این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۱، شماره ۴۷، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تأثیر پرتودهی UV-C و تیمار دیفنیلیودونیوم یدید (DPI) بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی میوه فلفل دلمهای (Capsicum annuum var. Nirvin) طی دوره پس از برداشت
چکیده فارسی مقاله
فلفل دلمهای از مهمترین سبزیهای تجاری و خاص با عمر پس از برداشت کوتاه و حساسیت بالا به بیماریهای قارچی است. بدین منظور پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی تحت پرتودهی UV-C (سطوح 0، 5 و 10 کیلوژول بر متر مربع بر ثانیه) و DPI (غلظتهای 0 و 1 میکرومولار) در 3 تکرار اجرا و تغییرات صفات در روزهای 0، 7، 14، 21 و 28 انبارمانی بررسی شد. نتایج نشان داد، با افزایش مدت زمان انبارمانی میزان کاروتنوئید کاهش معنیداری یافت. پس از گذشت 28 روز تحت پرتو UV-C 5 و 10 kJ m-2 s-1 و تیمار 1 میکرومولار DPI در مقایسه با سایر تیمارها، محتوای کاروتنوئید در میوه فلفل دلمهای افزایش معنیداری یافت که با روز صفر این تیمارها در سطح 5 درصد تفاوت آماری معنیداری را نشان نداد. تشعشع UV-C با شدت kJ m-2 s-1 10 باعث القاء یک تنش اولیه در سلولهای فلفل دلمه ای شده، پس از 28 روز انبارداری ظرفیت آنتیاکسیدانی را حفظ نمود. تیمار DPI در این نمونهها در روز 28 انبارمانی سبب کاهش معنیدار ظرفیت آنتیاکسیدانی گردید. تحت پرتوتابی UV-C 5، بیشترین فنل کل و قند احیاء حاصل گردید. پرتوتابی UV-C 10 تحت تیمار DPI 1 میکرومولار در روز 28 انبارمانی سبب حفظ محتوای پروتئین شد. پرتودهی UV-C با شدت kJ m-2 s-1 5 به همراه DPI 1 میکرومولار، فعالیت سوپراکسید دیسموتاز را در روز 21 انبارمانی افزایش دادند. پرتوتابی UV-C 10 و DPI صفر میکرومولار در روز 28 انبارمانی سبب افزایش فعالیت کاتالاز گردید. تحت تیمار UV-C 5 و DPI صفر میکرومولار در روز 14 انبارمانی، فعالیت پراکسیداز به بیشترین میزان رسید. به طور کلی تیمارهای UV-C و DPI بر خصوصیات کیفی فلفل دلمهای در پایان دروه انبارمانی تأثیر معنیداری را نشان دادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیم کاتالاز، پروتئین، تنش اکسیداتیو، سوپراکسید دیسموتاز، فعالیت آنتیاکسیدانی
عنوان انگلیسی
Effect of postharvest UV-C irradiation and DPI treatment on some biochemical characteristics of sweet pepper fruits (Capsicum annuum var. Nirvin) during storage
چکیده انگلیسی مقاله
Sweet pepper is one of the most important commercial vegetable with short postharvest life and high susceptibility to fungal diseases. This research was conducted based on complete randomized factorial design with two treatments of UV-C radiation (0, 5 and 10 kJ m-2s-1) and DPI dipping (0 and 1 µM) with 3 replication on sweet pepper fruits. The effects of these treatments was studied on some attributes changes throughout 28 days at 7ºC. The results showed that carotenoid content reduced during 28 days of storage. Treatment of 5 kJ m-2s-1 UV-C and combination of 10 kJ m-2s-1 and DPI treatment caused an increase in carotenoid content that generally kept the same values than initial value after 28 days at 7 ºC. After 10 kJ UV-C m-2 treatment an important initial stress was found and treated samples conserved antioxidant contents regarding the initial content. In these samples DPI dipping generally reduced the antioxidant capacity on the 28 day. The medium illumination dose showed the highest total phenolics content and reducing sugar. Combination of 10 kJ UV-C m-2 illumination and DPI treatment caused conservation of protein content after 28 days at 7 ºC. SOD activity increased on 21th day of storage in treated samples with 5 kJ m-2s-1 UV-C and 1 µM DPI[RbD1] . 10 kJ UV-C m-2 caused an increase in catalase activity on the last day of storage. Illuminated samples with 5 kJ UV-C m-2 showed the highest peroxidase activity on 14th day at 7 ºC. As main conclusion a pretreatment of UV-C radiation and DPI dipping was found as an effective technique for quality preservation of sweet pepper fruits during storage. [RbD1]Which concentration?
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Catalase Enzyme, Protein, Oxidative Stress, superoxide dismutase, antioxidant activity
نویسندگان مقاله
مهرداد نظری | Mehrdad Nazari
Islamic Azad University, Tehran, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
فریبا خلیلی | Fariba Khalili
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان
راهله ابراهیمی | Rahele Ebrahimi
Islamic Azad University, Tehran, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
یونس مستوفی | Younes Mostofi
Tehran University, Karaj, Iran
دانشگاه تهران پردیس کشاورزی و منابع طبیعی
مهرداد جعفرپور | Mehrdad Jafarpour
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1560-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات