این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۶۳-۷۶

عنوان فارسی تهیه نانولیپوزوم‌های حاوی ویتامین E به عنوان حامل‌های DHA و EPA و ارزیابی پایداری فیزیکی آنها
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: ایکوزاپنتاانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزاانوئیک اسید (DHA) دارای اثرات پیشگیرانه و درمانی در بیماری‌های مختلف به ویژه بیماری‌های عروقی قلب و التهابی هستند. با در نظر گرفتن مزایای کاربرد نانولیپوزوم‌ها به عنوان سامانه‌های حامل ترکیبات زیست فعال، تحقیق حاضر با هدف تهیه و ارزیابی پایداری فیزیکی فرمولاسیون‌های نانولیپوزومی حاوی ویتامین E بارگذاری شده با DHA و EPA انجام گرفت. مواد و روشها: نانولیپوزوم‌های خالی بر پایه دی پالمیتوئیل فسفاتیدیل کولین (DPPC) با روش اصلاح یافته فیلم نازک لیپیدی و امواج فراصوت تهیه، سپس بارگذاری DHA و EPA با انکوباسیون در دمای حدود C°50 انجام شد. به منظور بهبود پایداری ویتامین E به برخی فرمول‌ها اضافه شد. مطالعه مقایسه‌ای فرمولاسیون‌ها بر اساس ترکیبات ویتامین E و متیل و پروپیل پارابن بر ویژگی‌های آنها از طریق ارزیابی با زتاسایزر، میکروسکوپ الکترونی روبشی (TEM)، کالریمتری روبشی تفاضلی (DSC) و محاسبه درصد کارایی درون پوشانی D‏HA و EPA صورت گرفت. بررسی پایداری فیزیکی با ارزیابی تغییرات کارایی درون پوشانی، اندازه ذرات، توزیع اندازه ذرات و شکل وزیکول‌های نگهداری شده به مدت 3 ماه در دماهای 4، 30 و С°40 انجام شد. یافتهها: یافته‌ها نشان داد که به طور موفقیت آمیزی بارگذاری D‏HA و EPA در فرمولاسیون های بر پایه ویتامین E انجام شد و فرمولاسیون بهینه دارای کارایی درون پوشانی بالا (6/0±1/89 درصد و 4/1±96/81 درصد)، دارای اندازه ذرات (8/0±82 نانومتر) و توزیع اندازه ذرات (02/0±13/0) مناسب دربرداشتند (01/0P≤). نتایج آزمون‌های ارزیابی پایداری فیزیکی فرمولاسیون نانولیپوزومی حاملDHA و EPA ادغام شده با ویتامین E پس از نگهداری به مدت 3 ماه در دمای °C 4 مناسب بود. ارزیابی نانولیپوزوم‌های حامل امگا 3 بر پایه ویتامین E به وسیلهDSC و TEM پدیده برهمکنش‌ و انتشار DHA و EPA را در غشاء دولایه لیپیدی تایید کردند. نتیجه گیری: یافته‌های حاصل از این تحقیق نشان داد که ادغام ویتامین E در فرمولاسیون نانولیپوزومی اثرات محافظتی و پایدارکننده چشمگیری بر میزانDHA و EPA بارگذاری شده در غشاء دو لایه لیپیدی و پایداری فیزیکی آن در برداشته است. افزودن ترکیبات محافظ به همراه ویتامین E موجب پایداری بیشتر ویژگی‌های فیزیکی فرمولاسیون لیپوزومی حاوی DHA و EPA نسبت به فرمول شاهد نگردید. واژگان کلیدی: DHA، EPA، لیپوزوم، پایداری فیزیکی، ویتامین E
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ، EPA، لیپوزوم، پایداری فیزیکی، ویتامین E

عنوان انگلیسی Preparation of Nanoliposomes Containing Vitamin E as Carriers for DHA and EPA and Evaluation of Their Physical Stability
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA) have preventative and therapeutic effects against various disorders, especially cardiovascular and inflammatory conditions. Considering the advantages of using nanoliposomes as carrier systems of bioactive compounds, this study was aimed to the development nanoliposomes containing vitamin E loaded with DHA and EPA and evaluation of their physical stability. Materials and Methods: Preformed nano-liposomes were prepared based on dipalmitoyl-phosphatidylcholine (DPPC) with vitamin E using a modification thin film method and sonication. Loading of EPA and DHA into nano-liposomes was done by incubation. To improve stability, vitamin E was added to some formulae. After formulation, a comparative study was performed between them through evaluation by Zetasizer, transmission electron microscopy (TEM), differential scanning calorimetry (DSC), and calculating the percent of DHA and EPA entrapment efficiency. Physical stability study was carried out by investigating the change in the vesicles’ encapsulation efficiency, particle size, size distribution and shape when stored at 4, 30 and 40°C for 3 months. Results: The results showed that vitamin E-based nanoliposomal formulations successfully entrapped EPA and DHA with high encapsulation efficiencies (81.96±1.4% and 89.1±0.6%), respectively, and appropriate particle size (82±0.8 nm) and PDI (0.13±0.02) were achieved for the optimized formulation. The results of the physical stability tests of the optimized nanoliposome carriers of DHA and EPA incorporated with vitamin E were suitable after a 3-month storage at 4°C. DSC and TEM results confirmed vitamin E–DPPC:Omega 3 interactions and vesicular dispersion phenomenon of DHA and EPA. Conclusion: The findings of this study showed that incorporation of vitamin E in nanoliposomal formulation had significant protective and stabilizing effects on the DHA and EPA loaded in bilayer membrane lipid and its physical stability. The combination of preservatives and vitamin E in liposome containing EPA and DHA was not more effective on the physical stability of liposome formulation than the control formulation. Keywords: DHA, EPA, Liposome, Physical Stability, Vitamin E
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله DHA, EPA, Liposome, Physical Stability, Vitamin E

نویسندگان مقاله زهرا هادیان | z hadian


حمیدرضا مقیمی | hr moghimi


محمدعلی سحری | ma sahari


محسن برزگر | m barzegar



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-921-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات