این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۱، شماره ۴۷، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر پرتودهی UV-C و تیمار دیفنیلیودونیوم یدید (DPI) بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی میوه فلفل دلمه‌ای (Capsicum annuum var. Nirvin) طی دوره پس از برداشت
چکیده فارسی مقاله فلفل دلمه­ای از مهم­ترین سبزی­های تجاری و خاص با عمر پس از برداشت کوتاه و حساسیت بالا به بیماری­های قارچی است. بدین منظور پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی تحت پرتودهی UV-C (سطوح 0، 5 و 10 کیلوژول بر متر مربع بر ثانیه) و DPI (غلظت­های 0 و 1 میکرومولار) در 3 تکرار اجرا و تغییرات صفات در روزهای 0، 7، 14، 21 و 28 انبارمانی بررسی شد. نتایج نشان داد، با افزایش مدت زمان انبارمانی میزان کاروتنوئید کاهش معنی­داری یافت. پس از گذشت 28 روز تحت پرتو UV-C 5 و 10 kJ m-2 s-1 و تیمار 1 میکرومولار DPI در مقایسه با سایر تیمارها، محتوای کاروتنوئید در میوه فلفل دلمه­ای افزایش معنی­داری یافت که با روز صفر این تیمارها در سطح 5 درصد تفاوت آماری معنی­داری را نشان نداد. تشعشع UV-C با شدت  kJ m-2 s-1 10 باعث القاء یک تنش اولیه در سلول‌های فلفل دلمه ای شده، پس از 28 روز انبارداری ظرفیت آنتی­اکسیدانی را حفظ نمود. تیمار DPI در این نمونه‌ها در روز 28 انبارمانی سبب کاهش معنی‌دار ظرفیت آنتی­اکسیدانی گردید. تحت پرتوتابی UV-C 5، بیشترین فنل کل و قند احیاء حاصل گردید. پرتوتابی UV-C 10 تحت تیمار DPI 1 میکرومولار در روز 28 انبارمانی سبب حفظ محتوای پروتئین شد. پرتودهی UV-C با شدت kJ m-2 s-1 5 به همراه DPI 1 میکرومولار، فعالیت سوپراکسید دیسموتاز را در روز 21 انبارمانی افزایش دادند. پرتوتابی UV-C 10 و DPI صفر میکرومولار در روز 28 انبارمانی سبب افزایش فعالیت کاتالاز گردید. تحت تیمار UV-C 5 و DPI صفر میکرومولار در روز 14 انبارمانی، فعالیت پراکسیداز به بیشترین میزان رسید. به طور کلی تیمارهای UV-C و DPI بر خصوصیات کیفی فلفل دلمه­ای در پایان دروه انبارمانی تأثیر معنی­داری را نشان دادند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم کاتالاز، پروتئین، تنش اکسیداتیو، سوپراکسید دیسموتاز، فعالیت آنتی‌اکسیدانی

عنوان انگلیسی Effect of postharvest UV-C irradiation and DPI treatment on some biochemical characteristics of sweet pepper fruits (Capsicum annuum var. Nirvin) during storage
چکیده انگلیسی مقاله Sweet pepper is one of the most important commercial vegetable with short postharvest life and high susceptibility to fungal diseases. This research was conducted based on complete randomized factorial design with two treatments of UV-C radiation (0, 5 and 10 kJ m-2s-1) and DPI dipping (0 and 1 µM) with 3 replication on sweet pepper fruits. The effects of these treatments was studied on some attributes changes throughout 28 days at 7ºC. The results showed that carotenoid content reduced during 28 days of storage. Treatment of 5 kJ m-2s-1 UV-C and combination of 10 kJ m-2s-1 and DPI treatment caused an increase in carotenoid content that generally kept the same values than initial value after 28 days at 7 ºC. After 10 kJ UV-C m-2 treatment an important initial stress was found and treated samples conserved antioxidant contents regarding the initial content. In these samples DPI dipping generally reduced the antioxidant capacity on the 28 day.  The medium illumination dose showed the highest total phenolics content and reducing sugar. Combination of 10 kJ UV-C m-2 illumination and DPI treatment caused conservation of protein content after 28 days at 7 ºC. SOD activity increased on 21th day of storage in treated samples with 5 kJ m-2s-1 UV-C and 1 µM DPI[RbD1] . 10 kJ UV-C m-2 caused an increase in catalase activity on the last day of storage. Illuminated samples with 5 kJ UV-C m-2 showed the highest peroxidase activity on 14th day at 7 ºC. As main conclusion a pretreatment of UV-C radiation and DPI dipping was found as an effective technique for quality preservation of sweet pepper fruits during storage.  [RbD1]Which concentration?
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Catalase Enzyme, Protein, Oxidative Stress, superoxide dismutase, antioxidant activity

نویسندگان مقاله مهرداد نظری | Mehrdad Nazari
Islamic Azad University, Tehran, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

فریبا خلیلی | Fariba Khalili
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان

راهله ابراهیمی | Rahele Ebrahimi
Islamic Azad University, Tehran, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

یونس مستوفی | Younes Mostofi
Tehran University, Karaj, Iran
دانشگاه تهران پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

مهرداد جعفرپور | Mehrdad Jafarpour
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1560-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات