این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۰، شماره ۴۶، صفحات ۱-۱۰
عنوان فارسی
بررسی تاثیر روشهای مختلف پرایمینگ، بر بذر و گیاهچه تخمشربتی (Lallemantia iberica) در شرایط تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تاثیر پرایمینگهای مختلف، بر بذر و گیاهچه تخمشربتی در شرایط تنش شوری آزمایشی دومرحلهای در آزمایشگاه علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در سال 1397 و 1398 اجرا گردید. این تحقیق بهصورت آزمایش فاکتوریل دو عاملی با طرح پایه کاملأ تصادفی انجام شد. آزمایش اول پرایمینگ بذر در پنج سطح (شاهد، هیدروپرایمینگ (بهمدت 24 ساعت)، جیبرلیکاسید (غلظت 100 میلیگرم بر لیتر بهمدت زمان 8 ساعت)، نیتراتپتاسیم و کلریدسدیم (غلظتهای 50 میلیگرم در لیتر بهمدت زمان شش ساعت)) و عامل دوم تنش شوری در چهار سطح (صفر، 100، 200 و 300 میلی مولار) نمک کلریدسدیم با چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. بهمنظور تعیین تأثیر تیمارهای مورد بررسی مرحله اول بر روی گیاهچه، یک آزمایش گلدانی با سه تکرار نیز اجرا گردید. در این مطالعه صفات مورد بررسی شامل درصد و سرعت جوانهزنی، طول ریشهچه و ساقهچه، درصد و سرعت سبز شدن، میزان کلروفیل a، b و کاروتنوئیدها و فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز بود. نتایج نشان داد که تنش شوری و پرایمینگ و برهمکنش دو عامل تاثیر معنیداری بر اکثر صفات داشت. با افزایش غلظت نمک کلیه صفات مذکور به جز فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت کاهش یافت. اگر چه تمام تیمارهای پرایمینگ بذر در کاهش اثرات تنش شوری موثر بودند، اما بهطورکلی کاربرد کلریدسدیم میتواند تیمار مناسب بهمنظور افزایش توان تحمل تخم شربتی به سطوح بالای تنش شوری باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیمهای آنتیاکسیدان، جوانهزنی، جیبرلیکاسید، درصد سبزشدن، رنگیزههای فتوسنتزی
عنوان انگلیسی
The effect of different priming methods on seed and seedlings of Lallemantia under salt stress
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effects of priming methods on the improvement of seed germination indices and seedling growth of Lallemantia (Lallemantia Iberica) under different salinity levels, two factorial experiment in a randomized complete block design were carried out in the seed technology laboratory of Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan in 2018-2019. In the first experiment, five levels of seed priming including: control, hydropriming (for 24 hours), gibberellic acid (100 mg.l-1 for eight hours), and solutes of potassium nitrate and sodium chloride (NaCl) (50 mg.l-1 for 6 hours) as the first factor and four levels of salinity stress, including 0 (control), 100, 200, and 300 mM of NaCl, as the second factor in four replications were examined. Also, a pot experiment was conducted to determine the effects of the studied treatments on some seedling growth indices in three replications. In general, indices of germination percentage, germination rate, radicle length, plumule length, emergence percentage, emergence rate, contents of chlorophyll a, b, carotenoids, and enzymatic activities of catalase and peroxidase were evaluated in this study. Results revealed that salinity stress, priming, and their interaction had significant effects on most of the studied traits. Also, increasing salinity concentrations led to decreases in all traits (except the activity of antioxidant enzymes). Generally, our findings showed that all seed priming treatments moderated the negative impacts of salinity stress and the application of NaCl could be a suitable treatment to increase the tolerance of Lallemantia seeds against high levels of salinity stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant enzymes, Emergence percentage, Germination, Gibberellic acid, Photosynthetic pigments
نویسندگان مقاله
فرزانه قلاوند | Farzaneh Ghalavand
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
امین لطفی جلال آبادی | Amin Lotfi jalal-abadi
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
علیرضا ابدالی مشهدی | Alireza Abdali Mashhadi
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
سید عطااله سیادت | Seyed Ataollah Siadat
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
احمد کوچک زاده | Ahmad Koochekzadeh
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1409-1&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات