این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۲۹-۳۶

عنوان فارسی بررسی ارتباط تنوع غذایی با آکنه ولگاریس در دختران ۱۸-۱۳ سال تهرانی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: یکی از شایع‌ترین اختلالات پوستی دوران نوجوانی و بلوغ، آکنه ولگاریس می‌باشد. مطالعات متعدد، نتایج بحث برانگیز متفاوتی را در مورد تنوع رژیم غذایی و پاتوفیزیولوژی این بیماری بیان نموده‌اند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط امتیاز تنوع غذایی DDS (Dietary Diversity Score) و آکنه ولگاریس در دختران مدارس راهنمایی و دبیرستان‌های شهر تهران است. مواد و روشها: این مطالعه مورد- شاهدی بین 135 بیمار آکنه ولگاریس و 135 دختر نوجوان بدون هیچ علائمی از آکنه در سال 1393 صورت گرفت. درجه بندی شدت آکنه براساس معیار Consensus Conference On Acne Classification بود. از دو یاد آمد 24 ساعته خوراک برای ارزیابی دریافت غذایی معمول افراد استفاده شد. تنوع غذایی براساس امتیازدهی به 5 گروه غذایی بر اساس هرم غذایی دپارتمان غذا و کشاورزی آمریکا محاسبه گردید. وزن، قد و نمایه توده بدن طبق روش استاندارد اندازه گیری شد. افراد براساس محدوده چارک‌های امتیاز تنوع غذایی تقسیم بندی شدند. یافتهها: میانگین (± انحراف معیار) امتیاز کل تنوع غذایی افراد مبتلا به آکنه و سالم به ترتیب (73/1±77/5، 85/1±64/5 و 05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله امتیاز تنوع غذایی، تنوع غذایی، آکنه ولگاریس

عنوان انگلیسی Association between Dietary Diversity and Acne Vulgaris among Girls Aged 13-18 of Tehran
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: One of the most common skin disorders during adolescence is acne vulgaris. The role of dietary diversity in the pathophysiology of acne vulgaris is highly controversial. The present study was conducted to report the relationship between dietary diversity score (DDS) and acne vulgaris among Tehranian girls. Materials and Methods: This case-control study was conducted among 135 teenage acne vulgaris patients as cases and 135 teenage girls without any signs of acne as controls in 2014. "Consensus Conference on Acne Classification" was used to determine acne severity. Their usual dietary intake was assessed by two 24-hour recall questionnaires. DDS was calculated according to the scoring of the five food groups based on the US Department of Agriculture Food Guide Pyramid. Weight, height and Body Mass Index (BMI) were measured according to the standard methods. The participants were categorized on the basis of quartile cut-off points of DDS. Results: The means (± SD) of DDS in the case and control group were (5.77 ± 1.73, 5.64 ± 1.85, P>0.05) respectively. The meat and egg food group in the cases (1.02 ± 0.52) and grain food group in the controls (1.02 ± 0.57) had the lowest DDS. Although there was no significant association between DDS and acne vulgaris after adjustment for confounders, the participants in the highest quartile of DDS were less likely to have acne vulgaris (Odds ratios in the highest quartiles: 1.16, 1.30, 1.34, 1.23 and 1.42). Conclusions: No significant difference was observed between DDS and acne among Tehranian girls. Further prospective studies are needed to confirm these findings. Keywords: Dietary diversity score, Dietary diversity, Acne vulgaris
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dietary diversity score, Dietary diversity, Acne vulgaris

نویسندگان مقاله پونه دولو خونگر | p davallo
department of public health in nutrition, department of community nutrition, faculty of nutritional sciences and dietetics, tehran, iran.
گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

سید رضا سبحانی | r sobhani
department of public health in nutrition, department of community nutrition, faculty of nutritional sciences and dietetics, tehran, iran.
گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

آزیتا حکمت دوست | a hekmatdoost
assistant professor of nutrition, department of clinical nutrition and diet therapy, faculty of nutrition and food technology, national nutrition and food technology, research institute shahid beheshti university of medical science, tehran, iran
، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی ، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2010-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات