این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۱۱-۱۷

عنوان فارسی اثرات اسیدهای چرب امگا-۳ بر لیپوپروتئین‌ها و آپوپروتئین‌های سرمی در بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: آترواسکلرورز یکی از مهم‌ترین علل مرگ در بیماران دیابتی است. اسیدهای چرب امگا-3 سطوح تری‌گلیسرید را کاهش می‌دهند اما نگرانی‌هایی در مورد افزایش سطوح LDL-C و ApoB ایجاد شده است. هدف این مطالعه تعیین اثر اسیدچرب امگا-3 بر لیپوپروتئین‌ها، ApoB و ApoA سرم در بیماران دیابتی است. مواد و روشها: در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی کنترل شده، 81 بیمار دیابتی نوع 2 (41نفر در گروه مداخله و 40 نفر در گروه شاهد) به مدت دو ماه روزانه 3 کپسول دریافت می‌کردند. مکمل امگا-3 در مجموع حاوی 2714 گرم امگا-3 و دارونما حاوی 2100 میلی‌گرم روغن آفتابگردان بود. داده‌های مصرف مواد مغذی با استفاده از یادآمد 24 ساعته خوراک؛ قد، وزن و نمونه خون ناشتا برای اندازه‌گیری پروفایل لیپیدی، در ابتدا و انتهای مطالعه جمع‌آوری شد. تفاوت بین دو گروه با استفاده از آزمون t مستقل و تفاوت در گروه‌های مطالعه با آزمون t جفتی بررسی شد. یافتهها: میانگین سن، وزن، نمایه توده بدن، دریافت خوراکی انرژی و مواد مغذی، داروهای مصرفی و متغیرهای بیوشیمایی در ابتدای مطالعه بین دو گروه از نظر آماری متفاوت نبود. همچنین، تفاوت معنی‌داری در نمایه توده بدن و دریافت انرژی و مواد مغذی قبل و بعد مداخله در هیچ گروهی مشاهده نشد. مصرف کپسول اسیدهای چرب امگا-3 موجب کاهش معنی‌داری در ApoB، تری‌گلیسرید و نسبت TG:HDL_C سرمی در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد شد (001/0p<). متغیرهای دیگر تغییر معنی‌داری نداشتند. نتیجه گیری: مصرف مکمل اسید چرب امگا-3 به مدت دو ماه می‌تواند منجر به کاهش ApoB، تری‌گلیسرید و نسبت TG:HDL-C در بیماران دیابتی شود. واژگان کلیدی: دیابت نوع2، اسیدهای چرب امگا-3، لیپوپروتئین‌های سرم، تری‌گلیسرید، ApoB و ApoA
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effects of Omega-3 Fatty Acids on Serum lipoproteins and Apo-proteins Levels in Type 2 Diabetic Patients
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: One of the most important causes of death in type 2 diabetic patients is atherosclerosis. Omega-3 fatty acids decrease plasma triglyceride levels, but there is concern on their effect to increase LDL-C and Apo B levels. The objective of this study was to determine the effect of Omega-3 fatty acids on lipoproteins, Apo B and Apo A in type 2 diabetic patients. Materials and Methods: In a randomized double-blind placebo-controlled clinical trial, 81 type 2 diabetic patients (41 subjects in the treatment group and 40 subjects in the control) took three (Omega-3 or placebo) capsules per day for two months overall, the Omega-3 supplement contained 2714mg Omega-3 (in the treatment group) and the placebo contained 2100 mg sunflower oil (in the controls). Data on height, weight and food consumption, based on 24h food recall, were collected, and a fasting blood sample was taken at baseline and at the end of the study to measure the lipid profiles. Differences between the two groups were tested by independent sample T-test. Differences within a group were analyzed by paired sample T-test. Results: Mean age, weight, body mass index (BMI), energy and nutrient intakes, and biochemical variables were not significantly different between the two groups at baseline. The two-month supplementation led to statistically significant decreases in the serum levels of Apo B, triglyceride and TG: HDL-C in the treatment group (P=0.00). There were no significant changes in other variables. Conclusion: Consumption of Omega-3 fatty acid supplement for two months can bring about decreases in the serum contents of Apo B, TG and the TG: HDL-C ratio in type 2 diabetic patients. Keywords: Type 2 diabetes, Omega-3 fatty acids, Lipoproteins, Triglyceride, Apo lipoprotein B, Apo lipoprotein A
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه تورنگ | f toorang
مرکزتحقیقات سرطان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات سرطان (Tums cancer research center)

شبنم پویا | sh pooya


محمود جلالی | m jalali
دانشکده تغذیه

ابواقاسم جزایری | a djazayery
دانشکده تغذیه

ثریا ابراهیم پور کوجان | s ebrahimpour koujan
علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1808-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات