این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۹، شماره ۳۹، صفحات ۱۶۵-۱۷۸
عنوان فارسی
تغییرات محتوای فیتوشیمیایی گیاه دارویی علف مار (Capparis Sp.) جمعآوری شده از خرد اقلیمهای مختلف
چکیده فارسی مقاله
گیاه علف مار (Capparis spinosa) یکی از گیاهان دارویی ارزشمندی است که در موقعیتهای اکولوژیکی وسیعی قابلیت رشد دارد. به منظور بررسی تأثیر اقلیم روی ترکیبات فیزیولوژیکی این گیاه، نمونههای گیاهی در اواخر تابستان با سه تکرار از مناطق کوهستانی شهرستان آمل (نمارستاق، دلارستاق و بهرستاق) در چهار ارتفاع جمعآوری شدند که دارای اختلاف 150 متری از یکدیگر بودند (کمترین ارتفاع 850 متر). برخی صفات فیزیولوژیکی برگ و میوه اندازهگیری و به صورت تجزیه مرکب در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی گردید. نتایج نشان داد تمامی صفات اندازهگیری شده تحت تأثیر اقلیم قرار داشت و از نظر آماری معنیدار بودند، به نحوی که بیشترین میزان کلروفیلa ، کلروفیلb ، کاروتنوئید، ویتامین C، فنول، آنتوسیانین، آنتیاکسیدان در ارتفاع 1650 متری منطقه بهرستاق به ترتیب با 75/6، 56/10، 59/3، 60/15، 66/24 میلیگرم بر گرم وزن تر، 05/2 میکرومول بر گرم وزن تر و 78/81 درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد بدست آمد و کمترین میزان آنها در ارتفاع 850 متری منطقه نمارستاق مشاهده شد. شیب رگرسیون نیز رابطه معنیدار صفات با منطقه و ارتفاع را ثابت کرد و ظرفیت آنتیاکسیدانی که مهمترین ویژگی دارویی این گیاه میباشد به همراه کلروفیل a بالاترین رابطه معنیداری را با منطقه و ارتفاع به خود اختصاص دادند (r² = 0.93). همچنین تجزیه ضرایب همبستگی ساده پیرسون اثر مثبت و معنیداری را بین صفات نشان داد. در مجموع مقدار ترکیبات فیزیولوژیکی اندازهگیری شده که اثرات دارویی دارند با افزایش ارتفاع از سطح دریا افزایش یافت بنابراین میتوان در مناطق مرتفع کشت برخی گیاهان دارویی نزدیک به این خانواده را توسعه داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارتفاع از سطح دریا، اکولوژی، متابولیت، منطقه، مواد موثره
عنوان انگلیسی
Changes in the phytochemical content of the Cappers Collected from of different microclimates
چکیده انگلیسی مقاله
Capers (Capparis spinosa) are one of the valuable medicinal plants that can grow in a wide range of ecological situations. In order to investigate the effect of climate on the physiological compounds of this plant, plant samples were collected in late summer with three replications from the mountainous areas of Amol city (Nemarestaq, Delarestaq and Behrestaq) at four altitudes with a difference of 150 meters (minimum altitude 850 meters). Some physiological traits of leaves and fruits were measured and analyzed by compound analysis in a completely randomized design. Data analysis showed that all the measured traits were affected by climate and were statistically significant, so that the highest amount of chlorophyll a, chlorophyll b, carotenoids, vitamin C, phenol, flavonoids, anthocyanins, antioxidants at an altitude of 1650 meters in Behrestagh region with 6.75, 10.56, 3.59, 15.60, 24.66 mg/g fresh weight, 4.51, 2.55 μmol/g fresh weight and 81.78% inhibition, respectively, and the lowest was observed at an altitude of 850 meters in Nemarstagh area. Regression slope also proved the significant relationship between traits and region and altitude, and antioxidant capacity which is the most important medicinal property of this plant, along with chlorophyll a, had the highest relationship (r² = 0.93). Also, the analysis of Pearson simple correlation coefficients showed a positive and significant effect between the traits. In general, with increasing altitude, an increase in the amount of measured physiological compounds that have medicinal effects was observed, so it is possible to develop the cultivation of some medicinal plants close to this family in the highlands.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Active ingredients, altitude, ecology, metabolite, zone
نویسندگان مقاله
علی قنبری | Ali Ghanbari
Department of Plant Production Engineering and Genetics, Zanjan University, Faculty of Agriculture, Zanjan, Iran
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، زنجان، ایران
محمد رضا عظیمی | Mohammadreza Azimi
Department of Plant Production Engineering and Genetics, Zanjan University, Faculty of Agriculture, Zanjan, Iran
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، زنجان، ایران
علیرضا رفیعی | Alireza Rafiei
Department of Immunology, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
گروه ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
پوریا بی پروا | Pouria Biparva
Department of Basic Sciences, University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari, Sari,
گروه علوم پایه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
محمد علی ابراهیم زاده | Mohammad Ali Ebrahimzadeh
Department of Pharmaceutical Chemistry, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari
گروه شیمی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1400-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوتکنولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات