این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۰، شماره ۴۲، صفحات ۱۲۷-۱۴۶
عنوان فارسی
مقایسه مورفولوژیکی و بیوشیمیایی و ارزش غذایی برخی تودههای اسفناج بومی در شرایط کشت بهاره
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی مورفولوژیکی و بیوشیمیایی چهار توده بومی اسفناج "همدان"، "خاردار"، "برگپهن ورامین" و "پیشرفتهخاردار"در شرایط کشت بهاره اصفهان، آزمایشی بصورت طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام و جهت انتخاب بهترین توده از نظرکیفی، عملکردی و صفات فراسودمند تغذیهای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد از نظر فرم و حالت بوته بجز توده "همدان"، سایر تودهها برای برداشت مکانیکی مناسبند. بیشترین میزان عملکرد متعلق به توده "برگپهن ورامین" به میزان 6/52 تن در هکتار و سپس توده "خاردار" به میزان 8/30 تن درهکتار بود. تودههای این بررسی در صفات کلروفیل، کارتنوئید، فنول، پروتئین، نیترات، نیترات ردوکتاز و پتاسیم تفاوت معنیداری نشان ندادند. توده "برگپهن ورامین" از نظر ترکیبات آنتی اکسیدانی و فیبر برتری معنیدار داشت. توده "پیشرفتهخاردار" از نظر ویتامین و املاح معدنی مطلوبتر از سایرین بود. اگزالیک اسید که به عنوان عامل منفی برای تغذیه محسوب میشود در توده "همدان" به بیشترین میزان و در توده "خاردار" و "برگپهن ورامین" در کمترین میزان بود. توده "همدان" با توجه به ارزش تغذیهای کمتر نسبت به سایرین و همچنین در کنار سایر صفات کیفی و کمی مورفولوژیکی در اولویت قرار نگرفت. بطورکلی تودههای "برگپهن ورامین"، "پیشرفتهخاردار" و "خاردار" به دلیل ویژگیهای مطلوب مورفولوژیکی مانند ارتفاع، وزنتر، خشک، عملکرد و بیوشیمیایی نظیر ترکیبات آنتی اکسیدانی، فنولی، ویتامین، فیبر و املاح معدنی قابل توصیه هستند. نتایج اثر صفات کیفی و بایپلات تودهها نشان داد که توده "برگپهن ورامین" و "پیشرفتهخاردار" بطور کلی برتر از سایرین بوده و میتوان از آنها در زمینههای اصلاحی و زراعی آتی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تودههای برگپهن ورامین، پیشرفتهخاردار، خاردار، Spinacea oleracea L
عنوان انگلیسی
Comparison of morphological and biochemical and nutritional value of some native spinach masses in spring cultivation conditions
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the morphology and biochemistry characteristics of endemic accessions "Hamedan", "prickly", "Varamin broadleaf" and "advanced prickly", an experiment was conducted in a randomized complete block design with three replications in spring conditions of Isfahan, 2018, and the best accessions were examined in terms of quality, functionality and nutritional traits. The results showed that except "Hamedan" accession, all of shape and form of plant accession are suitable for mechanical harvesting. The highest yield belonged to "Varamin broadleaf" (52.6 kg/ha) and then "prickly" accessions (30.8 kg/ha), had the highest performance. The study did not show significant differences in chlorophyll, carotenoid, phenol, protein, nitrate, nitro reductase, and potassium. The "Varamin broadleaf" accession had a significant advantage in antioxidant and fiber compounds. The "advanced prickly" accession was more desirable than others in vitamins and minerals. Oxalic acid, which is considered a negative point for nutrition, was the highest in the "Hamedan" and the lowest in the "prickly" and "Varamin broadleaf" accessions. So, "Hamedan" accession was not given priority due to its lower nutritional value, biochemical and morphological traits. In general, the accessions of "Varamin broadleaf", "advanced prickly" and "prickly" due to desirable morphological characteristics such as plant height, fresh and dry weigh, yield and biochemical componds such as antioxidant, phenolic, vitamin, fiber and mineral are recommended. According to results of qualitative and PCA analysis characteristics "Varamin broadleaf" and "advanced prickly" are generally superior to others and can be used in breeding and farming future.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
“Varamin broadleaf”, “advanced prickly”, “prickly” accessions, Spinacea oleracea L
نویسندگان مقاله
رضا ابوالقاسمی | Reza Abolghasemi
Isfahan University of Technology
دانشکاه صنعتی اصفهان
مریم حقیقی | Maryam Haghighi
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان
نعمت اله اعتمادی | Nematollah Etemadi
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-318-17&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات