این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۸۵-۹۴

عنوان فارسی مقایسه تأثیر فرولیک اسید و عصاره دانه انگور با متابی سولفیت سدیم روی کیفیت حسی و شیمیایی میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) پا سفید غربی طی نگهداری
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: تاکنون برای عمل‌آوری میگو با استفاده از عصاره دانه انگور و فرولیک اسید در ایران تحقیق نشده است. این تحقیق با هدف مقایسه تأثیر فرولیک اسید و عصاره دانه انگور با متابی سولفیت سدیم روی کیفیت حسی و شیمیایی میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) پا سفید غربی طی نگهداری انجام شد. مواد و روشها: برای اجرای این تحقیق چهار تیمار شامل میگوی غوطه ور شده در غلظت 3 % فرولیک اسید، عصاره دانه انگور به غلظت 5/1 درصد، متا بی‌سولفیت سدیم با غلظت 3% و میگوی شاهد (بدون آنتی‌اکسیدان) در نظر گرفته شد. تیمارها به مدت 6 ماه در سردخانه 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. کیفیت نمونه‌ها با استفاده از آزمایشات شیمیایی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: پارامتر حسی رنگ (ملانوزیس) در تیمارهای عصاره دانه انگور و فرولیک اسید در مقایسه با شاهد بدون آنتی‌اکسیدان تفاوت معنی‌دار نشان داد (05/0‌(P بین تیمارهای عصاره دانه انگور و فرولیک اسید از نظر شاخص‌های شیمیایی، حسی و مدت زمان ماندگاری در سردخانه تفاوت معنی‌دار مشاهده نشد (05/0.(P> فاکتورهای پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، اسید چرب آزاد و TVB-N در تیمارهای فرولیک اسید و عصاره دانه انگور در مقایسه با شاهد بدون آنتی‌اکسیدان تفاوت معنی‌دار داشتند (05/0(P فاکتورهای PH ، ترکیبات تقریبی غذایی، تری‌متیل آمین و پروتئاز در این تیمارها در مقایسه با شاهد متا بی سولفیت سدیم و بدون آنتی‌اکسیدان کاهش معنی‌دار نشان ندادند (05/0.(P> نتیجه گیری: فرولیک اسید و عصاره دانه انگور می‌توانند جایگزین مناسبی برای متا بی‌سولفیت سدیم و افزایش کیفیت حسی و شیمیایی در میگوی پاسفید غربی پرورشی طی شش ماه نگهداری در سردخانه باشند. واژگان کلیدی: میگوی سفید، نگهداری در سردخانه، لکه سیاه، فرولیک اسید، عصاره دانه انگور
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Ferulic Acid and Grape Seed Extract Treatment with Sodium Metabisulfite on the Sensory and Chemical Quality of Whiteleg Shrimp (Litopenaeus vannamei) during Storage Period
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Seemingly no research has investigated so far to shrimp processing by grape seed extract and Frulic acid in Iran. This paper intends to study the effects of ferulic acid and grape seed extract treatment with sodium metabisulfite on the sensory and chemical properties of whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei) during storage period. Materials and Methods: Four treatments were used to implement this study. The treatments included immersed shrimp ferulic acid and grape seed extract (at a concentration of 3 % and 1.5%, respectively), sodium metabisulfite (at a concentration of 3%) and without antioxidant shrimp. Qualities of the samples were evaluated by chemical and sensory tests at a temperature of -18 °C in frozen storage for 6 months. Results: Sensory factors including color (melanosis) of ferulic acid and grape seed extract treatments showed significant difference compared to the control samples (without antioxidant) however, they showed no significant differences to the sodium metabisulfite treatment (P>0.05). Sensory quality and shelf life had no significant difference in the ferulic acid treatment compared to the grape seed extract treatment (P>0.05). Peroxide value, thiobarbituric acid, free fatty acids and TVB-N factors showed significant differences in the ferulic acid and grape seed extract treatments compared to the control samples(P< 0.05). But they showed no significant differences to the sodium metabisulfite treatment (P>0.05). pH, protease, approximate composition and trimethylamine had no significant difference in the experimental samples compared to the control samples (sodium metabisulfite and without antioxidant)( (P>0.05). Conclusion: Black spot was not formed in the experimental treatments and in the sodium metabisulfite treatment till the end of the storage period however, melanosis was formed in the control samples (without antioxidant) until the end of the first month being kept in frozen storage. According to the results, ferulic acid and grape seed extract could be proper substitutes for sodium metabisulfite for sensory and chemical quality increasing in whiteleg shrimp during 6 months of storage time. Keywords: Whiteleg shrimp, Being kept in frozen storage, Black spot, Ferulic acid, Grape seed extract
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مینا سیف زاده | m seiazadeh
مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان

علی اصغر خانی پور | aa khanipour


یزدان مرادی | y morady



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-567-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات