این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۹، شماره ۳۹، صفحات ۶۱-۷۶

عنوان فارسی تاثیر کاربرد اسید هیومیک و نانوکلات کلسیم بر رنگیزههای فتوسنتزی و جذب عناصر غذایی در گل ژربرا(Gerbera jamesonii) رقم دانی
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی تاثیر غلظت‌های مختلف اسیدهیومیک (صفر، 500، 1000 و 2000 میلی‌گرم در لیتر) به‌صورت کاربرد در محیط­کشت و نانوکلات­کلسیم (صفر، 1، 2 و 3 گرم در لیتر) به‌صورت محلول‌پاشی بر برخی ویژگی‌های مورفولوژیکی، میزان رنگیزه‌های فتوسنتزی و میزان جذب عناصر گل ژربرا رقم  Duneآزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 1397 در گلخانه‌های پژوهشی و تولیدی دانشگاه ارومیه انجام گرفت. شاخص‌هایی از جمله وزن­تر و خشک گل­آذین، وزن­تر و خشک ساقه گلدهنده، حجم ریشه، وزن­تر و خشک ریشه، رنگیزه‌های فتوسنتزی از جمله کلروفیل a ، b و کل و میزان عناصر برگ اندازه‌گیری شدند. نتایج حاصل از مقایسه میانگین داده‌ها، نشان‌دهنده افزایش قابل‌توجه میزان حجم ریشه در اثر کاربرد اسیدهیومیک و نانوکلات­کلسیم بود، به‌طوری‌که غلظت 2000 میلی‌گرم در لیتر اسیدهیومیک و یک گرم در لیتر نانوکلات­کلسیم بیشترین حجم ریشه را نشان دادند. میزان وزن­تر و خشک ساقه گلدهنده و گل­آذین در اثر کاربرد اسیدهیومیک و نانوکلات کلسیم افزایش قابل ملاحظه‌ای نشان داد. میزان جذب عناصر غذایی از جمله نیترات، فسفر، پتاسیم و کلسیم در اثر کاربرد اسیدهیومیک و نانوکلات­کلسیم نسبت به گیاهان شاهد افزایش یافتند. با کاربرد اسید­هیومیک و نانوکلات­کلسیم، رنگیزه­های فتوسنتزی افزایش یافتند، بیشترین میزان کلروفیل a، b و کل در تیمار اسیدهیومیک 500 میلی‌گرم در لیتر و 2 گرم در لیتر نانوکلات­کلسیم مشاهده شد. اسیدهیومیک باعث افزایش وزن­تر و خشک ریشه نیز شد. در کل نتایج به‌دست آمده از پژوهش حاضر نشان می‌دهد که کاربرد توام اسیدهیومیک و نانوکلات­کلسیم، منجربه بهبود کیفیت و افزایش جذب عناصر­غذایی در گل ژربرا شده است. غلظت موثر نیز، بسته به شاخص اندازه­گیری شده متفاوت بود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عناصر برگ، کشت هیدروپونیک، کلروفیل، وزن تر و خشک ریشه

عنوان انگلیسی Influence of humic acid and nano-calcium chelate application on photosynthetic pigments and nutrient uptake of Gerbera jamesonii cv. Dune
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to investigate the effects of different concentrations of humic acid (0, 500, 1000 and 2000 mg L-1) as drench and nano-calcium chelate (0, 1, 2 and 3 g L-1) as foliar application on nutrient absorption and photosynthetic pigments of gerbera cv. Dune. This experiment was performed as a factorial   in a completely randomized design with two factors and three replications in Urmia University at 2018. Indices including fresh and dry weight of inflorescence and flowering stem, volume and fresh and dry weight of root, photosynthetic pigments such as chlorophyll a, b and total chlorophyll and leaf elements were measured. The results of means comparison showed that nitrate, phosphorus, potassium and calcium were more adsorbed than control. The fresh and dry weight of flowering stem and inflorescence showed a significant increase due to the application of humic acid and nano-calcium chelate. The amount of photosynthetic pigments was also affected by the use of humic acid and nano-calcium chelate. The highest amounts of chlorophyll a, b and total were obtained in the treatment of humic acid 500 mg L-1 and 2 g L-1 nano-calcium chelate. Root volume was increased by the use of humic acid and calcium nano-calcium, and in 2000 mg L-1 humic acid and 1 g L-1 of nano- calcium chelate was seen the highest root volume. Also humic acid at 500 mg L-1 increased root dry and fresh weight. In general the results of the present study show that the application of humic acid and nano- calcium chelate lead to improved quality and increased nutrient uptake in gerbera.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chlorophyll, gerbera, growth factors, root dry and fresh weight

نویسندگان مقاله نازدار میرزایی | Nazdar Mirzaee
Depatrtment of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Urmia University
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

زهره جبارزاده | Zohreh Jabbarzadeh
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Urmia University
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

میرحسن رسولی صدقیانی | MirHassan Rasouli-Sadaghiani
Department of Soil Science, Faculty of Agriculture, Urmia University
گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-607-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات