این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۹، شماره ۳۸، صفحات ۱۱۳-۱۲۸
عنوان فارسی
تأثیر تیمارهای پس از برداشت گابا و اسید سالیسیلیک در کیفیت آنتی اکسیدانی و بازارپسندی توتفرنگی
چکیده فارسی مقاله
توتفرنگی از میوههای بسیار فسادپذیر بوده و میزان ضایعات پس از برداشت در این محصول بالا میباشد لذا حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری آن با ترکیبات سالم حائز اهمیت است. در این راستا اثر تیمارهای اسید سالیسیلیک و گابا (صفر، 5/0 و 1 میلیمولار) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی بر خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی توتفرنگی طی 7 و 14 روز نگهداری در سردخانه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد همه تیمارهای ترکیبی و نیز گابا به جز اسید سالیسیلیک مانع از افزایش pH آب میوه شدند. کمترین میزان مواد جامد محلول در تیمار ترکیبی گابا و اسید سالیسیلیک (5/0 و 1 میلیمولار) و بهترین تیمار در حفظ ویتامین ث غلظت 5/0 میلیمولار گابا بود. تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک و گابا (5/0 میلیمولار) در حفظ اسیدیته قابل تیتراسیون و اسید سالیسیلیک 1 میلیمولار و گابا 5/0 میلیمولار در حفظ میزان فنل کل بیشترین تأثیر را داشتند. بیشترین فعالیت آنزیم فنیل آلانینآمونیالیاز در تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک و گابا (5/0 میلیمولار) مشاهده شد. تأثیر اسید سالیسیلیک در فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز و کاتالاز بیشتر از گابا بود. تیمار میوهها با اسید سالیسیلیک و گابا به طور معنیداری فعالیت آنتیاکسیدانی را نسبت به شاهد افزایش داد به طوری که بالاترین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی میوهها در تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک و گابا (5/0 و 1 میلیمولار) مشاهده شد. تیمار با اسید سالیسیلیک و گابا به دلیل حفظ بهتر خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی و کاهش از دست دهی آب از سطح میوهها، پتانسیل زیادی در حفظ بازارپسندی توتفرنگی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارزیابی حسی، غوطهوری، ظرفیت آنتیاکسیدانی، گاما آمینو بوتیریک اسید
عنوان انگلیسی
Effect of Postharvest treatments of GABA and salicylic acid in antioxidant quality and marketability of Strawberry
چکیده انگلیسی مقاله
Strawberry is highly perishable with huge post-harvest losses. So preserving quality and increasing in storability by using of safe compounds is important. In this case, the effect of salicylic acid and GABA (0, 0.5 and 1 mM) as a factorial experiment in completely randomized design were analyzed on longevity and qualitative and biochemical traits of strawberry during 7 and 14 after cold storage. results showed that all combined treatments and also GABA except for salicylic acid prevented the pH of juice to increase. The lowest amount of soluble solids was observed in Combination of GABA and salicylic acid (0.5 and 1mM) and the most effective treatment in maintaining vitamin C related to GABA 0.5mM. Combined treatments of salicylic acid and GABA (0.5 mM) and salicylic acid 1mM and GABA 0.5mM have the most effect on maintaining titrable acidity and total phenol content, respectively. The highest activity of phenylalanine ammonia lyase enzyme was observed in combination treatments of salicylic acid and GABA (0.5mM). The effect of salicylic acid on poly phenol oxidase and catalase activates were more than GABA. Treatment of fruits with salicylic acid and GABA significantly increased the antioxidant activity compare to controls as fruits treated with salicylic acid and GABA (0.5 and 1 mM) have the most antioxidant activity. Treatment with salicylic acid and GABA have more potential in preserving marketability of strawberry because of better maintaining qualitative and biochemical characteristics and also reducing water loss of fruits surface.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
sensory evaluation, immersion, Antioxidant capacity, gamma amino-butyric acid
نویسندگان مقاله
حنیفه سید حاجی زاده | hanifeh seyedhajizadeh
university of maragheh
دانشگاه مراغه
اشکان رضایی | ashkan rezaei
university of maragheh
دانشگاه مراغه دانشکده کشاورزی
علیرضا فرخزاد | alireza farokhzad
urmia university
دانشگاه ارومیه
فهیمه قلی زاده وکیل کندی | fahimeh gholizadeh vakilkandi
university of maragheh
دانشگاه مراغه
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1225-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات