این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۳۱-۴۰

عنوان فارسی ارتباط دریافت ویتامین D با خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان ایرانی: یک مطالعه مورد- شاهدی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: نتایج مطالعات حاکی از احتمال نقش محافظتی ویتامین D در برابر سرطان پستان می‌باشند. این مطالعه جهت ارزیابی ارتباط دریافت ویتامین D و ابتلا به سرطان پستان در زنان ایرانی انجام شد. مواد و روشها: در مجموع 135 مورد جدید سرطان پستان در مرکز جامع کنترل سرطان با 135 شاهد همسان شدند. اطلاعات عوامل خطر سرطان پستان، مواجهه با آفتاب و مصرف مکمل ویتامین D از طریق تکمیل پرسشنامه عمومی به دست آمد. جهت اندازه‌گیری مقدار دریافت انرژی، درشت مغذی ها، کلسیم و ویتامین D یک پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی با 168 ماده غذایی تکمیل گردید. یافتهها: متوسط دریافت رژیمی ویتامین D در افراد گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی‌داری پایین‌تر بود (24 واحد در مقایسه با 56/30 واحد) (001/0=P). افرادی که در چارک چهارم دریافت رژیمی ویتامین D بودند نسبت به چارک اول حدود 5/2 بار (61%) شانس کمتری برای ابتلا به سرطان پستان داشتند (784/0-196/0=CI %95، 392/0=OR). این ارتباط معکوس در زنان غیریائسه نیز قابل مشاهده بود (006/1-151/0=CI95%، 390/0=OR)، در حالی که در زنان یائسه مشاهده نشد. دریافت تام ویتامین D از منابع غذایی و مکمل با خطر سرطان پستان در ارتباط نبود و با تفکیک افراد به دو گروه یائسه و غیریائسه نیز تفاوتی در این نتایج مشاهده نشد. نتیجه گیری: دریافت رژیمی ویتامین D می‌تواند در برابر سرطان پستان به خصوص در زنان غیر یائسه نقش محافظتی داشته باشد. واژگان کلیدی: سرطان پستان، دریافت رژیمی ویتامین D، دریافت تام ویتامین D
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سرطان پستان، دریافت رژیمی ویتامین D، دریافت تام ویتامین D

عنوان انگلیسی Association between Vitamin D Intake and Risk of Breast Cancer in Iranian Women: A Case-control Study
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Studies suggest a possible protective role of vitamin D against breast cancer. This study aimed to assess the relationship between vitamin D intake and risk of breast cancer in Iranian women. Materials and Methods: A total of 135 new cases of breast cancer and 135 matched controls were included in the study. The data on breast cancer risk factors, sunlight exposure and use of vitamin D supplements were obtained through demographic questionnaire. To measure the intake of energy, macronutrients, calcium, and vitamin D we used a 168-item semi-quantitative food frequency questionnaire. Results: The mean dietary intake of vitamin D in the cases was significantly lower than the control group (24 vs. 30.56 IU/day) (P=0.001). The risk of developing breast cancer was 2.5 times (61%) lower for those in the highest quartile of dietary intake of vitamin D compared to those in the first quartile (OR=0.392, 95%CI=0.196-0.784). This inverse association was marginally significant in the premenopausal women (OR=0.39, 95%CI=0.151-1.006), but not in the postmenopausal women. Overall, the total intake of vitamin D from foods and supplements was not associated with breast cancer risk, in both the premenopausal and postmenopausal women. Conclusion: Dietary intake of vitamin D may have a protective role against breast cancer, especially in premenopausal women. Keywords: Breast cancer, Dietary vitamin D intake, Total vitamin D intake
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله یاسمن جمشیدی نایینی | y jamshidi naeini
faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

محمداسماعیل اکبری | me akbari
national nutrition and food technology research institute, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

مرتضی عبداللهی | m abdollahi
national nutrition and food technology research institute, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

مرجان عجمی | m ajami
cancer research institute, shahid beheshti university of medical sciences
مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

حسین داوودی | h davoodi
national nutrition and food technology research institute, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1156-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات