این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۱۹-۲۶
عنوان فارسی
تعیین کنندههای انتخاب میانوعدههای سالم توسط مادران کودکان ۱ تا ۵ سال شهر همدان بر اساس نظریه شناختی اجتماعی (SCT)
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: شواهد نشان میدهد که میانوعدهها بخش مهمی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز روزانه کودکان را فراهم میکنند. انتخاب میانوعدههای سالم برای کودکان میتواند در تغذیه سالم آنها نقش داشته باشد. هدف از این مطالعه شناسایی پیشبینی کنندههای انتخاب میانوعدههای سالم برای کودکان توسط مادران با استفاده از نظریه شناختی اجتماعی بود. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی 398 مادر دارای کودک 1 تا 5 سال که به روش نمونهگیری خوشهای تصادفی از بین 37 مرکز بهداشتی درمانی شهر همدان انتخاب شده بودند، شرکت داشتند. شرکتکنندگان پرسشنامههای مربوط به اطلاعات زمینهای، سازههای نظریه شناختی اجتماعی وپرسشنامه بسامد مصرف (FFQ) را به صورت خودگزارش دهی تکمیل کردند. پایایی و روایی پرسشنامهها بر اساس شاخص نسبت روایی محتوا، شاخص روایی محتوا و آلفای کرونباخ در سطح قابل قبول به دست آمد. تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS 15 و آزمونهای کای دو، ANOVA و رگرسیون خطی انجام شد. سطح معنیداری در سطح 5 درصد در نظر گرفته شد. یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد سازه فراهمی، انتظارات پیامد و خود کارآمدی پیش بینی کنندههای معنیدار بسامد مصرف میانوعده سالم بودند. این عوامل در مجموع توانستند 5/14 درصد از واریانس این رفتار را تبیین نمایند. نتیجه گیری: توصیه میشود در طراحی مداخلات برای مادران در جهت اصلاح مصرف میانوعده کودکان، از روشهای ایجاد تغییر در فراهمی، خودکارآمدی و انتظار پیامد استفاده شود. واژگان کلیدی: نظریه شناختی اجتماعی، میانوعده سالم، کودکان
کلیدواژههای فارسی مقاله
نظریه شناختی اجتماعی، میانوعده سالم، کودکان
عنوان انگلیسی
Determinants of Healthy Snacks Choice by Mothers of 1-5 years old children in Hamadan Based on Social Cognitive Theory (SCT)
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: There is evidence that snacks provide a significant part of daily energy and nutrients in children. Choosing healthy snacks for children can contribute to a healthy diet. The purpose of this study was to identify predictors of healthy snacks choice by mothers using the Social Cognitive Theory (SCT) Materials and Methods: In this cross-sectional study, 398 mothers of a 1-5 year old child were selected using cluster sampling among 12 health centers in Hamedan city. The participants completed self-report measures of background information, SCT constructs, and a food frequency questionnaire. According to the Content Validity Ratio (CVA), Content Validity Index (CVI ), and Cronbach's alpha, the questionnaires were reliable and valid. The collected data were analyzed using SPSS software (version, 15) and based on Chi-squared, ANOVA and linear regression tests. Statistical significance was defined as P < 0.05. Results: The findings of this study showed that availability, outcome expectancy, and self- efficacy were the significant predictors of mothers’ healthy snacks choice. These factors together explained 14.5% of the variance of this behavior. Conclusion: In the development and implementation of snacking education interventions for mothers, proper methods to change availability, outcome expectancy, and self- efficacy should be considered. Keywords: Social Cognitive Theory (SCT), Healthy snack, Children
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Social Cognitive Theory (SCT), Healthy snack, Children
نویسندگان مقاله
اکرم کریمی شاهنجرینی | a karimi shahanjarini
research center for social determinants of health, public health department, faculty of health,
مرکز تحقیقات تعیین کننده های اجتماعی سلامت، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت
مهناز شریفی | m sharifi
faculty of health
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت
سعید بشیریان | s bashirian
research center for social determinants of health, public health department, faculty of health,
مرکز تحقیقات تعیین کننده های اجتماعی سلامت، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت
عباس مقیم بیگی | a moghimbeigi
biostatistics department, faculty of health
گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت
فرهاد لشکربلوکی | f lashkarboloki
gorgan. vali aser st. edalat7 ave. moh
گرگان- خیابان ولی عصر عدالت 7 معاونت بهداشتی دانشگاه واحد بهبود تغذیه
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1662-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات