این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره هیدرومتانولی گیاه کارده (Biarum carduchrum) در شرایط آزمایشگاهی و تاثیرآن بر لیپیدهای سرم موشهای صحرایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: عصارههای گیاهی به دلیل فعالیت آنتیاکسیدانی و کاهش دهنده چربی خون بسیار مورد توجه هستند. در این مطالعه، اثرات عصاره آبی متانولی گیاه کارده (Biarum carduchrum) در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی بررسی شد. مواد و روشها: این پژوهش در دو مرحله انجام شد. ابتدا فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره کارده از طریق سه آزمون: مهار رادیکال آزاد 2و2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل( (DPPH)، گیرندگی فلزات و قدرت احیاءکنندکی تعیین و با اسید اسکوربیک، آلفا توکوفرول، BHT و EDTA مقایسه شد. سپس پژوهش به مدت 21 روز با پنج گروه شش تایی موش صحرایی ادامه یافت. گروه اول و دوم موشهای صحرایی به ترتیب از رژیم غذایی معمولی (کنترل) و رژیم غذایی پرچرب استفاده کردند. سه گروه دیگر موشها که رژیم غذایی پرچرب مصرف کرده بودند، روزانه در یک نوبت از طریق دهان 200 ، 400 و یا 600 میلیگرم عصاره به ازای هر کیلوگرم وزن بدن دریافت نمودند. قبل از بررسی و در پایان هر هفته میزان تری گلیسرید (TG)، کلسترول کل (TC)، LDL-C و HDL-C سرم و همچنین وزن موشها تعیین شد. یافتهها: فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره متناسب با غلظت افزایش یافت. عصاره کارده در مهار DPPH و قدرت احیاءکنندگی به ترتیب بهتر از BHT و آلفا توکوفرول بود (05/0 ≥p). همچنین عصاره گیاه باعث کاهش معنیدارTC ، TG و LDL-C ( p به ترتیب صفر، 012/ و 045/0) و افزایش معنیدار HDL-C سرم گردید (006/0=p). نتیجه گیری: عصاره کارده در مقایسه با BHT و آلفا توکوفرول، خاصیت آنتیاکسیدانی نسبتاً خوبی دارد و سطح چربیهای افزایش یافته سرم ناشی از رژیم غذایی پرچرب را اصلاح میکند. واژگان کلیدی: عصاره کارده، موش صحرایی، فعالیت آنتیاکسیدانی، پروفایل چربی، رژیم غذایی پرچرب
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
In Vitro Antioxidant Activity of Hydromethanolic Extract of Karde (Biarum carduchrum) and Tts Effects on the Serum Lipids of Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Plant extracts are of considerable interest due to antioxidant and lipid-lowering activities. In this study, the effects of hydromethanolic extract of Karde (Biarum carduchrum ) in in vitro and animal model systems were determined. Materials and Methods: This study was conducted in two stages. Firstly, the antioxidant activity of hydromethanolic extract of Karde was assessed by three tests (namely: 2,2-Diphenyl--picrylhydrazyl (DPPH) radical-scavenging, chelating activity and reducing power), and compared with ascorbic acid, α-tochopherol, BHT and EDTA. Secondly, the study was continued with five groups of six rats for 21 days. The first and second groups of rats were fed with normal diet (control) and high-fat diet, respectively. The other three groups of rats received high-fat diet, and were orally fed with extract at a single dose of 200, 400 and 600 mg/kg body weight, respectively. Triglycerides (TG), total cholesterol (TC), LDL-C and HDL-C along with the body weight of experimental animals were determined at the beginning and end of each week. Results: Antioxidant activity of the extractwas increased proportionally with the concentration. Karde extract had significant DPPH radical scavenging and reducing power properties compared to BHT and α-tochopherol, respectively (p≤0.5). Moreover, the plant extract significantly reduced the serum TC, LDL-C and TG levels (p= 0.000, 0.012 and 0.045, respectively) and increased serum HDL-C (p=0.006). Conclusion: Karde extract has a relatively good antioxidant activity, and can modify abnormal blood lipid levels induced by high-fat diets. Keywords: Karde extract, Rat, Antioxidant activity, Lipid profile, High-fat diet
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابراهیم حسینی | e hosseini
dept. of food science amp;amp; technology, kazerun branch, islamic azad university, kazerun, iran
کازرون، دانشگاه آزاداسلامی، گروه صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
عصمت روستا | e rousta
dept. of food science amp;amp; technology, kazerun branch, islamic azad university, kazerun, iran
کازرون، دانشگاه آزاداسلامی، گروه صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
فروع اسادات طبیب لقمانی | f tabib loghmany
dept. of food science amp;amp; technology, kazerun branch, islamic azad university, kazerun, iran
کازرون، دانشگاه آزاداسلامی، گروه صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
محمد باقر محمودپور | mb mahmoudpour
----------------
کازرون، دانشگاه آزاداسلامی، گروه صنایع غذایی
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-312-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات