این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۴۷-۵۶

عنوان فارسی کاربرد فیلم‌های نانوکامپوزیت بر پایه پلی‌اتیلن با دانسیته پایین حاوی خاک رس آلی اصلاح شده با نانوفلزات در بسته‌بندی پنیر لیقوان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: پنیر لیقوان از جمله پنیرهای سنتی پرطرفدار ایرانی است که به دلیل عطر و طعم فوق‌العاده از دیرباز مورد توجه عموم قرار داشته ‌است. به‌دلیل تولید این پنیر از شیر خام وجود میکروارگانیسم‌های پاتوژن و عامل فساد در آن اجتناب ناپذیر است. لذا هدف از این پژوهش کاربرد فیلم‌های فعال نانوکامپوزیتی حاوی نانورس آلی و نانوذرات فلزی در پلیمر پلی‌اتیلن با دانسیته پایین در پنیر لیقوان بود. مواد و روشها: بسته‌های پنیر با استفاده از فیلم‌های نانوکامپوزیت تهیه و در در دمای ºC 4 نگهداری شد. آزمون‌های میکربی و فیزیکی‌ شیمیایی پنیر بسته‌بندی شده بلافاصله پس از بسته‌بندی (لحظه صفر) و پس از 7، 14، 21 و 28 نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد سرعت رشد باکتری‌های کلی‌فرم و استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر لیقوان بسته بندی شده در فیلم‌های نانوکامپوزیتی پلی‌اتیلن حاوی رس اصلاح شده آلی با فلزات نقره و مس تا 28 روز پس از انبارمانی به صورت معنی‌داری (05/0p<) کاهش یافت. در صورتی‌که این بسته بندی تأثیری بر روند کلی تغییرات باکتری‌های لاکتوباسیلوس‌ نداشت. نتایج آزمون مهاجرت نانوذرات فلزی با توجه به استانداردهای اتحادیه اروپا و اداره دارو و غذای آمریکا بر ایمن بودن استفاده از نانوکامپوزیت‌های‌ حاوی نانوذرات فلزی دلالت داشتند. نتیجه گیری: فیلم پلی اتیلنی‌ حاوی نانورس اصلاح شده آلی با نانوذرات فلزی نقره و مس سبب کاهش باکتری‌های کلی‌فرم و استافیلوکوکوس اورئوس و عدم تأثیر قابل توجه بر روند تغییرات کلی فلور میکربی پنیر گردید. واژگان کلیدی: پنیر لیقوان، زمان ماندگاری، نانوکامپوزیت، نانورس، نانو نقره
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پنیر لیقوان، زمان ماندگاری، نانوکامپوزیت، نانورس، نانو نقره

عنوان انگلیسی Application of LDPE Nanocomposite Films Incorporating Organoclay Modified with Nanometals in Packaging of Lighvan Cheese
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Lighvan cheese is one of the most popular traditional Iranian cheese due to its excellent taste and flavor. It is traditionally made from unpasteurized (raw) milk, thus, the presence of pathogen and spoilage microorganisms in the fresh final product is inevitable. The aim of this study was to evaluate the use of active LDPE based nanocomposite films containing different metallic and clay nanoparticles in packaging of Lighvan cheese. Materials and Methods: Cheese packages were prepared from nanocomposite films and stored at 4 oC. Physical and chemical analyses and microbial tests of the packed cheeses were done immediately after packaging (at day 0), and after 7, 14, 21 and 28 days of storage. Results: After 28 days of storage, the growth rate of coliformbacteria and Staphylococcus aureus was significantly (p< 0.05) decreased as a result of application of nanocomposite package containing nanometals however, it did not affect the growth of lactic acid bacteria. The results of migration test of nano-metal particles from package into a food simulant showed that nanocomposites containing metal nanoparticle was safe according to the limits set by FDA and EFSA. Conclusion: Packaging containing nanoclay modified with nano-Ag and nano-CuO would reduce coliform bacteria and Staphylococcus aureus with no detrimental effect on cheese micribiota. Keywords: Lighvan cheese, Shelf life, Nano-composite, Nanoclay, Nano-silver, Active packaging
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پریسا عبدالستاری | p abdossattari
department of food science, college of agriculture, university of tabriz, tabriz, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

سیدهادی پیغمبردوست | sh peighambardoust
university of tabriz
دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

جواد حصاری | j hesari
department of food science, college of agriculture, university of tabriz, tabriz, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

سیدجمال الدین پیغمبردوست | sj peighambardoust
department of chemical amp;amp; petroleum engineering, university of tabriz, tabriz,iran
گروه مهندسی شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

رضا رضایی مکرم | r rezaie mokarram
department of food science, college of agriculture, university of tabriz, tabriz, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-291-8&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات