این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۰، شماره ۴۲، صفحات ۲۱۱-۲۲۸
عنوان فارسی
بررسی اثر روش های کاربرد سلنات سدیم بر بنفشه زینتی (Viola wittrickiana cv. Queen Yellow Bee) در شرایط تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
یکی از فاکتورهای محیطی محدودکننده کشت و پرورش گل بنفشه، شوری است. این تحقیق به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار در دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات سال 1398 انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل سلنات سدیم (0، 002/0، 004/0 و 008/0 میلیگرم در لیتر)، روش کاربرد سلنات سدیم (محلولپاشی و کاربرد خاکی) و تنش شوری (0، 3 و 6 دسیزیمنس بر متر) بودند. نتایج نشان داد که شوری موجب کاهش معنیدار ارتفاع گیاه، تعداد گل، قطر ساقه، قطر گل، وزن تر و خشک گل، وزن تر و خشک ریشه، کلروفیل a و bشد. در شوری 6 دسیزیمنس بر متر در صورت کاربرد سلنات سدیم در خاک نسبت به شاهد (عدم مصرف سلنات سدیم) وزن تر و خشک گل را به ترتیب 34/11 و 39/10 درصد افزایش یافت درحالیکه مصرف سلنات پتاسیم به صورت محلولپاشی باعث افزایش 10/25 و 41/25 درصدی وزن تر و خشک گل بنفشه زینتی شد. در شوری 6 دسیزیمنس بر متر با کاربرد سلنات سدیم به میزان 008/0 میلیگرم بر لیتر نسبت به عدم کاربرد آن کلروفیل a 93/12 درصد افزایش یافت. در تنش شوری 6 دسیزیمنس بر متر در صورت کاربرد سلنات سدیم بهمیزان 008/0 میلیگرم بر لیتر نسبت به عدم کاربرد آن میزان آنزیم سوپراکسید دیسموتاز 13/26 درصد کاهش یافت. تنش شوری سبب افزایش میزان کلر و سدیم اندام هوایی و ریشه و کاهش پتاسیم شد. کاربرد سلنات سدیم به روش محلولپاشی به میزان 008/0 میلیگرم در لیتر سبب بهبود رشد بنفشه زینتی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیم کاتالاز، تعداد گل، تنش، محتوای کلروفیل
عنوان انگلیسی
The effect of sodium selenate application method on ornamental violet (Viola wittrickiana cv. Queen Yellow Bee) under salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله
Salinity is one of the environmental factors limiting cultivation of ornamental violet (Viola wittrickiana cv. Queen Yellow Bee). This study was conducted as a factorial experiment in a completely randomized design with four replications at Islamic Azad University, Science and Research Branch in 2019. Studied factors were sodium selenate (0, 0.002, 0.004 and 0.008 mg/L), sodium selenate application (foliar application and soil application) and salinity stress (0 (control), 3 and 6 dS/m). The results showed that salinity significantly reduced flower height, flower number, stem diameter, flower diameter, fresh and dry flower weight, fresh and dry root weight, chlorophyll a and b. At salinity of 6 dS / m, the application of sodium selenate in soil increased the fresh and dry weight of flower by 11.34% and 10.39%, respectively, while the foliar application of sodium selenate increased fresh and dry weight of viola flowers by 25.10% and 25.41%, respectively. Chlorophyll a increased by 12.93%. in salinity of 6 dS / m with application of sodium selenate at 0.008 mg / l compared to control. In salinity stress of 6 dS / m superoxide dismutase enzyme reduced by 26.13%. when sodium selenate was used at 0.008 mg / l in comparison with control. Salinity stress increased the amount of chlorine and sodium in shoots and roots and decreased potassium. Foliar application of sodium selenate at 0.008 mg / L improved the growth of ornamental violet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Catalase enzyme, Chlorophyll content, Flower number, Stress
نویسندگان مقاله
فریما جوادی | Farimah Javadi
Department of Agricultural Sciences and Food Industries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
سپیده کلاته جاری | Sepideh Kalatejari
, Department of Agricultural Sciences and Food Industries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
مرجان دیانت | Marjan Diyanat
, Department of Agricultural Sciences and Food Industries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
فرزاد عسگری | Frazad Asgari
, Department of Agricultural Sciences and Food Industries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1292-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات