این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۶۷-۷۶

عنوان فارسی پایش باقیمانده سم آمیتراز در برخی از نمونه‌های عسل به روش ریز استخراج و بهینه سازی به روش طراحی آزمایش
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: آمیتراز آفت‌کش و حشره‌کشی است که به دلیل فعالیت کرم‌کشیِ فوق‌العاده قوی به صورت گسترده برای کنترل آلودگی‌های بیولوژیک استفاده می‌شود. هدف از این تحقیق تلاش جهت توسعه و معتبرسازی تکنیک استخراج فاز مایع با فیبر‌های تو خالی (HF-LPME) به منظور تعیین مقدار باقیمانده آمیتراز در نمونه‌های عسل می‌باشد. مواد و روشها: روش میکرو استخراج فاز مایع با فیبر‌های تو خالی (HF-LPME) به عنوان روشی ساده، سریع، کم هزینه و حساس برای اندازه‌گیری آفت‌کش آمیتراز در نمونه‌های عسل به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکار ساز یونیزاسیون شعله‌ای به کار برده شد. اثر پنج فاکتور تجربی: نوع حلال استخراج کننده، pH محلول، سرعت همزدن، زمان استخراج و درصد نمک کلرید سدیم مطالعه و بهینه شدند. یافتهها: آنالیز واریانس نشان داد که درصد نمک و سرعت هم زدن بیشترین تأثیر را روی میزان استخراج دارند (05/0=p). گستره خطی روش در محیط عسل بین 20 تا 1000 نانوگرم بر میلی‌لیتر با ضریب همبستگی برابر با 9901/0 و انحراف استاندارد نسبی کمتر از 14% در آب به دست آمد. فاکتور تغلیظ‌ 75 و همچنین بر پایه 3 S/N = حد تشخیص 10 نانوگرم بر میلی‌لیتر به دست آمد. نتیجه گیری: با توجه به درصد بازیابی بالا (بالاتر از 90%) با استفاده از روش HF-LPME برای اندازه‌گیری آمیتراز در نمونه‌ عسل، این روش به عنوان روشی ساده، سریع و حساس پیشنهاد می‌گردد. واژگان کلیدی: آمیتراز، میکرو استخراج فاز مایع با فیبر‌های تو خالی، طراحی آرایه اورتوگونال، نمونه عسل
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Survey of Amitraz Residue in Some Honey Samples by Microextraction Method and Optimization Using an Experimental Design
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Amitraz is an insecticide and pesticide that, due to exceptionally strong parasiticide activities, is widely used for biological pollution monitoring. The purpose of this research was to develop and validate a liquid phase extraction technique with hollow fibers (HF-LPME) in order to determine amitraz residue in honey samples. Materials and Methods: Method of Hollow fiber liquid phase microextraction (HF-LPME) was used as simple, fast, low cost and sensitive method for determination of the amitraz from honey samples by gas chromatography flame ionization detection. Effects of five experimental factors: type of the extracting solvent, pH of the sample, stirring rate, extraction time and percent of NaCl were studied and optimized. Results: Analysis of variance showed that percent of salt and stirring rate have major effect on the extraction of amitraz (p = 0.05). Method in honey matrix was linear in the range from 20 to 1000 ng/mL with RSD lower than 14% and r2> 0.9901. Enrichment factor was 75 also the limit of detection (LOD) based on S/N = 3 was 10 ng/mL. Conclusion: According to obtained high recovery (>90%) of Amitraz by applying HF-LPME method in honey samples, this method is suggested as simple, rapid and sensitive technique. Keywords: Amitraz, Hollow fiber liquid phase microextraction, Orthogonal array design, Honey sample
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد فرجی | m faraji
کرج، شهر صنعتی، سازمان ملی استاندارد، پژوهشگاه استاندارد، پژوهشکده مواد غذایی و کشاورزی

پریسا امینی کادیجانی | p aaminnaseri


پریسا | parisa



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1036-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات