این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۰، شماره ۴۱، صفحات ۵۳-۷۶

عنوان فارسی بررسی اثرات تنش شوری آب آبیاری و اسید سالیسیلیک بر عناصر غذایی برگ در سه رقم بادام پیوندی
چکیده فارسی مقاله در بین تنش­های غیرزیستی، شوری خاک و آب از مهم­ترین عوامل تأثیرگذار بر رشد و تولید محصولات کشاورزی در سراسر جهان است. از طرف دیگر، ترکیب پایه و پیوندک و همچنین محلول‌پاشی با مواد شیمیایی مثل اسید سالیسیلیک می­تواند غلظت عناصر غذایی برگ بادام را در شرایط تنش شوری تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین در پژوهش حاضر، اثرات محلول‌پاشی برگی اسید سالیسیلیک در غلظت‌های 0، 1 و 2 میلی­مولار بر تغییرات میزان عناصر غذایی برگ (نیتروژن، فسفر، پتاسیم، سدیم، کلر، کلسیم، منیزیم، منگنز، مس، روی و آهن) سه رقم بادام (شکوفه، سهند و تونو) پیوند شده روی پایه­های GF677 و GN تحت تنش شوری آب آبیاری (0، 2، 6 و 8 دسی‌زیمنس بر متر) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تنش شوری به‌ویژه در بالاترین غلظت (8 دسی‌زیمنس بر متر) به‌طور معنی­داری باعث افزایش میزان عناصر سدیم، کلر، پتاسیم و کلسیم و نیز کاهش میزان نیتروژن، فسفر، منیزیم، منگنز، روی و آهن در برگ گیاه گردید. ارقام پیوند شده روی پایه­های مختلف پاسخ­های متفاوتی را به تنش شوری و محلول‌پاشی برگی اسید سالیسیلیک نشان دادند. به‌طور کلی، پایه GF677 باعث کاهش میزان سدیم و افزایش میزان نیتروژن، فسفر، کلسیم، منیزیم، مس، روی و آهن برگ ارقام پیوند شده گردید. همچنین محلول‌پاشی برگی اسید سالیسیلیک به‌طور معنی‌داری میزان سدیم برگ ارقام مختلف بادام را کاهش داد. در مجموع، در این آزمایش که در شرایط کنترل شده انجام شده، پایه GF677 و همچنین محلول‌پاشی برگی اسید سالیسیلیک در تعدیل اثرات سوء شوری نسبت به سایر تیمار ها کارآمد تر بوده است. البته لازم است این تیمار ها در شرایط باغ نیز مورد بررسی قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پایه GF677، کلرید سدیم، محلول‌پاشی برگی، نیتروژن،

عنوان انگلیسی Study the effects of salinity stress of irrigation water and salicylic acid on the leaf nutrient elements in three grafted almond cultivars
چکیده انگلیسی مقاله Among abiotic stresses, soil and water salinity are the major factors affecting agricultural crops growth and productivity worldwide. On the other hand, the scion-rootstock combination and also foliar application of chimical compounds as salicylic acid can affect the nutrient elements content of almond leaf under salinity conditions. Therefore, in this study, the effects of foliar application of salicylic acid at 0, 1 and 2 mM concentrations on the changes of leaf nutrient elements (nitrogen, phosphorus, potassium, sodium, chlorine, calcium, magnesium, manganese, copper, zinc and iron) of three almond cultivars (Shokoufeh, Sahand, and Touno) grafted on GF677 and GN rootstocks under salinity stress of irrigation water (0, 2, 6 and 8 dS m-1) was evaluated based as factorial based on a completely randomized design with three replications. The results showed that salinity stress, especially at the highest concentration (8 dS m-1) significantly enhanced sodium, chlorine, potassium and calcium content and also reduced nitrogen, phosphorus, magnesium, manganese, zinc and iron content in plant leaves. Grafted cultivars on the different rootstocks showed different responses to salinity stress and foliar application of salicylic acid. Generally, GF677 rootstock reduced sodium content and enhanced nitrogen, phosphorus, calcium, magnesium, copper, zinc and iron in the leaves of grafted cultivars. Furthermore, foliar application of salicylic acid significantly reduced leaves sodium content of different almond cultivars. Overall, in this experiment, which was performed under controlled conditions, GF677 rootstock as well as foliar application of salicylic acid was more effective in modifying the adverse effects of salinity than other treatments. Of course, it is necessary to study these treatments in orchard conditions as well.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله GF677 rootstock, Nutrients adsorption, Sodium chloride, Foliar application, Nitrogen

نویسندگان مقاله حسین محمدی | Hossein Mohammadi
PhD student of Horticulture, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran,
دانشجوی دکتری علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

علی ایمانی | Ali Imani
Temperate Fruits Research Center, Horticultural Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran. Department of Horticultural Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
بخش تحقیقات میوه‌های معتدله، موسسه علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

محمدرضا اصغری | Mohammadreza Asghari
Department of Horticultural Science, Urmia University, Urmia, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

علیرضا طلایی | Alireza Talaei
Department of Horticultural Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

وحید عبدوسی | Vahid Abdosi
Department of Horticultural Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-897-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات