این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۰، شماره ۴۲، صفحات ۲۶۷-۲۸۲

عنوان فارسی اثر تیمار با نانولوله‌ی کربنی چندلایه به‌عنوان الیسیتور در افزایش فعالیت سیستم آنتی-اکسیدانی و محتوای فنولی گیاه ریحان (Ocimum basilicum L.)
چکیده فارسی مقاله پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر غلظت­ های مختلف نانولوله­ ی کربنی چند دیواره (0، 50، 100، 150 و 200 میلی­ گرم بر لیتر) و کربن فعال بر محتوای فنول و فلاوونوئید کل، ظرفیت آنتی­ اکسیدانی، محتوای پراکسید هیدروژن، آنتوسیانین، فعالیت آنزیم ­های کاتالاز، پراکسیداز، پلی­ فنول­اکسیداز، فنیل ­آلانین ­آمونیالیاز و تیروزین آمونیالیاز به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمار کربن فعال به منظور بررسی آثار نانولوله­ های کربنی و مقایسه­ ی آن با حالت معمول کربن در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آنالیز داده ­ها نشان داد با افزایش غلظت نانولوله ­ی کربنی، محتوای پراکسیدهیدروژن، فنول، آنتوسیانین و ظرفیت آنتی ­اکسیدانی نسبت به حالت شاهد و تیمار کربن فعال افزایش یافت. بیشترین محتوای فلاونوئید در غلظت 50 و 150 میلی­گرم بر لیتر نانولوله ­ی کربنی (به­ترتیب0.001088 و 0.001045 میلی­ گرم بر گرم وزن تر) مشاهده شد. فعالیت آنزیم فنیل ­آلانین­ آمونیالیاز نیز با افزایش غلظت نانولوله­ ی کربنی افزایش اندکی نشان داد و از میان آنزیم ­های آنتی­ اکسیدان نیز، فعالیت کاتالاز و پراکسیداز با افزایش غلظت نانولوله­ ی کربنی افزایش یافت. در بررسی ­های انجام شده، تیمار کربن فعال رفتاری مشابه حالت شاهد از خود نشان داد. بطور کلی نتایج این پژوهش حاکی از آن است که استفاده از نانولوله­ ی کربنی به عنوان محرک، ظرفیت آنتی­ اکسیدانی گیاه ریحان را بالا برده و از طرفی منجر به افزایش محتوای ترکیبات فنولی شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم فنیل‌آلانین‌آمونیالیاز، کربن فعال، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گیاه، محتوای ترکیبات فنولی، نانولوله‌ی کربنی چند دیواره.

عنوان انگلیسی The effect of treatment with Multi-walled Carbon Nanotube as an elicitor in increasing the activity of antioxidant system and phenolic content of basil (Ocimum basilicum L.)
چکیده انگلیسی مقاله The present study was conducted to investigate the effect of different concentrations of multi-walled carbon nanotubes and activated carbon (0, 50, 100, 150, and 200 mg / l in distilled water) on total phenolics and flavonoid content, antioxidant activity, hydrogen peroxide content, anthocyanin, and also activity of catalase, peroxidase, polyphenol-oxidase, L-phenylalanine ammonia-lyase, and tyrosine ammonia-lyase in a factorial completely randomized design with three replications. Activated carbon treatment was used to investigate the effects of carbon nanotubes and compare them with the usual form of carbon in this study. The results of data analysis showed that by increasing the concentration of carbon nanotubes, the content of hydrogen peroxide, phenolics, anthocyanin, and antioxidant capacity increased compared to the control and activated carbon treatments. The highest flavonoid content was observed at concentrations of 50 and 150 mg / l carbon nanotubes (0.001088 and 0.001045 µg / g fresh weight, respectively). The activity of the L-Phenylalanine ammonia‐lyase enzyme also showed a slight increase with the increasing concentration of carbon nanotubes. Among the antioxidant enzymes, catalase and peroxidase increased their activity by increasing the concentration of carbon nanotubes. In this study, the activated carbon treatment showed the same behavior as the control. In general, the results of this study indicate that the use of carbon nanotubes as an elicitor has increased the antioxidant capacity of basil and on the other hand has increased the content of phenolic compounds.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Activated carbon, Antioxidant capacity, Multi-walled carbon nanotube, Phenolic compounds content, Phenylalanine ammonialyase enzyme.

نویسندگان مقاله رقیه حلقومی | Roghaieh Holghoomi
Urmia University
دانشگاه ارومیه

سیاوش حسینی سرقین | Siavash Hosseini Sarghein
Urmia University
دانشگاه ارومیه

جلیل خارا | Jalil Khara
Urmia University
دانشگاه ارومیه

بهمن حسینی | Bahman Hosseini
Urmia University
دانشگاه ارومیه


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1307-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات