این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۹، شماره ۳۸، صفحات ۱۷۱-۱۸۶

عنوان فارسی تأثیر اسانس اسطوخودوس (Lavandula angustifolia Mill.) بر خصوصیات آنتی‌اکسیدانی و بیوشیمیائی تربچه (Raphanus sativus L.) در انبار سرد
چکیده فارسی مقاله دما از مهمترین فاکتورهای تعیین‌کننده حفظ کیفیت فرآورده‌های باغبانی در طی انبارمانی است که سبب تأثیر بر فرآیندهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی می‌گردد. از آنجاکه گزارشی از کارایی اسطوخودوس در حفظ قابلیت آنتی‌اکسیدانی محصولات غذایی در انبار سرد موجود نیست. لذا تحقیق حاضر باهدف مطالعه تأثیر غلظت‌های مختلف اسانس اسطوخودوس بر بهبود کیفیت بیوشیمیایی غده تربچه در مواجه با سرما انجام شد. تربچه‌های کشت‌شده در گلخانه بعد از مواجه با تیمار اسانس (صفر، 56/1، 13/3، 25/6، 5/12 و 25 پی‌پی‌ام ) در انبار سرد قرار داده شد. ارزیابی مشخصه‌های غده‌ها به مدت نه روز با فاصله زمانی سه روز یکبار (روزهای صفر، سوم، ششم و نهم) حاکی از آن بود که دمای کم باعث کاهش مشخصه‌های L*، a* و پروتئین کل و افزایش در b*، MDA، فعالیت آنزیم‌های پروتئاز، کاتالاز، پراکسیداز، پلی‌فنل‌اکسیداز و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گردید. تیمار با اسانس اسطوخودوس تعادل در سیستم اکسیدان و آنتی‌اکسیدان را از طریق کاهش در فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، پلی‌فنل‌اکسیداز و کاهش در محتوای MDA باعث گردید. دو غلظت 5/12 و 25 پی‌پی‌ام اسانس بیشترین اثربخشی را داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین سنجش آنزیمی‌، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، فنل کل، مالون دآلدئید

عنوان انگلیسی Effect of lavender (Lavandula angustifolia Mill.) essential oil on the antioxidant response of Radish (Raphanus sativus L.) during cold storage
چکیده انگلیسی مقاله Temperature is one of the most important factors in maintaining the quality of stored horticultural products, which affect physiological and biochemical processes. There is no report on the efficacy of lavender essence in regulating the antioxidant capacity of cold-stored food products. The aim of present study was to investigate different concentrations of Lavender essence on improving biochemical quality of cold stored radish tuber. Greenhouse cultivated radishes were stored under cold condition after essence (., 1.56, 3.13, 6.25, 12.5 and 25 ppm) dipping treatment. Nine days' evaluation of tuber characteristics (days 3, 6 and 9) indicated that low temperature decreased L*, a*, protein and DPPH characteristics and increase in b*, MDA, protease, catalase, peroxidase and poly phenol oxidase activities. Lavender essence caused a balance in the oxidant / antioxidant system through reduction in peroxidase and poly phenol oxidase activity and decrease in MDA content. The essence concentrations of 12.5 and 25 ppm were most effective.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant capacity, Enzyme assay, Malondialdehyde, Protein, Total phenol

نویسندگان مقاله صدیقه دهقانپور | Sedigheh Dehghanpour Sedigheh Dehghanpour
University of Hormozgan
دانشگاه هرمزگان

منصوره شمیلی | Mansoore Shamili
University of Hormozgan
دانشگاه هرمزگان

عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی | Abdolmajid Mirzalaiyan-Dastjerdi
University of Hormozgan
دانشگاه هرمزگان


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-698-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش دما
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات