این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۷۷-۸۶
عنوان فارسی
تأثیر مصرف جیره حاوی پروبیوتیک بر ویژگیهای گوشت بلدرچین ژاپنی طی مدت نگهداری
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: باقی ماندن آنتیبیوتیکها در فرآوردههای طیور سبب بروز بیماریهای خطرناکی مانند سرطان، حساسیت، عفونتهای ثانویه، اختلالات سوخت و ساز و افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی میکروارگانیسمها در مصرفکنندگان میشود. این مطالعه با هدف استفاده از پروبیوتیکها (به عنوان جایگزین آنتیبیوتیک) در خوراک بلدرچین ژاپنی و بررسی تأثیر آن بر ویژگیهای گوشت آن انجام شد. مواد و روشها: در این پژوهش تأثیر افزودن پودر پروبیوتیک پروتکسین در سطوح 25/0، 5/0 و 75/0% جیره غذایی بر ویژگیهای میکربی، کیفی و ماندگاری گوشت بلدرچین ژاپنی در مقایسه با خوراک حاوی مقادیر 25/0، 5/0 و 75/0% آنتیبیوتیک و نمونه شاهد مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: افزودن پروبیوتیک سبب کاهش شمارش کلی باکتریهای گوشت تازه شد، در حالیکه تعداد کلیفرمهای تیمارهای روز اول اختلاف معنیداری نداشت. طی مدت نگهداری، اگرچه شمارش کلی و کلیفرمها افزایش یافت ولی فقط یافتههای روز هفتم نگهداری با سایر روزها اختلاف معنیداری داشت. از سوی دیگر، پروتکسین سبب تغییر معنیداری در ظرفیت نگهداری آب در نمونهها نشد. اما ارزیابی اکسیداسیون گوشت تازه نشان داد که افزودن مکمل پروبیوتیک به غذای بلدرچین موجب کاهش مالوندیآلدئید و بهبودکیفیت گوشت طی مدت نگهداری شده است. همچنین حضور پروبیوتیک در خوراک پرندگان سبب کاهش زردی و افزایش روشنایی و قرمزی رنگ گوشت تازه شد و طی هفت روز نگهداری گوشت در یخچال روشنایی رنگ کاهش، زردی آن افزایش و قرمزی تیمارها بدون تغییر باقی ماند. نتیجه گیری: افزودن پروبیوتیک به جیره بلدرچین به دلیل کنترل فعالیت میکروارگانیسمها، کاهش واکنشهای اکسیداسیون، افزایش جزئی ظرفیت نگهداری آب و بهبود شاخص رنگ گوشت آن، جایگزین خوبی برای آنتیبیوتیک میباشد. واژگان کلیدی: ظرفیت نگهداری آب، تیوباربیتوریک اسید، ویرجنیامایسن، طیور
کلیدواژههای فارسی مقاله
ظرفیت نگهداری آب، تیوباربیتوریک اسید، ویرجنیامایسن، طیور
عنوان انگلیسی
Effect of Diet Containing Probiotic on the Properties of Japanese Quail Meat during the Storage Time
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Antibiotics remaining in poultry products cause serious diseases such as cancer, allergy, secondary infections, metabolic disorders and increased antibiotic resistance in the microorganisms to the consumers. In this study, the use of probiotics (as an alternative to antibiotics) in Japanese quail feed and its effects on the properties of meat were investigated. Materials and Methods: The effect of adding a probiotic powder at three levels (0.25, 0.5 and 0.75%) of the diet on the microbial characteristics, quality and shelf-life of Japanese quail meat was studied, and compared with the control sample and the poultries that fed with diet containing 0.25, 0.5 and 0.75% antibiotics. Results: Addition of probiotic resulted in decreasing of the total count of bacteria in the fresh meat, but the amounts of coliforms were not significantly different between the treatments in the first day. Although the total counts and coliforms increased during the storage time, only the seventh day showed significant differences with the other days. On the other hand, Protexin did not cause significant changes in the meat’s water-holding capacity. The evaluation of oxidation in the fresh meat showed that the probiotic supplementation resulted in decreasing of malondialdehyde, and improving of meat quality during the storage time. In addition, assessment of color characteristics indicated that addition of probiotics caused to reduce yellowness, and increase redness and brightness of the fresh meat. During the storage, the redness of meat was maintained, brightness was reduced, and yellowish was increased. Conclusion: Since the adding of probiotic in the diet caused to control the activity of microorganisms, reduced oxidation reactions, increased water holding capacity and improved meat color index, it is a good alternative for antibiotics in the feed of Japanese quail. Keywords: Water-holding capacity, Thiobarbituric acid, Virginiamycin, Poultry
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهزاد ناصحی | b nasehi
agriculture and natural resource ramin university, ahvaz, iran, pobox 91775-1163
خوزستان، ملاثانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، گروه علوم و صنایع غذایی. کد پستی1163- 91775
مرتضی چاجی | m chaji
agriculture and natural resource ramin university, ahvaz, iran, pobox 91775-1163
خوزستان، ملاثانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، گروه علوم و صنایع غذایی. کد پستی1163- 91775
میترا قدسی | m ghodsi
agriculture and natural resource ramin university, ahvaz, iran, pobox 91775-1163
خوزستان، ملاثانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، گروه علوم و صنایع غذایی. کد پستی1163- 91775
محمد پورانیان | m puranian
agriculture and natural resource ramin university, ahvaz, iran, pobox 91775-1163
خوزستان، ملاثانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، گروه علوم و صنایع غذایی. کد پستی1163- 91775
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-550-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات