این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۳۷-۴۶

عنوان فارسی بررسی اثر مکمل یاری‌توأم ویتامین‌های E و C بر پارامتر‌های چربی خون در سالمندان ساکن شهر اصفهان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: دیس‏لیپیدمی به اختلال در سطوح ترکیب چربی خون از جمله سطح تری‏گلیسرید، کلسترل تام، لیپوپروتئین با دانسیته‏ی‏ کم و لیپوپروتئین با دانسیته‏ی بالا گفته می‏شود به ‏نظر می‏رسد ویتامین‏های C و E به‏عنوان آنتی‏اکسیدان‏ بر روی فراسنج‏های لیپیدی نقش داشته باشند. هدف ما در این مطالعه تعیین اثر مکمل‏یاری توأم وینامین‏های C و E بر روی فراسنج‏های لیپیدی در سالمندان ساکن شهر اصفهان می‏باشد. مواد و روش‏ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور روی 210 سالمند60 -75 ساله اجراشد که براساس گروه‏های سنی و جنسی در دو گروه مداخله و کنترل بطور کاملا مشابه تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 300 میلی‏گرم ویتامین Eو400 میلی‏گرم ویتامینC و گروه کنترل دارونما به مدت یک سال مصرف کردند. در بدو مطالعه اطلاعات زمینه‏ای از طریق پرسشنامه‏ی عمومی جمع‏آوری شد و دریافت غذایی با استفاده از یادداشت سه روزه خوراک هر دو ماه یکبار جمع‏آوری گردید. سطوح پیراسنج‏های لیپیدی در شروع، بعد از 6 ماه و در انتهای مطالعه اندازه‏گیری شد. یافته‏ها: دریافت‏های غدایی به غیر از درصد چربی از انرژی دریافتی و کلسترول غذایی، بین دو گروه مداخله و کنترل هیچ تفاوت معنی‏داری نداشت. نتایج تحلیل واریانس با کنترل متغیرهای مخدوش‏کننده‏ی کلسترول دریافتی و درصد چربی، برای کیب چربی بیانگر آن است که در طول زمان بین دو گروه تفاوت معنی‌داری وجود ندارد (05/0 p>)، اثر زمان نیز معنی‌دار نبود (05/0 p>)، هم‏‏چنین اثر متقابل گروه و زمان معنی‏دار نبود (05/0 p>). نتیجه: این مطالعه نشان می‏دهد که مکمل‏یاری توام ویتامین‏های E,C باعث بهبود فراسنج‏های لیپیدی در سالمندان نشده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مکمل‏یاری، ویتامین‌ E، ویتامین C، چربی خون، سالمندان

عنوان انگلیسی The Combined Effect of Vitamins E and C Supplementation on the Lipid Profiles of Elderly Residents in Isfahan
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Hyperlipidemia is defined as a disorder of blood lipid profile, including triglyceride level (TG), total cholesterol (TC), low density lipoprotein (LDL-c) and high density lipoprotein (HDL-c), and known as a risk factor for cardiovascular diseases (CVDs). Vitamins C and E as antioxidants are effective on lipid profile. Materials and Methods: This randomized double-blind study was conducted on 210 elderly people aged 60-75 during 1 year. People with full consent were classified according to sex and age groups into intervention and control groups. The intervention group received 400 and 300 mg daily of vitamin C and E in tablet form, respectively, the control group received the placebo for one year. General background information was collected through a questionnaire, and dietary intake using three-day food records was collected every two months. Lipid profile, including total TC and HDL-c levels was measured by enzymatically– colorimetry methods and LDL-c level was measured by using the formula at the beginning, and 6 and 12 months after the study . Results: The results of analysis of variance with covariates controlling cholesterol and fat intake, for TG, TC, LDL, and HDL showed that there was no significant difference between the intervention and control groups over time (P>0.05). Our study also showed no significant interaction between time and group (P> 0.05). Conclusion: This study shows that combined supplementation with vitamins E and C did not differ significantly between the intervention and control groups in terms of lipid profile. Keywords: Supplementation, Vit. E, Vit. C, Blood fat, Elderly
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Supplementation, Vit. E, Vit. C, Blood fat, Elderly

نویسندگان مقاله مهسا ملک اجمدی | m malekahmadi
تهران خیابان نادری کوچه ی شهید حجت دوسست پلاک 44 دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده تغذیه و رژیم شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

امیر منصور علوی نایینی | a alavi naeini
تهران خیابان نادری کوچه ی شهید حجت دوسست پلاک 44 دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده تغذیه و رژیم شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

ابوالقاسم جزایری | a djazayery
تهران خیابان نادری کوچه ی شهید حجت دوسست پلاک 44 دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده تغذیه و رژیم شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمدرضا آقای قزوینی | mr aghaye ghazvini



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1828-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات