این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۹، شماره ۳۸، صفحات ۳۶۳-۳۸۰
عنوان فارسی
تغییرات فیزیکو شیمیایی برگ موقعیتهای مختلف و میوه چهار رقم انجیر خوراکی
چکیده فارسی مقاله
انجیر یکی از اولین گیاهان کشت شده توسط بشر بوده که گسترش جهانی دارد. بهمنظور بررسی تغییرات فیزیکوشیمیایی برگ در موقعیت های مختلف (نهال دوساله، برگ کنار گل آذین نارس، برگ کنار میوه رسیده، برگ کنار میوه دم شل، برگ کنار میوه افتاده) و میوه در چهار رقم انجیر خوراکی (متی، شاهانجیر، سبز و سیاه) آزمایشی در نوع فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که خصوصیات برگ وابسته به موقعیت مکانی آنها است. در تمامی ارقام انجیر کلروفیلهای برگ کنار گلآذین نارس کاهش، در حالیکه با ادامه رشد میوهها، کلروفیلهای برگ کنار آنها روند افزایشی داشت. بیشترین محتوای کلروفیلa و کلروفیل کل مربوط به برگ نهال دوساله و بیشترین محتوای کلروفیلb در برگ کنار میوه افتاده رقم شاه انجیر بود. برگ کنار میوه افتاده رقم سیاه بیشترین میزان کارتنوئید داشت. بیشترین میزان آنتوسیانین مربوط به برگ کنار میوه دم شل و افتاده در رقم سبز بود. برگ نهال دو ساله و برگ کنار گل آذین نارس رقم متی بیشترین هدایت روزنهای را داشت. بیشترین قند و نشاسته در برگ کنار میوه افتاده رقم شاهانجیر و برگ کنار میوه افتاده رقم سیاه بود. بیشترین قند پوست، مواد جامد محلول و TSS/TA در میوه رقم سیاه و بیشترین میزان قند و نشاسته گوشت میوه و pH در میوه رقم سبز مشاهده شد. بیشترین میزان اسیدیته کل مربوط به رقم شاه انجیر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انجیر، بیوشیمیایی، فیزیولوژیکی، محل برگ
عنوان انگلیسی
Physicochemical changes of leaf in different position and fruit in four edible fig cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
Fig is one of the first plants cultivated by humans that has global expansion. This study was conducted to investigate the physicochemical changes in different position of leaf (2 year cutting, Leaf next to immature syconium, Leaf next to ripe fruit, Leaf next to overripe fruit, Leaf next to fallen fruit) and fruit in four edible cultivars (Matti, Shah-Anjir, Sabz, Siah) as factorial experiment in framework of completely randomized block design in three replicates. Results indicated that leaf properties are dependent on its location. In all fig cultivars, chlorophylls of leaf next to immature syconium decreased, while as the fruits continued to grow, chlorophylls of leaf next to them increased. Two year cutting in Shah-Anjir cultivar had the highest chlorophyll a and total. Leaf next to fallen fruit position in Shah-Anjir had the greatest content of chlorophyll b. The highest carotenoid content were recorded in leaf next to fallen fruit in Siah cultivar. Sabz cultivar obtained the highest anthocyanin content in positions of the leaf next to overripe fruit and leaf next to fallen fruit as well. Two-year cutting and leaf next to immature syconium had the greatest amount of stomatal conductivity in Matti cultivar. In Shah-Anjir and Siah cultivars, the highest sugar and starch was at the position of leaf next to fallen fruit. The highest content of skin sugar, total soluble solid (TSS) and TSS/TA in Siah cultivar fruit and the highest content of sugar and starch of fruit pulp and pH were observed in Sabz cultivar fruit. Shah-Anjir cultivar obtained the greatest total acidity of fig fruit.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Biochemical, Fig, leaf location, Physiological
نویسندگان مقاله
مریم برزگر | Maryam Barzegar
Islamic Azad University, Shiraz Branch
دانشگاه آزاد اسلامی شیراز
حمید زارع | Hamid Zare
Fig Research Station, Fars Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Estahban, Iran
سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی،استهبان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1212-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات