این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۹، شماره ۳۹، صفحات ۱۷۹-۱۹۶

عنوان فارسی تاثیر محلول‌پاشی متیل جاسمونات، سالسیلیک اسید، روی و بور بر ویژگی‌های کمی و کیفی گل محمدی (Rosa damascena Mill)
چکیده فارسی مقاله چکیده  به‌منظور بررسی تأثیر هورمون‌های متیل‌جاسمونات و سالسیلیک‌اسید و عناصر روی و بور بر ویژگی‌های کمی و کیفی گل محمدی (Rosa damascena Mill)، آزمایشی به‌صورت طرح بلوک کامل تصادفی شامل 11 تیمار و در 4 تکرار در شهرستان جهرم استان فارس انجام شد. در این آزمایش غلظت‌های مختلف متیل‌جاسمونات و سالسیلیک‌اسید (5/0، 1 و 2 میلی­مولار) و غلظت‌های مختلف روی و بور (1 و 2 در هزار) یک ماه قبل از برداشت گل محمدی در دو مرحله (به فاصله ده روز از یکدیگر) محلول‌پاشی گردید. بوته‌های شاهد با آب مقطر محلول‌پاشی شدند. در زمان برداشت گل، صفات مختلف مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی بوته‌ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر‌‌‌‌‌اساس نتایج به‌دست آمده متیل‌جاسمونات (5/0 و 1 میلی‌مولار)، روی و بور یک در هزار باعث افزایش ارتفاع بوته‌ها شدند. تیمارهای متیل‌جاسمونات و روی در هر دو سطح و یک میلی‌مولار سالسیلیک‌اسید باعث افزایش وزن تر گلبرگ شدند. بر‌‌‌‌‌اساس نتایج به‌دست آمده تیمار سالسیلیک‌اسید (1 و 2 میلی­مولار)، متیل‌جاسمونات (5/0 و 1 میلی­مولار) و روی یک در هزار باعث افزایش میزان ماده محلول جامد گلبرگ شدند. بیشترین کلروفیل در تیمار بور 1 در هزار مشاهده شد. همچنین، تیمار بور (1 و 2 در هزار)، روی دو در هزار و متیل‌جاسمونات یک میلی‌مولار باعث افزایش کلروفیل برگ شدند. کارتنوئید گلبرگ نیز تحت تأثیر تیمارهای مختلف روی، بور و کمترین غلظت سالسیلیک‌اسید (5/0 میلی­مولار) و متیل‌جاسمونات (5/0 میلی­مولار) قرار گرفت. افزایش غلظت روی و سالسیلیک‌اسید به­طور معنی‌دار باعث کاهش مقدار فنول گل شد. به طور کلی، تیمار متیل‌جاسمونات به‌دلیل تأثیر بیشتری که در اکثر صفات مورد مطالعه داشت در مقایسه با سایر تیمارها برتری داشت. بنابراین استفاده از این تیمار در باغ‌های گل محمدی، توصیه می‌شود          
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلمات کلیدی،گل محمدی، متیل‌جاسمونات، روی، سالسیلیک‌اسید، بور

عنوان انگلیسی The effect of methyl jasmonate, salicylic acid, zinc and boron foliar application on the quantitative and qualitative characteristics of Rosa damascena Mill
چکیده انگلیسی مقاله Abstract In order to investigate the effect of methyl jasmonate and salicylic acid hormones and zinc and boron elements on the quantitative and qualitative characteristics of Rosa damascena Mill, an experiment was conducted as a randomized complete block design with 11 treatments in 4 replications in Jahrom city of Fars province. In this experiment, different concentrations of methyl jasmonate and salicylic acid (0.5, 1 and 2 mM) and different concentrations of zinc and boron (1 and 2 per thousand) one month before flowering in two stages (ten days apart) Sprayed. The control plants were sprayed with distilled water. At the time of flower harvest, different morphological and physiological traits of the plants were evaluated. Based on the obtained results, methyl jasmonate (0.5 and 1 mM), zinc and boron increased the plant height by one per thousand. Methyl jasmonate and zinc treatments at both levels and 1 mM salicylic acid increased the fresh weight of the petals. Based on the obtained results, the treatment of salicylic acid (1 and 2 mM), methyl jasmonate (0.5 and 1 mM) and zinc by one per thousand increased the solute content of the petals. The highest chlorophyll was observed in boron treatment 1 per thousand. Also, boron treatment (1 and 2 per thousand), zinc 2 per thousand and 1 mM methyl jasmonate increased leaf chlorophyll. Petal carotenoids were also affected by different treatments of zinc, boron and the lowest concentrations of salicylic acid (0.5 mM) and methyl jasmonate (0.5 mM). Increasing the concentration of zinc and salicylic acid significantly reduced the amount of phenol in the flower. In general, methyl jasmonate treatment was superior to other treatments due to its greater effect on most of the studied traits. Therefore, the use of this treatment in rose gardens is recommended.                          
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, Rosa damascena Mill, Methyl jasmonate, Zinc, Salicylic acid, Boron

نویسندگان مقاله محدثه طاهری | M0haddese Taheri
Departments of Horticulture, College of Agriculture, University of Hormozgan
گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان،2

سمیه رستگار | somaye rastegar
Departments of Horticulture, College of Agriculture, University of Hormozgan
گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان،2

اکبر کرمی | akbar karami
Departments of Horticulture, College of Agriculture, Shiraz University
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1383-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات