این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۰، شماره ۴۲، صفحات ۲۵۱-۲۶۶

عنوان فارسی ارزیابی تاثیر اندوفیت‌ قارچی Penicillium chrysogenum و باکتریایی Exigubacterium aurantiacum بر بهبود صفات مورفو-فیزیولوژیک گیاهچه گوجه‌فرنگی
چکیده فارسی مقاله این پژوهش با هدف بررسی اثر اندوفیت قارچی Penicilliumn chrysogenum و باکتریایی Exigubacterium auranticum و برهمکنش آن‌ها روی برخی صفات رشدی و فیزیولوژیک گیاه گوجه‌فرنگی (.L  Solanum lycopersicum) رقم 8320 انجام شد. برای این کار بذور گوجه‌فرنگی توسط اندوفیت‌های قارچی P. chrysogenum و باکتریاییE.aurantiacum تلقیح و در سینی نشا در گلخانه دانشگاه هرمزگان در سال 1398 کشت شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد و در آن صفاتی از قبیل وزن تر و خشک اندام هوایی، طول و عرض برگ، تعداد برگ، ارتفاع و قطر ساقه، میزان سبزینگی (SPAD)، کلروفیل فلورسانس، کلروفیل a، کلروفیل b، کارتنوئید، محتوای نسبی برگ، میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای فنل کل اندازه‌گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که برهمکنش اندوفیت قارچیP. chrysogenum و باکتریایی E. aurantiacum باعث افزایش معنی‌دار وزن تر و خشک اندام هوایی، ارتفاع و قطر ساقه، تعداد برگ، میزان سبزینگی (SPAD) وکلروفیل فلورسانس، کلروفیل a، کلروفیل b، کارتنوئید، محتوای نسبی برگ، میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای فنل کل شد؛ و هر دو اندوفیت‌ دارای اثر سینرژیستی معنی‌دار بر صفات یاد شده در گیاه گوجه‌فرنگی نسبت به کاربرد جداگانه آن‌ها را داشت. به طور کلی می‌توان نتیجه‌گیری کرد که همزیستی اندوفیت‌ها به صورت ترکیب هوشمندانه با گیاه گوجه‌فرنگی، اثرات مثبت برجسته‌ای به همراه خواهد داشت. بنابراین کاربرد ترکیبی اندوفیت P. chrysogenum و E. aurantiacum برای بهبود صفات رشدی در گیاه گوجه‌فرنگی پیشنهاد می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلمات کلیدی، اندوفیت، فنل، کلروفیل، گوجه‌فرنگی

عنوان انگلیسی Evaluation of the effect of fungal Penicillium chrysogenum and bacterial Exigubacteium aurantiacum endophytes on improvement of the morpho-physiological characteristics of tomato seedlings
چکیده انگلیسی مقاله In this study we aimed to investigate the symbiotic effects of a fungal (Penicillium chrysogenum) and bacterial (Exigubacterium aurantiacum) endophytes and their interaction on some growth and physiological traits of tomato plant (Solanum lycopersicum L.) cultivar 8320. To this end, tomato seeds were inoculated by the studied endophytes P. chrysogenum and bacterial E. aurantiacum and transplanted in seedling trays in the greenhouse of Hormozgan University  in 2019. The experiment was performed as a factorial experiment in a completely randomized design with three replications  with inoculation of fungal endophytes and bacterial endophytes in which some traits such as fresh and dry weight aerial organs, leaf length and width, number of leaves, stem height and diameter, chlorophyll content (SPAD), fluorescence chlorophyll, chlorophyll a, chlorophyll b, carotenoids, relative water content, antioxidant activity and total phenol content were measured. The results showed that the interaction of P. chrysogenum and E. aurantiacum significantly increased fresh and dry weight aerial organs, stem height and diameter, leaf number, chlorophyll content (SPAD), chlorophyll fluorescence, chlorophyll a, chlorophyll b, carotenoids, relative water content, antioxidant activity and total phenol content of the tomato plants. However, both endophytes significantly reduced leaf length and width of the plants compared to symbiotic-free ones. The results showed that the simultaneous application of both endophytes had a significant synergistic effect on the mentioned traits in tomato plants compared to their separate application. In general, it can be concluded that the symbiosis of endophytes in a bio-rational combination with the tomato plant Improving growth traits will have significant positive effects. Therefore, the simultaneous application of P. chrysogenum and E. aurantiacum endophytes is strongly recommended to improve the growth traits of tomato plants.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Endophyte, Phenol, Chlorophyll, Tomato

نویسندگان مقاله سهیلا آقائی درگیری | Soheila Aghaei Dargiri
Department of Horticulture Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resource, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
دانشگاه هرمزگان

داود صمصام پور | Davood Samsampour
Department of Horticulture Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resource, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
دانشگاه هرمزگان

مجید عسکری سیاهویی | Majeed Askari Seyahooei
2Plant Protection Research Department, Hormozgan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agricultural Research Education and Extension Organiziation (AREEO), Bandar Abbas, Iran
گروه تحقیقات گیاه‌پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران

عبدالنبی باقری | Abdoolnabei Bagheri
2Plant Protection Research Department, Hormozgan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agricultural Research Education and Extension Organiziation (AREEO), Bandar Abbas, Iran
گروه تحقیقات گیاه‌پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1421-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات