این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۹-۲۰
عنوان فارسی
ارتباط الگوهای غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: الگوی غذایی مناسب نقش مهمی در کنترل و درمان بیماری آرتریت روماتوئید دارد. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی 102 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به کلینیک تخصصی روماتولوژی بیمارستان آریای اهواز در سال 1390 انجام شد. دادهها توسط پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، آنتروپومتریک و پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی جمعآوری گردید. شدت درد بیماران بوسیله شاخص VAS مورد ارزیابی قرار گرفت و مقادیرCRP و RF نیز در نمونههای خون ناشتا اندازهگیری شد. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه 17 و با استفاده از آزمونهای آماری t مستقل، آنالیز کوواریانس و رگرسیون خطی چند متغیره آنالیز شد. یافتهها: در این مطالعه سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم، غربی و پرپروتئین. پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر، الگوی غذایی سالم با مقادیر کمتر نمایه توده بدن، دور کمر، شدت درد و پروتئین واکنشگر C در ارتباط بود (05/0P<). در مقابل الگوی غذایی غربی ارتباط مثبت و معنیداری با نمایه توده بدن، دور کمر، درصد چربی و شدت درد داشت (05/0P<). در الگوی غذایی پرپروتئین افرادی که در بالاترین سهک قرار داشتند به طور معنیداری شدت درد کمتری گزارش کردند (007/0=P). نتیجه گیری: پیروی از یک الگوی غذایی سالم و حاوی مقادیر زیاد میوه، سبزی، حبوبات، سیر، زیتون و مغز دانهها سبب بهبود وضعیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید میشود. واژگان کلیدی: الگوهای غذایی، آرتریت روماتوئید، التهاب، تحلیل عاملی
کلیدواژههای فارسی مقاله
الگوهای غذایی، آرتریت روماتوئید، التهاب، تحلیل عاملی
عنوان انگلیسی
Association of Dietary Patterns and Indicators of Disease Activity in Patients with Rheumatoid Arthritis
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: An appropriate dietary pattern plays important role in the control and treatment of rheumatoid arthritis (RA). Accordingly, this study aimed to investigate the association between dietary patterns and indicators of disease activity in patients with RA. Materials and Methods: This cross-sectional research studied 102 patients with RA attending to the professional Rheumatology Clinic of Ahvaz Aria Hospital in 2012. Data were collected by using demographic, anthropometric and semi-quantitative food frequency (FFQ) questionnaires. The patients’ Pain intensity was evaluated by VAS index and CRP and RF levels were measured in fasting blood samples. Then data analysis was performed by SPSS software (version 17) using independent t-test, analysis of covariance, and multivariate linear regression analysis. Results: In this study, three major dietary patterns were identified: healthy dietary pattern, Western pattern, and High-protein pattern. After adjusting of the confounding variables, healthy dietary pattern was associated with lower body mass index(BMI), waist circumference, pain intensity, and C-reactive protein levels (P< 0.05). On the other hand, Western dietary pattern showed a positive correlation with BMI, waist circumference, body fat percentage, and pain intensity (P< 0.05). In High-protein dietary pattern, the patients, who were in the highest tertile, significantly reported lower pain intensity (P=0.007). Conclusion: Adherence to a healthy dietary pattern, which includes high amount of fruits, vegetables, beans, garlic, olive and nuts, can lead to improvement of disease condition in RA patients. Keywords: Dietary pattern, Rheumatoid arthritis, Inflammation, Factor analysis
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مجید محمد شاهی | m mohammad shahi
hyperlipidemia research center, ahvaz jondi shapour of medical sciences, ahvaz, iran
مرکز تحقیقات هیپرلیپیدمی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
فاطمه حیدری | f heidari
nutrition and metabolic diseases research center, ahvaz jondi shapour of medical sciences, ahvaz, iran
مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
کریم مولا | k mola
faculty of medicine, ahvaz jondi shapour of medical sciences, ahvaz, iran
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
بیژن حلی | b helli
nutrition and metabolic diseases research center, ahvaz jondi shapour of medical sciences, ahvaz, iran
مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1656-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات