این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۱، شماره ۴۷، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر دگرآسیبی بابونه بر تغییرات پارامترهای فیزیولوژیکی و رشد خردل وحشی در مقایسه با گندم
چکیده فارسی مقاله چکیده آلودگی‌های زیست محیطی و ایجاد مقاومت در علف‌های هرز نسبت به علف‌کش‌ها، توجه پژوهشگران را به روش‌های کنتـرل بیولوژیک علف‌های هرز جلب کرده است. در این راستا، اثر غلظت‎های مختلف (50، 100 و 150 میلی‎لیتر در لیتر) عصاره اندام‎های مختلف (ریشه، اندام هوایی، کل گیاه) بابونه بر ویژگی‌های جوانه‌زنی و رشد اولیه خردل وحشی (L.Sinapis arvensis ( و گندم (Triticum aestivum L.) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که افزایش غلظت عصاره بابونه سبب افزایش پراکسید هیدروژن، پراکسیداسیون لیپیدی، محتوای پرولین گیاه خردل وحشی شد، اما زیستایی سلول، سرعت جوانه‌زنی، طول گیاهچه، وزن خشک گیاهچه و شاخص بنیه گیاهچه این گیاه را کاهش داد. وزن خشک گیاهچه خردل وحشی و گندم در غلظت 150 میلی‎لیتر در لیتر در سطح احتمال 5 درصد به ترتیب 58/9 و 84/3 گردید، به بیان دیگر این صفت در دو گیاه مذکور 41 و 15/7 درصد کاهش نشان داد. اگرچه عصاره اندام هوایی بابونه بیش‌ترین تأثیر منفی را بر صفات یاد شده در هر دو گیاه داشت، ولی خردل وحشی پاسخ شدیدتری در مقایسه با گندم نشان داد. عصاره بابونه حتی با کم‌ترین غلظت شاخص بنیه گیاهچه خردل وحشی را سه برابر بیش‌تر از گندم کاهش داد. به‌طور کلی نتیجه‎گیری می‌شود که بر اساس تأثیرگذاری شدید عصاره بابونه بر توقف رشد علف هرز خردل وحشی و تأثیر اندک بر گیاهچه گندم، می‌توان آن را به‌عنوان کاندیدایی قابل تأمل برای تولید علف‌کش طبیعی در مزارع گندم معرفی نمود. علاوه بر این بقایای این گیاه در تناوب با گندم به کنترل علف هرز خردل وحشی و کاهش مصرف علف‎کش‌های شیمیایی کمک می‎نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پراکسیداسیون لیپیدی، پرولین، شاخص میتوزی، علف‌کش‌طبیعی

عنوان انگلیسی The effect of allochemical compounds of chamomile on changes in physiological parameters and growth of charlock mustard compared to wheat
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Environmental pollution and weed resistance to herbicides have attracted the attention of researchers to methods of biological weed control. In this regard, the effect of different concentrations (50, 100 and 150 mL/L) of different organs (roots, shoots, whole plant) of chamomile on some physiological parameters and initial growth of charlock mustard (Sinapis arvensis L.) and wheat (Triticum aestivum L.) were examined. The factorial experiment was performed in a completely randomized design with three replications. The results showed that increasing the concentration of chamomile extract increased hydrogen peroxidation, lipid peroxidation, and proline content of charlock mustard, however it suppreseed cell viability, germination rate, seedling length, seedling dry weight and seedling vigor index of this plant. The dry weight of charlock mustard and wheat seedlings at a concentration of 150 mL/L at the 5% probability level was 58.9 and 84.3, respectively. In other words, this trait decreased by 41% and 15.7% in the two plants. Although chamomile shoot extract had the most negative effect on the mentioned traits in both plants, charlock mustard showed a more severe response compared to wheat. Even with the lowest concentration, chamomile extract reduced the vigor index of charlock mustard seedlings three times more than that of wheat. In general, it can be concluded that based on the strong effect of chamomile extract on suppressing the growth of charlock mustard and little effect on wheat seedlings, it can be
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lipid peroxidation, proline, mitotic index, natural herbicide

نویسندگان مقاله سینا فلاح | Sina Fallah
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد

الهام مددی | Elham Madadi
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد

امیر صادق‎پور | Amir Sadeghpour
Southern Illinois University, Carbondale, USA
دانشگاه ایلینوی جنوبی، کربوندیل، آمریکا

حسین بارانی بیرانوند | Hossien Barani-Beiranvand
Islamic Azad University of Najafabad
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم و مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-221-11&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات