این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۰، شماره ۴۵، صفحات ۷۱-۸۸
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات فیزیولوژیکی، فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز و برخی ترکیبات فلاونوئیدی در کشت هیدروپونیک گیاه زعفران زراعی (Crocus sativus L.)
چکیده فارسی مقاله
استفاده از گیاهان متحمل به شوری در نواحی خشک و نیمهخشک دنیا ازجمله ایران یکی از راههای دستیابی به عملکرد بالا میباشد. هدف این تحقیق بررسی تأثیر تیمارهای مختلف شوری در کشت هیدروپونیک بر خصوصیات فیزیولوژیکی، فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز (PAL) و نیز میزان کمی ترکیبات فلاونوئیدی کامفرول و کوئرستین در گیاه زعفران زراعی (Crocus sativus L.) میباشد. بدین منظور بنههای گیاه زعفران در گلدانهای حاوی پرلیت کاشته شد و در شرایط کنترلشده آزمایشگاهی با ½ محلول غذایی هوگلند حاوی غلظتهای صفر، 30، 60، 90، 120 و 150 میلیمولار کلرید سدیم آبیاری شد. بر اساس نتایج بهدستآمده، اثر تنش شوری بر میزان کلروفیل a و b در سطح پنج درصد معنیدار نبود. میزان کاروتنوئید و گلوکز در تیمار 60 میلیمولار به ترتیب افزایش معنیدار 27 و 56 درصدی نسبت به تیمار شاهد داشت. تأثیر شوری بر میزان اسیدآمینه پرولین برگ معنیدار نبود. درصد نسبی آب نیز در 150 میلی¬مولار با 20 درصد کاهش، بیشترین کاهش را نسبت به تیمار شاهد داشت فعالیت آنزیم PAL نیز در تنها در 150 میلی¬مولار افزایش معنیدار 50 درصدی نسبت به شاهد داشت. میزان کامفرول در تمام غلظتها بهغیراز 150 میلی¬مولار و میزان کوئرستین نیز تنها در غلظت 150 میلی¬مولار افزایش معنیدار (100 درصد) نسبت به تیمار شاهد نشان داد. به نظر می رسد با توجه به نتایج آزمایش آستانه تحمل گیاه زعفران به نمک در محدوده 60 تا 90 میلی مولار بوده و مکانیسم های دفاعی عنوان شده در این محدوده و بالاتر از ان به گیاه جهت تحمل به نمک کمک مینمایند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تنش شوری، فنیلآلانین آمونیالیاز، کامفرول، کوئرستین، زعفران زراعی
عنوان انگلیسی
Effect of different salinity levels on physiological characteristics, phenylalanine ammonia lyase activity and some flavonoid compounds in hydroponic cultivation of saffron (Crocus sativus L.)
چکیده انگلیسی مقاله
The use of salt tolerant plants in arid and semi-arid regions of the world, including Iran, is one of the ways to achieve high yields. The aim of this study was to investigate the effect of different salinity treatments in hydroponic culture on physiological characteristics, phenylalanine-ammonialyase (PAL) activity and also the small amount of flavonoid compounds kaepmferol and quercetin in field saffron (Crocus sativus L.). For this purpose, saffron corms were planted in pots containing perlite and irrigated in controlled laboratory conditions with ½ Hoagland nutrient solutions containing concentrations of 0, 30, 60, 90, 120 and 150 mM sodium chloride. Based on the obtained results, the effect of salinity stress was not significant on chlorophyll a and b levels at 5% level. Carotenoids and glucose levels in the 60 mM treatment had a significant increase of 27% and 56%, respectively, compared to the control treatment. The effect of salinity on leaf amino acid proline was not significant..The relative water content (RWC) in 150 mM with a decrease of 20%, had the highest decrease compared to the control treatment. The activity of PAL enzyme in only 150 mM had a significant increase of 50%. The amount of kaempferol in all concentrations except 150 mM and the amount of quercetin in only 150 mM showed a significant increase (100%) compared to the control treatment. It seems that according to the test results, the tolerance threshold of saffron plant to salt is in the range of 60 to 90 mM and the defense mechanisms mentioned in this range and above help the plant to tolerate salt.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
salinity stress, phenylalanine ammonia lyase, kaempferol, quercetin, saffron
نویسندگان مقاله
فاطمه سادات مسلمی | Fateme sadat Moslemu
Payame Noor University, Tehran
دانشگاه پیام نور تهران
آتوسا وزیری | Atousa Vaziri
Payame Noor University, Tehran
دانشگاه پیام نور تهران
گل اندام شریفی | Golandam Sharifi
Encyclopedia Research Center
بنیاد دانشنامه نگاری
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1155-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات