این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۹، شماره ۳۸، صفحات ۳۸۱-۳۹۶
عنوان فارسی
واکنشهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گل راعی (Hypericum perferatum) در پاسخ به تنش شوری و محلولپاشی اسید سالیسیلیک
چکیده فارسی مقاله
تنش شوری یکی از عمدهترین موانع در تولید موفق محصولات کشاورزی است. ترکیبات هورمونی مانند اسید سالیسیلیک به عنوان تنظیمکننده رشد گیاهی میتواند اثرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی متفاوتی در گیاهان تحت تنش شوری ایفا کند. در پژوهش حاضر اثر غلظتها مختلف کلرید سدیم (2، 6 و 10 دسیزیمنس بر متر) و محلولپاشی اسید سالیسیلیک (صفر، 25/0 و 5/0 میلیمولار) بر محتوای نسبی آب برگ، پرولین، آنتوسیانین، فنل، فلاونوئید و ماده خشک ریشه و اندام هوایی در طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. زمانی که گیاهان به ارتفاع 10 سانتیمتری رسیدند، محلولپاشی 2 مرتبه و با فاصله زمانی 7 روز انجام شد و بعد از آن تیمار شوری آغاز گردید. نتایج نشان داد تیمارهای شوری باعث کاهش محتوای نسبی آب برگ و ماده خشک اندام هوایی و ریشه شدند، در حالی که کاربرد اسید سالیسیلیک باعث افزایش این صفات تحت شرایط تنش شوری شد. محلولپاشی اسید سالیسیلیک منجر به افزایش پرولین و آنتوسیانین برگ به ویژه در سطح 6 دسیزیمنس بر متر شوری شد. تنش شوری شدید و اسید سالیسیلیک در سطح 25/0 میلیمولار مقدار فنل برگ و ریشه را به ترتیب 13 و 17 درصد افزایش دادند. بیشترین افزایش فلاونوئید برگ و ریشه برابر 66 و 89 درصد در تنش شوری شدید با کاربرد 5/0 میلیمولار اسید سالیسیلیک بود. در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد با استفاده از غلظت 25/0 میلیمولار اسید سالیسیلیک میتوان اثرات منفی تنش شوری به ویژه در سطح 6 دسیزیمنس بر متر کلرید سدیم در گیاه گل راعی را کاهش داد و به علاوه موجب افزایش مقاومت این گیاه شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتوسیانین، پرولین، فلاونوئیدها، فنل، محتوای آب نسبی
عنوان انگلیسی
Physiological and biochemical responses of Hypericum perforatum to salt stress and salicylic acid spraying
چکیده انگلیسی مقاله
Salinity is one of the main obstacles to the successful production of agricultural products. Hormonal compounds such as salicylic acid (SA) as plant growth regulators can have different physiological and biochemical effects in plants under salt stress. In present research, the effects of different concentrations of sodium chloride (2, 6 and 10 dS/m) and foliar application of SA (0, 0.25 and 0.5 mM) on leaf relative water content, proline, anthocyanin, phenol and flavonoid contents, and dry matter of root and shoot were studied in completely randomized design. When the plants were 10 cm in height, foliar application was done 2 times by 7 day interval and then salinity treatments were initiated. Results showed that salinity treatments reduced leaf relative water content and shoot and root dry matter, while salicylic acid application increased these traits under salinity stress. Foliar application of salicylic acid increased leaf proline and anthocyanin content, especially at 6 dS/m salinity. Severe salinity and salicylic acid at 0.25 mM increased leaf and root phenol content by 13 and 17%, respectively. The highest increase in leaf and root flavonoid was 66% and 89% under severe salinity stress with application of 0.5 mM salicylic acid. Overall, the results of this study showed that with application of 0.25 mM of salicylic acid can reduce the negative effects of salinity stress, especially at 6 dS/m salinity level in Hypericum perforatum and also increase the resistance of this plant. resistance of this plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Anthocyanin, Proline, Flavonoids, Phenol, Relative water content.
نویسندگان مقاله
سارا علی نیان جوزدانی | Sara Alinian Joozdani
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد
محمد رفیعی الحسینی | Mohammad Rafieiolhossaini
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد
جمشید رزمجو | Jamshid Razmjoo
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان
بابک بحرینی نژاد | Babak Bahreininejad
Isfahan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اصفهان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-152-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات