factors and freshness had significantly different in the experimental treatments compared to the control sample (p< 0.05). The experimental and control treatments had good quality during 14 and 6 days at refrigeration. Conclusion: Considering the absence of significant differences in microbial and chemical quality of experimental treatments and higher sensory evaluation and freshness of modified atmosphere treatment compared to other treatments, modified atmosphere packaging method is recommended for packing Tilapia fish fillet at refrigerator temperature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Freshness, Microbial quality, Packaging, Sensory evaluation, Nile tilapia, Quality Index Method
نویسندگان مقاله
مینا سیف زاده | M Seyfzadeh
Inland Waters Aquaculture Research Center, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Bandar Anzali, Iran.
پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، انزلی، ایران
قربان زارع گشتی | Gh Zareh Ghashti
Inland Waters Aquaculture Research Center, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Bandar Anzali, Iran.
پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، انزلی، ایران
یزدان مرادی | Y Moradi
Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
نسرین مشایی | N Mashaeii
National Research center of Saline Water Aquatics, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Yazd, Iran.
مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
معصومه رهنما | M Rahnama
Inland Waters Aquaculture Research Center, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Bandar Anzali, Iran.
پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، انزلی، ایران
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-1-57349-3&slc_lang=other&sid=6
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
other
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات