این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۰، شماره ۴۲، صفحات ۱۴۷-۱۶۰
عنوان فارسی
بررسی اثر گالیک اسید بر رشد گل جالیز و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان در گیاه گوجهفرنگی (Lycopersicum esculentum)
چکیده فارسی مقاله
گل جالیز علف هرز انگلی است که باعث کاهش رشد و عملکرد بسیاری از گیاهان زراعی ازجمله گوجهفرنگی میشود. هدف از این پژوهش، ایجاد ممانعت در برقراری ارتباط بین میزبان و انگل توسط ترکیبات بازدارنده مانند گالیک اسید میباشد. در پژوهش حاضر گالیک اسید در 3 غلظت 0،1 و 3 میلیمولار و در سه دوره زمانی 20، 25 و 30 روز پس از کاشت نشاء گوجهفرنگی در خاک حاوی بذور گل جالیز به ریشه گیاه اعمال گردید. آزمایش در قالب فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. نتایج بهدستآمده از این پژوهش نشان داد که گالیک اسید 3 میلیمولار در 25 و 30 روز پس از کاشت باعث کاهش رشد گل جالیز شده است. گالیک اسید (1 میلی مولار) باعث افزایش معنیدار پروتئین برگ و کاهش معنیدار پروتئین ریشه گردید. در 25 روز پس از کاشت، گالیک اسید (1 میلی مولار) باعث افزایش معنیدار فعالیت آنزیم کاتالاز برگ شده و فعالیت آنزیم کاتالاز ریشه را کاهش معنیداری داده است. در 30 روز پس از کاشت، غلظت 3 میلی مولار گالیک اسید باعث افزایش معنیدار فعالیت آسکوربات پراکسیداز برگ و ریشه آنزیم آسکوربات پراکسیداز شده است. غلظت 3 میلیمولار گالیک اسید باعث افزایش معنیدار محتوای فنل و آنتوسیانین برگ شده است. به نظر میرسد، گالیک اسید بهعنوان یک ترکیب فنلی مهم، جوانهزنی و یا اتصالات جوان گل جالیز به گیاه میزبان را کنترل میکنند و در بازدارندگی رشد گل جالیز نقش مؤثری داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کاتالاز، پراکسیداز، فنل و آنتوسانین، گوجه فرنگی، گل جالیز
عنوان انگلیسی
The effects of Gallic acid on broomrape and antioxidant enzyme activity in tomato (Lycopersicum esculentum)
چکیده انگلیسی مقاله
Broomrapes are one of the plant parasites limiting the growth and crop production yield. The present research aimed to assess the potential of gallic acid in preventing the tomato plant host from interaction with this parasite. The soil medium was supplemented with three gallic acid concentrations (0, 1 and 3 mM) at three time intervals (20, 25 and 30 days) after planting the tomato seedlings. This experimental design was done in a randomized complete block design with four replications. The activities of the antioxidant enzymes in the roots and shoots as well as the leaf phenol and anthocyanin contents were determined by spectroscopy techniques. The broomrape growth was significantly deceased upon treatment with 3 mM gallic acid at 25 and 30 days. The 1 mM gallic acid at 25 d increased the protein contents and catalase activity in the leaves and decreased the protein contents and the catalase activities in the roots. The 3 mM gallic acid at 30 d increased the leaf and root ascorbate peroxidase activities as well as the phenol and anthocyanin contents of the leaves. This treatment significantly reduced the broomrapes association with tomato plants. These findings propose gallic acid as one of the key phenolic compounds in controlling the germination or blossom connections.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
catalase, peroxidase, phenol, anthocyanine, Lycopersicum esculentum, broomrapes
نویسندگان مقاله
اعظم سلیمی | Azam salimi
kharazmi university
دانشگاه خوارزمی
اسرین عرشی | Asrin Arshi
kharazmi university
دانشگاه خوارزمی
مریم چاوشی | Maryam chavoushi
kharazmi university
دانشگاه خوارزمی
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1149-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات