این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۰، شماره ۴۲، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
پرچم و کلاله برخی گونه های زعفران وحشی (Crocus sp.) به عنوان منبع غنی آنتی اکسیدان ها
چکیده فارسی مقاله
زعفران (Crocus sp.) به طور گسترده ای در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد و به عنوان طعم دهنده و مواد طبیعی رنگ آمیزی استفاده میشود. ارزیابی مقایسه ای فعالیت آنتیاکسیدانی در پرچم و همچنین ترکیب موثره و دارویی کروسین در کلاله و پرچم گونه زعفران زراعی در مقایسه با گونه های بومی وحشی زیبا و خزری جمع آوری شده از استان گیلان، اهداف اصلی این مطالعه بود. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان ترکیب موثره کروسین در کلاله گونه زیبا (C. speciosus) و خزری با اختلاف معنیداری بیشتر از گونه زراعی (C. sativus) بود، ولی میزان رنگیزه کروسین در پرچم گونه زراعی (C. sativus) با اختلاف معنی داری بیشتر از گونه زیبا (C. speciosus) و خزری (C. caspius) بود. همچنین نتایج بررسیها در تحقیق حاضر نشانداد که میزان فنل کل و همچنین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی (DPPH) در پرچم گونه زراعی (C. sativus) به صورت معنی داری بیشتر از دو گونه زیبا (C. speciosus) و خزری (C. caspius) بود، ولی میزان فلاونل در دو گونه زیبا (C. speciosus) و خزری (C. caspius) به صورت معنی داری بیشتر از گونه زراعی (C. sativus) بود. با توجه به اینکه تاکنون، پرچم زعفران زراعی به عنوان بخش دور ریز زعفران محسوب می شد، بر اساس نتایج این تحقیق، به علت سطح بالای فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیب دارویی کروسین در پرچم زعفران زراعی و وحشی، علاوه بر کلاله، این بخش زعفران زراعی و وحشی نیز پتانسیل قابل توجهی به عنوان منبع غنی آنتی اکسیدانی، جهت غنی کردن سبد غذایی مردم و استفاده در انواع برنامههای دارویی و غذایی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زعفران وحشی، زعفران زراعی، کروسین، پرچم، کلاله
عنوان انگلیسی
The stamen and stigma of some species of wild saffron (Crocus sp.) as a rich source of antioxidants
چکیده انگلیسی مقاله
Saffron (Crocus sp.), is widely used in the food industry and is used as a flavoring and natural coloring agent. A comparative evaluation of the antioxidant activity in the stamen, as well as the effective and medicinal material of crocin in stigma in the agronomic species of saffron (C. sativus) in comparison with the native wild species of C. speciosus and C. caspius collected from Guilan province, were the main objectives of this study. The results of this study showed that the medicinal material of crocin in the stigma of C. speciosus and C. caspius with a significant difference was more than C. sativus, but the amount of crocin in the stamen of C. sativus with a significant difference was more than C. speciosus and C. caspius. The results of the present study also showed that the amount of total phenol and also the amount of the antioxidant activity (DPPH) in the stamen of C. sativus was significantly higher than the two species of C. speciosus and C. caspius, but the amount of flavonol in C. speciosus and C. caspius was significantly higher than C. sativus. Due to the fact that until now, the saffron stamen was considered as unusable part of saffron, according to the results of this study, the high level of antioxidant activity as well as the medicinal composition of crocin in the stamen of saffron, in addition to stigma, in the agronomic and wild species of saffron, this part of saffron has significant potential as a rich source of antioxidants, enriching people's food baskets and in a variety of pharmaceutical and food programs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
wild saffron, agronomic saffron, crocin, stamen, stigma
نویسندگان مقاله
فاطمه شاهین فر | Fatemeh Shahinfar
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
دانشگاه گیلان
سارا تقی خواه خمامی | Sara Taghikhah-Khomami
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
دانشگاه گیلان
سیده فاطمه فلاح | Seyedeh Fatemeh Fallah
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Golestan, Gorgan, Iran
دانشگاه گلستان
منصور افشارمحمدیان | Mansour Afshar-Mohammadian
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
دانشگاه گیلان
داوود بخشی | Davod Bakhshi
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
دانشگاه گیلان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات