این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۱-۸

عنوان فارسی بررسی اثرات پیری سلول در ایجاد مقاومت به انسولین در موش های صحرایی ویستار چاق شده توسط رژیم غذایی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: پیری سلول به عنوان یکی از مکانیسم های سرکوب کننده تومور شناخته شده است، اما اخیراً شواهد نشان می دهد که این فرایند یکی از عوامل القاکننده اختلالات متابولیک از قبیل دیابت و مقاومت به انسولین می باشد. در این مطالعه اثر پیری در بافت های محیطی موش های چاق شده توسط رژیم غذایی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: 30 موش نر پنج هفته‌ای از نوع ویستار به طور تصادفی در دو گروه رژیم پرکالری با 416 کیلوکالری در هر 100 گرم (ساخت محقق) و رژیم کنترل به مدت 12 هفته تقسیم شدند. در انتهای هفته دوازدهم تغییرات وزنی، پروفایل لیپیدی، مقادیر گلوکز، انسولین و شاخص (Quantitative Insulin Sensitivity Check Index) QUICKI برای دو گروه سنجش گردید ضمن این که نمونه‌های بافتی جداسازی و ایمنوبلاتینگ برای شناسایی پروتئین های P16INK4a و P53 (نشانگر های پیری سلول) انجام گرفت. یافتهها: سطوح P53 به وضوح هم در بافت چربی و هم در بافت های محیطی موش های چاق شده توسط رژیم در مقایسه با گروه کنترل بالاتر بود. بیان P16INK4a فقط در بافت چربی موش های چاق افزایش یافت ولی این پروتئین در سایر بافت ها بیان نشد. علاوه بر این سطوح گلوکز (90/34±60/183 در مقابل 48/15±40/152؛ 019/0P=)، کلسترول (88/6±70/60 در مقابل82/7± 60/46؛ 001/0(P و تری گلیسرید (43/46±60/124در مقابل 02/24±20/57؛ 001/0P) سرمی در گروه چاق نسبت به کنترل بالاتر بود. در حالی که شاخصQUICKI در موش‌های چاق شده توسط رژیم نسبت به گروه کنترل پایین‌تر بود (01/0p=). نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که پیری سلول در بافت چربی با ایجاد تغییرات بافتی، می تواند محیط مستعدی را جهت پیشرفت مقاومت به انسولین و بیماری های مرتبط با سن مهیا کند. واژگان کلیدی: پیری سلول، چاقی ناشی از رژیم، مقاومت به انسولین
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پیری سلول، چاقی ناشی از رژیم، مقاومت به انسولین

عنوان انگلیسی Effect of Cellular Senescence on Insulin Resistance in Diet-induced Obese Wistar Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Cellular senescence has been known as a tumor suppressor mechanism however, some evidence shows that cellular senescence is an inducer factor for metabolic disorders, such as insulin resistance and diabetes. In this study, the effect of senescence was assayed in the peripheral tissues of diet-induced obese rats. Materials and Methods: 30 male 5-week old wistar rats were randomly assigned into high-calorie diet through 416 kcal/100 g (researcher made) or control diet for 12 weeks. Weight changes, lipid profile, glucose, insulin levels and QUICKI (Quantitative Insulin Sensitivity Check Index) index were measured at the end of the 12th week. Also the tissue samples were isolated, and immune-blotting was performed to identify proteins P16INK4a and P53 (cell senescence markers). Results: P53 levels in the fat tissue and other peripheral tissues of obese rats were significantly higher compared to the control group. P16INK4a expression was increased only in fat tissue but protein was not expressed in other tissues. In the obese rats, the serum levels of glucose (183/60±34/90 vs. 152/40±15/48 P=0.019), cholesterol (60/70±6/88 vs.46/60±7/82 P0.001) and triglyceride (124/60±46/43 vs. 57/20±24/02 P0.001) were more than in the control group but The QUICKI index was significantly lower in the obese rats compared to the control group (p=0.01). Conclusion: Our results suggest that cell senescence in fat tissue can be predisposed to the development of insulin resistance and age-related diseases by generating some alternation in the fat tissue. Keywords: Cellular senescence, Diet-induced obesity, Insulin resistance alternation in fat tissue
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ماکان چراغ پور | m cheraghpour
west arghavan st., farahzadi blvd., zip code 1981619573
تهران- شهرک غرب- بلوار فرحزادی- خیابان ارغوان غربی- انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، صندوق پستی 4741-19395 ، تلفکس 22086347-021
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

رقیه شهبازی | r shahbazi
west arghavan st., farahzadi blvd., zip code 1981619573
تهران- شهرک غرب- بلوار فرحزادی- خیابان ارغوان غربی- انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، صندوق پستی 4741-19395 ، تلفکس 22086347-021
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

رضا همایونفر | r homayounfar
west arghavan st., farahzadi blvd., zip code 1981619573
تهران- شهرک غرب- بلوار فرحزادی- خیابان ارغوان غربی- انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، صندوق پستی 4741-19395 ، تلفکس 22086347-021
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

حسین ایمانی | h imani
west arghavan st., farahzadi blvd., zip code 1981619573
تهران- شهرک غرب- بلوار فرحزادی- خیابان ارغوان غربی- انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، صندوق پستی 4741-19395 ، تلفکس 22086347-021
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

حمید زند | h zand
west arghavan st., farahzadi blvd., zip code 1981619573
تهران- شهرک غرب- بلوار فرحزادی- خیابان ارغوان غربی- انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، صندوق پستی 4741-19395 ، تلفکس 22086347-021
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1776-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات