این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۹، شماره ۳۸، صفحات ۱۸۷-۲۰۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر طول دوره رشد بر عملکرد کمّی و کیفی چغندرقند (Beta Vulgaris L.) تحت شرایط کشت پائیزه در استان ایلام
چکیده فارسی مقاله
تغییر فصل کشت از بهار به پاییز در جهت استفاده از آب سبز، یک راهکار بهزراعی سازگار با تغییرات اقلیم میباشد. بدین منظور و نیز در راستای توسعه کشت چغندرقند پاییزه به عنوان یک گیاه زراعی راهبردی در افزایش خوداتکایی شکر، اجرای برنامههای پژوهشی پایه از جمله تعیین دوره رشد مناسب جهت دستیابی به عملکرد مطلوب امری ضروری میباشد. بدین جهت آزمایشی در شهرستان درهشهر از توابع استان ایلام در قالب کرتهای خرد شده بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار طی سال زراعی 1394-1395 انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل سه تاریخ کاشت (13، 27 مهرماه و 25 آبانماه) و دو تاریخ برداشت (8 و 28 خردادماه) بودند که بهترتیب در کرتهای اصلی و فرعی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که عملکرد شکر سفید در محدوده کاشت از اوایل تا اواخر مهرماه و برداشت در اواخر خردادماه (دوره رشد 255 و 240 روز) در مقایسه با کشت آن در آبانماه و تاریخ برداشت اوایل خردادماه (192روز) به میزان73 درصد افزایش یافته است. نتایج این پژوهش نشاندهنده نقش چشمگیر طول دوره رشد بر افزایش عملکرد شکر سفید چغندرقند پاییزه به دنبال افزایش عملکرد ریشه (69%)، درصد قند خالص (23%)، عیار قند (%12) و نیز کاهش قند ملاس (%37) میباشد. بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش توجه بیشتر به مدیریتهای بهزراعی تولید چغندرقند تحت شرایط کشت پاییزه میتواند نقش کلیدی در افزایش شکر چغندری در این مناطق داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چغندرقند، دورهی رشد، عملکرد ریشه و عملکرد شکر سفید
عنوان انگلیسی
Investigation of the effect of growth period duration on quality and quantity yield of sugar beet (Beta Vulgaris L.) under autumn cultivation in Ilam province
چکیده انگلیسی مقاله
Modification of planting season from spring to autumn in order to use green water, has been introduced as an effective and consistent agronomic strategy with climate change. For this purpose and in order to increase the cultivation of autumn sugar beet as a strategic crops in increasing the self-sufficiency of sugar in the country, it is necessary to implement research programs including determining the appropriate growth period duration, that recognition of them is needed to achieve optimal yield. Therefore, an experiment was conducted as split plot based on randomized complete block design (RCBD) with three replications at Darreh shahr, Ilam, Iran, in 2015-2016 growing seasons. Investigated factors were three planting dates (5 October, 19 October, 16 November) and two harvest dates (8 May and 17 June) in main plots and sub plots respectively. Results of the study showed that white sugar yield in the range of early- to late October and harvested in late June (Growth period 255 and 240 days) showed increase about %73 compared with cultivation in November and harvest in early June(Growth period duration 192 days). Results of this research were recounted the dramatic role of duration growth elongation in improving white sugar yield of autumn sugar beet followed by increasing root yield increase (%69), pure sugar percent (%23), sugar content (%12) and reduction of molasses (%37). More attention to crop management in sugar beet production under autumn swoing can play a key role in increasing sugar beet production in these areas.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Growth period duration, Root yield, sugar beet and White sugar yield
نویسندگان مقاله
کلثوم رضایی | Kolsum Rezaei
University of Ilam
دانشگاه ایلام
محمد جواد زارع | Mohammadjavad zare
University of Ilam
دانشگاه ایلام
فرزاد حسین پناهی | Farzad Hosseinpanahi
University of Kurdistan
دانشگاه کردستان
عبدالمهدی بخشنده | Abdolmahdi Bakhshandeh
Department of Agronomy and Plant Breeding, University of Agriculture and Natural Resources University of Ramin, Ahwaz
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز- معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت کشاورزی
مصطفی حسین پور | Mostafa Hosseinpour
Sugar Beet Seed Institute Karaj
موسسه تحقیقات، اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کرج
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1282-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات